Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Διεθνές Συνέδριο για το management, την ηγεσία και την εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή

Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Διεθνές Συνέδριο για το management, την ηγεσία και την εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή

Προσωπικότητες της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας θα λάβουν μέρος στο Συνέδριο με θέμα "ΗΓΕΣΊΑ ΚΑΙ ΔΙΟΊΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΉ ΕΠΟΧΉ: Διαμόρφωση του μέλλοντος της εργασίας και της επιχειρηματικής εκπαίδευσης" που θα γίνει από 19 έως 23 Ιουνίου στην Αθήνα και τη Σύρο

eua_conference
Πώς διαμορφώνεται το μέλλον της εκπαίδευσης για την εργασία και την επιχειρηματικότητα στην ψηφιακή εποχή είναι το θέμα του διεθνούς συνεδρίου: "LEADERSHIP AND MANAGEMENT IN THE DIGITAL ERA: Shaping the Future of Work and Business Education", το οποίο συνδιοργανώνεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Stevens Institute of Technology των ΗΠΑ και το Ίδρυμα Μποδοσάκη, στην Αθήνα από τη Δευτέρα 19 έως την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023.

Το συνέδριο το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα συνεχιστεί από τις 21 έως και τις 23 Ιουνίου 2023 στη Σύρο, όπου θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του με τη μορφή ερευνητικού colloquium και με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, διδακτόρων και υποψήφιων διδακτόρων.

Σε αναζήτηση ενός νέου ηγετικού μοντέλου, το οποίο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής, εγείρονται διάφορα ζητήματα όπως η συνεργασία, η διαφάνεια, η επιχειρηματικότητα, η διαφορετικότητα, η συμπερίληψη. Όχι μόνο ο τρόπος ζωής μας αλλά και ο τρόπος εργασίας, όπως και η οργάνωση των επιχειρήσεων αλλά και των οργανισμών, αλλάζουν άρδην εξαιτίας των αλλαγών που επιβάλλουν πλέον οι ψηφιακές τεχνολογίες. Ανάλογη προσαρμογή οφείλει να επιδείξει και ο χώρος της εκπαίδευσης. Σύμφωνα δε με διεθνείς μελέτες, το νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον, που διαμορφώνεται στο πεδίο της Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθιστά απαραίτητη την καλλιέργεια των σχετικών δεξιοτήτων των στελεχών.


pritanis_EUA_dimitris_bourandonis
Κλείσιμο

Δήλωση του Πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη
Για τη σημασία του διεθνούς συνεδρίου, ο πρύτανης του ΟΠΑ Δημήτρης Μπουραντώνης δήλωσε:
«Το διεθνές συνέδριο "LEADERSHIP AND MANAGEMENT IN THE DIGITAL ERA” που θα πραγματοποιηθεί ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα στη χώρα μας, προσδοκούμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο παρόν και το μέλλον της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης. Τα θέματα που θα πραγματευθούν κατά τη διάρκειά του αφορούν στα πιο σύγχρονα αντικείμενα της ηγεσίας και της διακυβέρνησης στην ψηφιακή εποχή, στο μέλλον της εργασίας, στη στρατηγική, στην καινοτομία, αλλά και στο μέλλον των Business Schools στη νέα εποχή. Αυτή η συνύπαρξη και η ολοκληρωμένη προσέγγιση των θεμάτων της ηγεσίας, της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης, αποτελούν το διαφοροποιητικό στοιχείο και τη μοναδικότητα του συνεδρίου αυτού διεθνώς. Το αποτέλεσμα εγγυώνται οι μεγάλες προσωπικότητες και οι διακεκριμένοι επιστήμονες από κορυφαία πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, καθώς και τα υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών οργανισμών και επιχειρήσεων. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φιλοξενείται ένα τέτοιο συνέδριο στη χώρα μας σε αυτά τα επιχειρηματικά και επιστημονικά πεδία. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Stevens Institute of Technology των ΗΠΑ και το Ίδρυμα Μποδοσάκη δείχνουν έμπρακτα το δρόμο, αλλά και τους ορίζοντες της εξωστρέφειας, της ανάπτυξης και της ταύτισης με τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας».



Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στο χώρο του management, της ηγεσίας και της εκπαίδευσης. Ηγεσία και Διακυβέρνηση στην ψηφιακή εποχή, το μέλλον της Εργασίας, Στρατηγική, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στην Ψηφιακή Εποχή, το μέλλον των Business Schools στην Ψηφιακή Εποχή, είναι οι θεματικές ενότητες, στο πλαίσιο του διήμερου Συνεδρίου με αρκετές επιμέρους συνεδρίες.

Ηγεσία και Διακυβέρνηση στην Ψηφιακή Εποχή, με συνεδρίες όπως:
- Ηγεσία και Διακυβέρνηση στην Ψηφιακή Εποχή,
- Τεχνολογία και Κοινωνική Πρόνοια στην Ψηφιακή Εποχή,
- Diversity Equity and Inclusion στην Ψηφιακή Εποχή,
- Ψηφιακή Τεχνογνωσία και Αναβάθμιση Δεξιοτήτων,
- Δημόσια Διοίκηση, κ.ά.

Το μέλλον της Εργασίας, με συνεδρίες όπως:
- Εργασία εξ Αποστάσεως και Work-Life Balance,
- Καινοτομίες στην Παραγωγή,
- Η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ψηφιακή Εποχή,
- Fintech: Αλγόριθμοι, Καινοτομία και Πολιτικές στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες,
- Μάρκετινγκ στην Ψηφιακή Εποχή, κ.ά.

Στρατηγική, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στην Ψηφιακή Εποχή, με συνεδρίες όπως:
- Οργανωτικός Μετασχηματισμός και Καινοτομία,
- Θέτοντας τις Βάσεις για Οργανισμούς Υψηλής Απόδοσης,
- Νεοφυείς Επιχειρήσεις, Καινοτομία και Πανεπιστημιακή Έρευνα

Το μέλλον των Business Schools στην Ψηφιακή Εποχή, με συνεδρίες όπως:
- Διατηρήσιμη Ανάπτυξη και Εκπαίδευση,
- Η Εκπαίδευση Μάρκετινγκ στην Ψηφιακή Εποχή,
- Το Μέλλον της Έρευνας στις Σχολές Διοίκησης,
- Καινοτομίες Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων για την Ψηφιακή Εποχή, κ.ά.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, εκτός από τις ακαδημαϊκές ερευνητικές εργασίες που θα παρουσιαστούν, στόχος είναι η διασύνδεση των ακαδημαϊκών με στελέχη από τον χώρο των επιχειρήσεων και οργανισμών για γόνιμο διάλογο (μέσω Panel Discussions) και η συνεργασία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των ευκαιριών της ψηφιακής εποχής

Στο συνέδριο, εκτός της παρουσίασης των ακαδημαϊκών ερευνητικών εργασιών, οι συμμετέχοντες ακαδημαϊκοί θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με στελέχη από το χώρο των επιχειρήσεων και οργανισμών. Προσωπικότητες της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας αποτελούν μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Προγράμματος του Συνεδρίου. Διακεκριμένοι επιστήμονες από πανεπιστήμια ευρωπαϊκά (University of Oxford, London School of Economics, Copenhagen Business School, INSEAD, Stockholm School of Economics, ETH, Technical University of Munich, Technical University of Denmark, IESE, IE Business School, ESSEC, University of Leeds, Bayes, κ.ά.) και μη (University of Pennsylvania/ Wharton, Columbia University,  Stanford University, Northwestern University/Kellogg, Case Western Reserve, Purdue University, Boston University, Carnegie Mellon University, Rutgers University, George Washington University, University of California Davis, University of Miami, Ozyegin University, Keio University, University of Sao Paolo, κ.ά.) συμμετέχουν στο συνέδριο. Παράλληλα, συμμετέχουν και πολλά υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων (OTE, PeopleCert, Astra Zeneca, BCG,
Bain, Deloitte, Grant Thornton, Roche, NatCap, Eurobank, Convert Group, e-Fresh, Δαναός, Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, Uni.fund, κ.ά.) καθώς και στελέχη διεθνών οργανισμών (UNESCO, OECD, Association of Information Systems, German Research center for Artificial Intelligence, Center to Advance Research in Financial Technologies, κ.ά).
Από την Ελλάδα, εκτός του ΟΠΑ, συμμετέχουν ερευνητές από το ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πολυτεχνείο Κρήτης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κ.ά. Χορηγοί του συνεδρίου είναι ο ΟΤΕ, η PeopleCert, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, η Eurobank, η Deloitte και η AI Investments.
Για περισσότερες πληροφορίες: https://LMDE2023.org 

Ειδήσεις σήμερα:

25 χρόνια έψαχνε ο Κώστας Θωκταρίδης το υποβρύχιο «Triumph» - Η ιστορία του

Θα σε στείλω στην εντατική»: Πώς τρομοκρατούσε η σπείρα των body builder τα νότια προάστια

Τρομακτικό βίντεο: Καταιγίδα «ξήλωσε» τέντα σε εστιατόριο - «Πέταξαν» όσοι την κρατούσαν

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης