Η Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ) γιορτάζει 30 χρόνια στο Χρηματιστήριο

Η Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ) γιορτάζει 30 χρόνια στο Χρηματιστήριο

Η μακροβιότερη εισηγμένη ναυτιλιακή δυναμώνει μέσα από τις παγκόσμιες κρίσεις, αναπτύσσεται συνεχώς, αυξάνει τον στόλο της και συνεχίζει την εξαιρετική της ρότα με οικονομικά αποτελέσματα-ρεκόρ

nikos-tsakos
Τα 30 χρόνια επιτυχημένης ρότας στις χρηματιστηριακές αγορές γιορτάζει το 2023 η εισηγμένη στο New York Stock Exchange (NYSE), Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ), με επικεφαλής τον δρ Νίκο Τσάκο. Ιδρύθηκε το 1993 και την ίδια χρονιά εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Οσλο, ενώ το 2002 μετεγκαταστάθηκε στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.

Στη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2023 συνεχίστηκε η εξαιρετική πορεία της με οικονομικά αποτελέσματα-ρεκόρ, παίρνοντας σκυτάλη από ένα δυνατό 2022. Κλειδί της επιτυχίας η ικανότητά της να προσαρμόζει την τακτική ναυλώσεων και τις επενδύσεις της στις συνθήκες της αγοράς.

Οπως έχει πει ο δρ Τσάκος, «η ναυτιλία, όπως και η ζωή, είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας ταχύτητας», για να προσθέσει: «Εχουμε συνηθίσει στις ανηφόρες και στις κατηφόρες του δρόμου και κάνουμε διαχείριση των δυνάμεών μας για να είμαστε πάντα πρωτοπόροι».

Ως αποτέλεσμα, κατά το α’ τρίμηνο του έτους τα θετικά θεμελιώδη στοιχεία του κλάδου, αν και εν μέσω εμπορικών ανισορροπιών που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, συνέχισαν να υποστηρίζουν μια υγιή ναυλαγορά δεξαμενόπλοιων και επέτρεψαν στην TEN, παρά τη λειτουργία λιγότερων πλοίων, να δημιουργήσει ακαθάριστα έσοδα ύψους 261 εκατ. δολαρίων, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 74% ή 112 εκατ. δολάρια από το συγκρίσιμο τρίμηνο του 2022. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων, φόρων αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA) ξεπέρασαν τα 236 εκατ. δολάρια, κατά 194 εκατ. δολάρια υψηλότερα από το α’ τρίμηνο του 2022.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κωνσταντοπούλου για τις αποχωρήσεις από την «Πλεύση Ελευθερίας»: H επίθεση στον σύντροφό μου είναι προσωπική

Αποστομωτική απάντηση σουβλατζίδικου στις Αχαρνές σε πελάτισσα που ζήτησε να μην της στείλουν «μελαμψό» διανομέα

Ο ξενοδόχος, η χειροβομβίδα, η μίζα: Ο «βίος και πολιτεία» του πρώην ιδιοκτήτη του Kandia’s Castle στο Ναύπλιο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης