Business Insider: Τι επιτάχυνε το bank run και την κατάρρευση της SVB

Business Insider: Τι επιτάχυνε το bank run και την κατάρρευση της SVB

Οι αναρτήσεις στο Twitter και ο πανικός που προκάλεσαν είναι πια μέρος της σύγχρονης οικονομικής πραγματικότητας - Πώς επηρεάζονται οι τράπεζες και οι καταθέτες

SVB_000_33AY2KV
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πως το bank run της Silicon Valley Bank δε θα είχε δημιουργηθεί εάν δεν υπήρχαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ιστορία του χρηματοπιστωτικού τομέα βρίθει από παραδείγματα bank run, αλλά η νέα αυτή περίπτωση εμπεριέχει ένα ιδιαίτερο «συστατικό» το οποίο οφείλεται στην τεχνολογία και το οποίο δημιούργησε ένα από τα μεγαλύτερα σοκ στην αμερικανική οικονομία εδώ και μία δεκαετία.

Σύμφωνα με το Business Insider, ο πανικός ο οποίος δημιουργήθηκε για την SVB οφείλεται ως επί το πλείστον στα social media και δη το Twitter. Ο όρος «SVB» παρουσιάστηκε σε περίπου 200.000 tweets την περασμένη Πέμπτη. Πολλοί από τους ιθύνοντες της κατάστασης ήταν CEOs και ιδρυτές τεχνολογικών εταιρειών στους οποίους η τράπεζα βασιζόταν τόσα χρόνια και οι οποίοι δεν κατάφεραν να αντισταθούν στο δέλεαρ των αναρτήσεων.

«Δεκάδες ιδρυτές εταιρειών μου λένε τι να κάνω με τη SVB. Πρόκειται για ένα γενικευμένο bank run», τόνισε ο ιδρυτής των Roam, Yext και Confide, Χάουαρντ Λέρμαν.

Κλείσιμο
«Το πρόβλημα με το bank run είναι πως δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα στο να μην λάβεις μέρος σε αυτό», υπογράμμισε ο Εξέβιερ Χέλγκεσεν της Enduring Ventures την ίδια μέρα.

Μέχρι την περασμένη Παρασκευή, οι καταθέτες είχαν προσπαθήσει να «σηκώσουν» $42 δισ. από την πολύπαθη τράπεζα η οποία έκλεισε και της οποίας τις δραστηριότητες ανέλαβε η FDIC (Federal Deposit Insurance Corp.).

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό μαχητικό συγκρούστηκε με αμερικανικό drone

Δημοσκόπηση MRB: Στις 3,2 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ - Οριακά κέρδη 0,2 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στις 22/03 η επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων - Από 1η Απριλίου το «Αθήνα – Θεσσαλονίκη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης