Κέρδη για τους δείκτες της Wall Street για τρίτη συνεχόμενη μέρα, με το βλέμμα στις ενδιάμεσες εκλογές

Κέρδη για τους δείκτες της Wall Street για τρίτη συνεχόμενη μέρα, με το βλέμμα στις ενδιάμεσες εκλογές

Το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να επηρεάσει το ρυθμιστικό πλαίσιο και την πορεία της πολιτικής σε ό,τι αφορά τις δαπάνες

wall_23
Με θετικά πρόσημα έκλεισαν την Τρίτη οι δείκτες της Wall Street συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές μέρες κερδών και με τα βλέμματα των επενδυτών να είναι στραμμένα στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ.

Το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να επηρεάσει το ρυθμιστικό πλαίσιο και την πορεία της πολιτικής σε ό,τι αφορά τις δαπάνες, ενώ μια νίκη των Ρεπουμπλικάνων θα μπορούσε να φέρει μεγαλύτερη υποστήριξη των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα αποκτήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ίσως και της Γερουσίας, ενώ οι επενδυτές από την πλευρά τους δεν ενοχλούνται από τον ενδεχόμενο διχασμό Κογκρέσου και Λευκού Οίκου, καθώς κάτι τέτοιο θα περιορίσει τις κρατικές δαπάνες και τους νέους φόρους.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones ανέβηκε κατά 335,28 μονάδες ή 1,02% στις 33.162,28 μονάδες, έχοντας καταφέρει ενδοσυνεδριακά να καταγράψει άνοδο μεγαλύτερη των 500 μονάδων.

Ο S&P 500 πρόσθεσε 21 μονάδες ή 0,56% κλείνοντας στις 3.828,28 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq, έκλεισε με άνοδο 51 μονάδων ή 0,49% στις 10.616,20 μονάδες.

Στο ταμπλό, πτώση άνω του 22% κατέγραψε η μετοχή της Lyft, ενώ κατά 17% κατρακύλησε η μετοχή της Tripadvisor, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Απώλειες άνω του 13% σημείωσε η Take-Two Interactive.

Άνοδο σχεδόν 7,5% σημείωσε η μετοχή της Kohl’s, μετά την είδηση για την αποχώρηση της CEO, Μισέλ Γκας, η οποία εντάσσεται στο δυναμικό της Levi’s Strauss.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώθηκε στο 4,138%, ενώ το 2ετές έπεσε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,695%.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο υποχώρησε κατά 3,1% στα 88,91 δολ. το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σκαρφάλωσε στα 1.716 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 2,1%.


newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο... σεφ του Πούτιν παραδέχεται ρωσικά «μαγειρέματα» στις εκλογές των ΗΠΑ

Ψάλτης που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα ο 81χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του στη Μεσσήνη

Θα χρεώνονται οι οδηγοί που καθυστερούν στις αφίξεις-αναχωρήσεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης