Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθεροποίηση και επιλεκτικές τοποθετήσεις

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθεροποίηση και επιλεκτικές τοποθετήσεις

Από νέες κορυφές το ξεκίνημα της Μεγάλης Εβδομάδας

xrimatistirio
Επιλεκτικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς μπαίνει σε εορταστικούς ρυθμούς λόγω του Πάσχα των Ορθοδόξων. Το ενδιαφέρον στρέφεται στα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων και στις τελευταίες εκκρεμότητες που ενδεχομένως να τακτοποιηθούν στο κομμάτι των κυοφορούμενων επιχειρηματικών συμφωνιών.

Στα πρώτα λεπτά της σημερινής (29/4) συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί οριακά κατά 0,03% στις 1.454,52 μονάδες, με το χαμηλό ημέρας να εντοπίζεται στις 1.453,49 μονάδες και το υψηλό ημέρας στις 1.457,04 μονάδες. Ο ΓΔ βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης, σε συνέχεια του υψηλότερου κλεισίματος εδώ και 13 χρόνια.

Η προσοχή στρέφεται, μεταξύ άλλων, στον ΟΠΑΠ, καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο μέρισμα ύψους 0,6 ευρώ, με τη διοίκηση να μοιράζει συνολικά 1,85 ευρώ ανά μετοχή για την χρήση του 2023. Σε πρώτη φάση, ο ΟΠΑΠ σημειώνει πτώση κοντά το -3%.

Σε περίπτωση που δεν ρευστοποιήσουν τα πρόσφατα κέρδη τους, οι επενδυτές ενδέχεται να «κυνηγήσουν» με αξιώσεις υψηλότερα επίπεδα, δημιουργώντας προσδοκίες ακόμη και για τις 1.500 μονάδες. Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια προβλέπεται ότι θα είναι οι τράπεζες, με την Πειραιώς και την ΕΤΕ να ανακοινώνουν τις τριμηνιαίες επιδόσεις τους. Αντίστοιχη ώθηση δίνουν τα εταιρικά deals, με την Epsilon Net και την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Κλείσιμο
Στο εξωτερικό, με θετικά πρόσημα αναμένεται να ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, όπως αποτυπώνεται και από τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) των βασικών δεικτών. Η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά προέρχεται από την καλύτερη εβδομάδα σε «βάθος» 5 μηνών για τον S&P 500 και τον Nasdaq, οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν το μομέντουμ στις Big Tech.

Άνοδο καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, ενώ οι αγορές σε Ασία-Ωκεανία παρουσίασαν καλύτερη εικόνα, με τους δείκτες σε Κίνα και Νότια Κορέα να ενισχύονται σημαντικά. Από την άλλη πλευρά, το γεν διολίσθησε σε χαμηλό 34ετίας έναντι του δολαρίου, με το ιαπωνικό νόμισμα να κερδίζει στη συνέχεια αρκετό από τα χαμένο έδαφος.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι μυστηριώδεις πάπυροι που «έδειξαν» τον τάφο του Πλάτωνα

Αναζητείται ο δράστης του φονικού έξω από μπαρ στο Μαρούσι - Βίντεο από τη συμπλοκή και τις πρώτες βοήθειες στο θύμα

Φωτιά στη μάχη του τίτλου - Πρώτη η ΑΕΚ, σοβαρές ελπίδες για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, χαμένος ο ΠΑΟ - Δείτε τα 11 γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης