Τράπεζες, ακρίβεια, μέτρα στήριξης στο «μενού» Χατζηδάκη – Στουρνάρα πριν τις προγραμματικές

Τράπεζες, ακρίβεια, μέτρα στήριξης στο «μενού» Χατζηδάκη – Στουρνάρα πριν τις προγραμματικές

Ενόψει των προγραμματικών και πριν την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, ο πρώτος γύρος των εφ’ όλης της ύλης συναντήσεων του υπουργού περιλαμβάνει όλα τα «καυτά» ζητήματα της οικονομίας - Σειρά επαφών Χατζηδάκη με επίκεντρο τις τράπεζες

nksss
Πριν εκδοθεί καν το ΦΕΚ ανάθεσης αρμοδιοτήτων από τον πρωθυπουργό, αναλαμβάνει ουσιαστικά καθήκοντα υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ενόψει των πρώτων ανακοινώσεων κατά τη συζήτηση των προγραμματικών και πριν την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, ο πρώτος γύρος των εφ’ όλης της ύλης συναντήσεων του υπουργού περιλαμβάνει όλα τα «καυτά» ζητήματα της οικονομίας: ακρίβεια, τράπεζες, εμπόριο, αγορά, φορολογία, πλεονάσματα.

Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΥΠΕΘΟ την περασμένη Τετάρτη, βαρύνουσας σημασίας θεωρείται η σημερινή συνάντηση του Κωστή Χατζηδάκη, με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Οι συστάσεις του Διοικητή για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής κυριάρχησαν κατά την προεκλογική περίοδο.

Και μετά τις εκλογές, η Έκθεση της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική ανέδειξε τις δυσκολίες αλλά και τις ευκαιρίες (ανάπτυξη, επενδυτική βαθμίδα κλπ) με τις οποίες ξεκινάει η νέα κυβέρνηση, υπό συνθήκες διεθνούς ακρίβειας και αβεβαιότητος, με πόλεμο στην Ουκρανία, άνοδο των επιτοκίων, επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας κ.ά.

Κλείσιμο
Το «μενού» της επίσκεψης περιλαμβάνει φυσικά και τις Τράπεζες, καθώς από χθες ήδη τον έκτο όροφο της οδού Νίκης επισκέφθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Ηλίας Ξηρουχάκης, ο οποίος ενημέρωσε τον υπουργό σχετικά με τις διαδικασίες αποεπένδυσης του Ταμείου από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ο νέος υπουργός «βουτάει» αμέσως έτσι στα μεγάλα θέματα της εθνικής oικονομίας, των κόκκινων δανείων, των υψηλών επιτοκίων, της παράτασης του «Ηρακλή», αλλά και στα θέματα της ακρίβειας, της παροχής ρευστότητας και της στήριξης των καταναλωτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για τα οποία συζήτησε χθες ήδη με τους εκπροσώπους των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η πρώτη συνέντευξη των γιων του Κωνσταντίνου μετά τον θάνατό του: «Είμαστε Έλληνες, δε μας λένε Γλύξμπουργκ»

Σκληρό ροκ ΣΥΡΙΖΑ με τους «Σπαρτιάτες», τα «μηνύματα» Τσίπρα και οι βολές Σπίρτζη

Μεσημεριανές καταιγίδες στα ορεινά με τον υδράργυρο στους... 37 βαθμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης