SVB Financial: Κατέθεσε aίτηση προστασίας από τους πιστωτές για να αναδιοργανωθεί

SVB Financial: Κατέθεσε aίτηση προστασίας από τους πιστωτές για να αναδιοργανωθεί

Η SVB Financial, δεν συνδέεται πλέον με την Silicon Valley Bank, η οποία έχει περάσει στον έλεγχο των ομοσπονδιακών αρχών

svb
Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ κατέθεσε η SVB Financial Group, πρώην μητρική της Silicon Valley Bank η οποία έχει πλέον περάσει στον έλεγχο των ομοσπονδιακών αρχών των ΗΠΑ.

Η SVB Financial, που δεν συνδέεται πλέον με την Silicon Valley Bank, εκτιμάται ότι έχει περίπου 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια διαθέσιμης ρευστότητας.

Τα περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις που αναφέρει στην αίτηση της η SVB Financial Group ανέρχονται σε 10 δισ. δολάρια περίπου. 

«Η υπαγωγή στο Κεφάλαιο 11 θα επιτρέψει στην SVB Financial Group να διατηρήσει την αξία της καθώς αξιολογεί στρατηγικές εναλλακτικές για τις πολύτιμες επιχειρήσεις και τα περιουσιακά της στοιχεία, ιδιαίτερα την SVB Capital και την SVB Securities», δήλωσε ο Γουίλιαμ Κοστούρος, Chief Restructuring Officer του SVB Financial Group.

Η αίτηση για την αναδιοργάνωσή υπό την εποπτεία δικαστηρίου της Νέας Υόρκης -σύμφωνα με το άρθρο 11- δεν περιλαμβάνει την υπαγωγή της περιουσιακά στοιχεία της SVB Securities και της SVB Capital, που συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκρέκας: Το νερό ήταν και παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο


«Δεν θα γυρίσουν ποτέ στην κοινωνία»: Τα μυστικά της γιγαντιαίας φυλακής-φρούριο στο Ελ Σαλβαδόρ


Κατώτατος μισθός: Στα 780 ευρώ από την 1η Απριλίου - Μητσοτάκης: Γενναία αύξηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης