Κρήτη: Χρονιά-ρεκόρ στην κρουαζιέρα για το λιμάνι του Ηρακλείου

Κρήτη: Χρονιά-ρεκόρ στην κρουαζιέρα για το λιμάνι του Ηρακλείου

Συζήτηση για τις μεγάλες προοπτικές που διανοίγονται, καθώς το προτιμούν οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας - Το πρόβλημα του υπερτουρισμού και η χρυσή ευκαιρία της Ελλάδας

hrakleio-krouazieaa
Σχεδόν 300 κρουαζιερόπλοια αναμένονται φέτος στο λιμάνι του Ηρακλείου, το οποίο χρόνο με τον χρόνο ανεβάζει ρυθμούς τόσο σε προσεγγίσεις πλοίων όσο και σε αριθμό επιβατών. Μόνο τυχαία δεν είναι τα σχέδια του ομίλου Grimaldi να εστιάσει στην κρουαζιέρα, ο οποίος ακόμα περιμένει τη μεταβίβαση του λιμανιού, αφού από τον περασμένο Δεκέμβριο εκκρεμεί η ψήφιση του κυρωτικού νόμου από τη Βουλή.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Την περασμένη εβδομάδα, συγκεκριμένα το Σάββατο, στο κρουαζιερόπλοιο «Celebrity Infinity», το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση όπου έγινε συζήτηση για την άνοδο του λιμανιού και την προτίμηση που έχουν αρχίσει να του δείχνουν οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) Μηνάς Παπαδάκης, επεσήμανε: «Το 2023 καταγράψαμε ρεκόρ 15ετίας στο λιμάνι μας με 253 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων και 382.981 επιβάτες έναντι 227 προσεγγίσεων και 304.257 επιβατών το 2022». Για το 2024 είπε: «Ξεκίνησε ήδη δυναμικά με 32 προσεγγίσεις και 28.000 επιβάτες, ενώ για το σύνολο της χρονιάς αναμένονται 270 προσεγγίσεις και περίπου 450.000 επιβάτες. Φέτος έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε ξανά τα πλοία της TUI Cruises με εβδομαδιαία homeporting που ξεκίνησαν από την 1η Απριλίου και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου με συνολικά 38 homeporting».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ έκανε λόγο ακόμη και για το 2025: «Και το 2025 αναμένεται να είναι ανοδικό. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα με 297 προσεγγίσεις και 500.000 επιβάτες».

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, το α’ τρίμηνο της χρονιάς κατέπλευσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου 11 κρουαζιερόπλοια με σύνολο 11.849 επιβάτες, ενώ την ίδια περίοδο του 2023 τα κρουαζιερόπλοια ήταν 7 με 7.444 επιβάτες, ποσοστό αύξησης στις προσεγγίσεις 57,14% και στους επιβάτες 59,18%.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Αστυνομικός τραυματίστηκε από επίθεση αγνώστων στα Εξάρχεια - Κάηκε ολοσχερώς ένα αυτοκίνητο


Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι - Ένας νεκρος και ένας τραυματίας


Το χρυσό ρολόι του πλουσιότερου επιβάτη του Τιτανικού πωλήθηκε αντί 1,37 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης