Πώς το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας θα γίνει πρότυπο αρχιτεκτονικού design

Πώς το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας θα γίνει πρότυπο αρχιτεκτονικού design

Ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος του Klab architecture μιλάει για το το έργο των 3,5 εκατ. ευρώ που ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών

n-sxoleio
Το Κlab architecture είχε συμπεριληφθεί το 2008 από το Wallpaper magazine στα πιο ανερχόμενα αρχιτεκτονικά γραφεία του κόσμου και ο ιδρυτής του Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος στο βιβλίο STARCHITECTS ανάμεσα σε 60 αρχιτέκτονες – οραματιστές του 21ου αιώνα, το 2010.

Με τον βρεφικό σταθμό που είχε σχεδιάσει, πάλι στη Γλυφάδα ήταν υποψήφιος για τα Ευρωπαϊκά βραβεία αρχιτεκτονικής το 2019. “O βρεφικός σταθμός ήταν ΠΡΟΚΑΤ έπρεπε να γίνει σε σύντομα χρονικά πλαίσια και η επιτυχία του ήταν τέτοια που πέρα από τα βραβεία που πήρε, πολλοί άνθρωποι ζητούσαν να πάνε από το ιδιωτικό στο δημόσιο βρεφικό σταθμό αρκεί να είναι στο κτίριο που είχα σχεδιάσει” μας είπε ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος.

“Το άλλο έργο που έχω αναλάβει για τον δήμο είναι ένα ειδικό σχολείο για παιδιά με αυτισμό και διανοητική υστέρηση το οποίο είναι πολύ φιλόδοξο και μετά από πολλές δυσκολίες που συναντήσαμε, κατασκευάζεται τώρα. Αυτό έγινε με μια χορηγία ενός εφοπλιστή. Εν συνεχεία έγινε ο διαγωνισμός και προχώρησε. Είναι ένα μεγάλο -3500 τ.μ.- και συγκινητικό έργο. Για τα ειδικά σχολεία είναι δύσκολο να βρεις σχετική βιβλιογραφία. Κοιτάξαμε κάποια σχολεία του είδους στην Αθήνα και μας φάνηκαν πολύ παρωχημένα, είχαν εφημερίδες στα παράθυρα, κάγκελα παντού…Δεν έμοιαζαν για σχολεία. Μιλήσαμε με καθηγητές, εκπαιδευτικούς και γονιούς κι αυτή η διαδικασία ήταν πολύ ωραία και ανυπομονούμε να δούμε την αντίδρασή τους”.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης