Κωνσταντοπούλου για τις αποχωρήσεις από την «Πλεύση Ελευθερίας»: H επίθεση στον σύντροφό μου είναι προσωπική

Κωνσταντοπούλου για τις αποχωρήσεις από την «Πλεύση Ελευθερίας»: H επίθεση στον σύντροφό μου είναι προσωπική

«Οι περισσότεροι του κόμματος παρακάλεσαν τον Διαμαντή Καραναστάση να είναι υποψήφιος», αναφέρει η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» μετά τις τέσσερις αποχωρήσεις από το κόμμα

zoi
Για τις αντιδράσεις στην «Πλεύση Ελευθερίας» και τις απανωτές αποχωρήσεις μετά την αλλαγή της σειράς στη λίστα των υποψήφιων βουλευτών, μίλησε η επικεφαλής του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ήταν εξαρχής γνωστό σε όλους τους ανθρώπους που ήταν υποψήφιοι στις εκλογές του Μαΐου ότι θα πάμε με αυτό τον τρόπο(αλλαγές στη λίστα)», ξεκαθάρισε στο MEGA η κυρία  Κωνσταντοπούλου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct9ljzb8pd1d)


«Κανείς δεν εξέφρασε την επιθυμία να είναι πρώτος στη λίστα»

H Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε,  επίσης, ότι όλοι οι υποψήφιοι ρωτήθηκαν εάν θέλουν να είναι ξανά υποψήφιοι και συμπλήρωσαν και έντυπα μάλιστα για το ποιες περιφέρειες ενδεχομένως θέλουν και κανείς ποτέ δεν εξέφρασε κάποια αντίδραση ή την επιθυμία να είναι πρώτος στη λίστα.

«Γίνονται δεύτερες εκλογές και εγώ έχω την ευθύνη να φτιάξω μία κοινοβουλευτική ομάδα όπως έχουμε υποσχεθεί. Δηλαδή μία ομάδα που θα είναι παρούσα, θα ενεργεί συγκροτημένα, θα υπερασπίζεται τους πολίτες, θα αντιμάχεται τα αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά νομοσχέδια και θα υπερασπίζεται την κοινωνία. Δεν θα είναι αδιάβαστη, δεν θα είναι απούσα, δεν θα κοιμάται στα έδρανα και δεν θα λοξοδρομεί. Οι δεύτερες εκλογές είναι με λίστα και γνωρίζαμε από την αρχή και εγώ το είχα δηλώσει και σε συνέντευξη και ήταν γνωστό σε όλους πως θα πάμε με ένα συγκροτημένο σχέδιο για τα ψηφοδέλτια που θα συγκροτηθούν. Όλοι ρωτήθηκαν εάν θέλουν να είναι ξανά υποψήφιοι και συμπλήρωσαν και έντυπα μάλιστα για το ποιες περιφέρειες ενδεχομένως θέλουν και κανείς ποτέ δεν εξέφρασε κάποια αντίδραση για τον τρόπο που πηγαίνουμε στις εκλογές και κανείς δεν εξέφρασε την επιθυμία να είναι πρώτος στη λίστα. Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες είναι μία επίθεση, την οποία περιμέναμε. Ερευνάται εάν είναι από των έσω αυτή η επίθεση», είπε αρχικά.

«Τα πρόσωπα που καταγγέλλουν δεν ήταν πρόσωπα που ήταν στην Πλεύση Ελευθερίας αλλά μπήκαν στις λίστες και τα αγκαλιάσαμε χωρίς κανενός είδους συμφωνία. Δεν έχω κάνει ούτε για τον εαυτό μου συμφωνίες στην πολιτική μου πορεία. Αυτό που φαίνεται είναι πως μιλάμε μία επίθεση προσωπική και συνοψίζεται σε μία επίθεση στον Διαμαντή Καραναστάση, που είναι σύντροφός μου ναι, αλλά η ιδιότητα του δεν είναι αυτή αλλά είναι ένας επιτυχημένος σκηνοθέτης, ο οποίος έδωσε το ‘’είναι’’ στην Πλεύση Ελευθερίας καθώς μαζί την ιδρύσαμε και είναι οι ιδέες του αυτές που έχουν υλοποιηθεί από τότε. Αυτό που γίνεται δεν μου αρέσει γιατί είναι αρκετά ανήθικο και βρώμικο. Επειδή αναφέρεται και σε έναν άνθρωπο που οι περισσότεροι της Πλεύσης Ελευθερίας τον παρακάλεσαν να είναι υποψήφιος και χρειάστηκε να τον πείσω για να είναι υποψήφιος. Είναι σαφές πως βάλετε η πρώτη κοινοβουλευτική ομάδα πριν συγκροτηθεί», συμπλήρωσε.

«Το τι κάνουν οι άλλοι το έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια»

Κλείσιμο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρθηκε στο τι περιμένει ο κόσμος από το κόμμα της αλλά και από την ίδια.

«Ο κόσμος θέλει τη σθεναρή υπεράσπιση των πολιτών, περιμένει ότι δεν μας εξαγοράσει κανείς. Φαντάζεστε τι θα γινόταν εάν ήταν κοινοβουλευτική ομάδα τα πρόσωπα που τόσο εύκολα και με το καλημέρα καταγγέλλουν. Περιμένει πως θα καταθέτουμε προτάσεις θετικές για τη συμμετοχή των πολιτών για την Παιδεία, η Υγεία, ο πολιτισμός, η ισότητα, η θέση των γυναικών, περιμένει πως στις ψηφοφορίες θα ξέρουμε τι ψηφίζουμε και δεν θα λέμε απλά ένα όχι για να δηλώσουμε πως είμαστε εκεί. Αυτό που κάνω στη ζωή μου, αυτά που έκανα ως πρόεδρος της Βουλής και αυτά που δεν θα τα κάνει κανείς άλλος εκτός από εμάς. Το τι κάνουν οι άλλοι το έχουμε δει».

«Το δίλημμα θα είναι τι αντιπολίτευση θα έχει η Βουλή»

Αναφερόμενη στις τρίτες κάλπες που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως θα πάμε στην περίπτωση που δεν προκύψει κυβέρνηση αυτοδυναμίες στις δεύτερες εκλογές, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως το δίλλημα θα είναι τι αντιπολίτευση θα έχει η Βουλή.

«Κατά την άποψή μας το δίλλημα θα είναι τι αντιπολίτευση θα έχει η Βουλή. Είναι εκλογές για αντιπολίτευση και όχι για κυβέρνηση. Τώρα ξαφνικά όλοι μιλάνε για την αντιπολίτευση. Όταν βγήκε η Πλεύση και είπε πως και η Βουλή είναι πεδίο διεκδίκησης τότε όλοι ανακάλυψαν την αντιπολίτευση. Το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια στην αντιπολίτευση και κατά την άποψή μου θα έπρεπε να έχει κάνει παραπάνω πράγματα που θα μπορούσε. Η Πλεύση Ελευθερίας μπορεί να το κάνει. Εάν ήταν να το έχουν κάνει όλοι οι άλλοι θα το είχαν κάνει τόσα χρόνια. Κανείς δεν πρόκειται να με σταματήσει από το να υπερασπιστώ τους πολίτες».

«Στόχος μας είναι η κοινωνία και όχι τα μαγειρέματα των άλλων κομμάτων»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Πλεύσης Ελευθερίας και στα πράγματα που θα πρέπει να αλλάξουν στην χώρα μας, λέγοντας πως πρέπει να εστιάσουμε στην αναβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας.

«Θεωρώ πως είναι απαραίτητο να αναληφθούν πρωτοβουλίες στα πεδία του κοινωνικού κράτους δικαίου, όπως στην Υγεία που είναι πάντα επίκαιρο και εμείς το τονίζουμε χρόνια και όχι μόνο όταν έρχονται θέματα στη δημοσιότητα. Πρέπει να αναβαθμίσουμε τα νοσοκομεία αλλά και το προσωπικό. Η Παιδεία είναι σε κακό χάλι, θέλει σοβαρή ενίσχυση από το νηπιαγωγείο κιόλας. Εμάς ο στόχος μας είναι η κοινωνία και όχι τα μαγειρέματα των άλλων κομμάτων. Η κοινωνία ξέρει πως εμείς δεν θα προδώσουμε τους πολίτες».

Ειδήσεις σήμερα:

Από το «τίκι-τάκα» στην ποδοσφαιρική μηχανή με «έμβολο» τον Χάαλαντ - Ο ξεχωριστός Πεπ Γκουαρδιόλα

Λέσλι, το 13χρονο κορίτσι-ήρωας που φρόντιζε τα αδέλφια της στη ζούγκλα της Κολομβίας

O θαρραλέος αγώνας της Σάνεν Ντόχερτι ενάντια στον καρκίνο και η νέα σκληρή διάγνωση

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης