Ρεύμα: Σε ανοδική τροχιά οι τιμές – Στα 372,5 ευρώ σήμερα η μεγαβατώρα

Ρεύμα: Σε ανοδική τροχιά οι τιμές – Στα 372,5 ευρώ σήμερα η μεγαβατώρα

Νέα πτώση του φυσικού αερίου στην Ευρώπη στα 172,9 ευρώ/MWh - Προς αναβολή η απόφαση για το πλαφόν

revma_elektriko_main_again
Σε ανοδική τροχιά κινείται σήμερα στην Ελλάδα η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα η τιμή της μεγαβατώρας για σήμερα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου αυξήθηκε κατά 8,93%, φτάνοντας στα 372,52 ευρώ, έναντι 342 ευρώ που ήταν χθες.

Όσον αφορά το balance των τιμών η χαμηλότερη ήταν στα 262,23 ευρώ/MWh και η υψηλότερη στα 588,07 ευρώ/MWh. Αξίζει να σημειωθεί ότι και σήμερα οι ΑΠΕ κατέχουν το προβάδισμα στο ενεργειακό μίγμα, διευρύνοντας μάλιστα την απόσταση από το φυσικό αέριο. Ειδικότερα οι ΑΠΕ συμμετέχουν με 38,42%, το φυσικό αέριο με 25,73%, οι εισαγωγές με 18,16%, ο λιγνίτης με 7,65% και τα υδροηλεκτρικά με 3,66%.

Όλα αυτά ενώ στην Ευρώπη συνεχίζεται η πτωτική πορεία της τιμής του φυσικού αερίου. Έτσι, χθες στο ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς του TTF, η τιμή έκλεισε στα 172,9 ευρώ/MWh σημειώνοντας μείωση κατά 6,8%, με το συμβόλαιο Νοεμβρίου να κλείνει στα 192,5 ευρώ/MWh και το συμβόλαιο Δεκεμβρίου στα 198,2 ευρώ/MWh.

Την ίδια ώρα, η Κομισιόν φαίνεται να επανεξετάζει τη σκοπιμότητα επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Όπως αναφέρει το Bloomberg, αυτό συνάγεται από έγγραφο που θα παρουσιαστεί στα κράτη μέλη, αύριο Τετάρτη, αναβάλλοντας τη δημοσίευση ενός ευρύτερου σχεδίου δράσης για τον τρόπο αντιμετώπισης του αυξανόμενου κόστους του καυσίμου.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία «Bogdan»: Συναγερμός στη Δυτική Ελλάδα - Kλειστά σήμερα τα σχολεία στην Κέρκυρα

Ο Μπραντ Πιτ και η Έμιλι Ραταϊκόφσκι είναι ζευγάρι; - «Μείνετε συντονισμένοι»

Τροχαίο στη λεωφόρο Ποσειδώνος – Δύο τραυματίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης