Tι θέλει στην Ελλάδα το κρατικό fund της Σιγκαπούρης GIC – To deal για τη Sani/Ikos

Tι θέλει στην Ελλάδα το κρατικό fund της Σιγκαπούρης GIC – To deal για τη Sani/Ikos

Οι επενδύσεις των 900 εκατ. ευρώ στον ορίζοντα της πενταετίας - Στόχος και η επέκταση των Sani και Ikos Resorts και σε άλλες υψηλού προφίλ τοποθεσίες εντός κι εκτός Ελλάδας

sigapouri-deal-fund
Ένα διεθνές επενδυτικό όνομα, με μακροπρόθεσμη στρατηγική και κεφάλαια υπό διαχείριση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, «επενδύει» στον ελληνικό τουρισμό κι αποκτά την πλειοψηφία σε έναν όμιλο 5* με αξία αποτίμησης στα 2,3 δισ. ευρώ, έχοντας παράλληλα επεκταθεί την τελευταία τριετία και εκτός ελληνικών συνόρων, στην Ιβηρική χερσόνησο, ενώ έχει δρομολογήσει σε ορίζοντα πενταετίας επενδύσεις συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ.

Η στρατηγική συμφωνία του ομίλου Sani/Ikos με το επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης GIC που ανακοινώθηκε χθες, ευλόγως χαρακτηρίζεται από την αγορά ως το μεγαλύτερο deal, με διπλή σημασία τόσο για τον ίδιο τον όμιλο και τη μελλοντική του ανάπτυξη εντός κι εκτός Ελλάδας, όσο και ευρύτερα για την αγορά, με την παρουσία ενός μεγάλου θεσμικού, παίκτη με μακροπρόθεσμο ορίζοντα επενδύσεων στις αγορές όπου αποφασίζει να επενδύσει.

Η συμφωνία που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της χρονιάς, μετά και τις απαραίτητες εγκρίσεις, προβλέπει ότι οι ιδρυτές του σχήματος της Sani/Ikos από το 2015, οι κ.κ. Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, παραμένουν βασικοί μέτοχοι. To μερίδιο τους- πλειοψηφική συμμετοχή- μεταβιβάζουν στην GIC η Oaktree Capital Management L.P. καθώς και οι Goldman Sachs Asset Management, Moonstone, Florac και Hermes GPE, έχοντας στηρίξει την επέκταση της Sani/IKOS από το 2015 μέχρι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μητσοτάκης «σηκώνει το γάντι» στον Ερντογάν, αλλά επιμένει σε ανοικτούς διαύλους με Άγκυρα

House of the Dragon: Η Κιμ Καρντάσιαν και Τζέιμς Κόρντεν αλά... «Targashians» σε παρωδία

Ρωσία: Επιμένει στον πυρηνικό εφιάλτη ο Πούτιν – Συνεχίζεται η «μεγάλη έξοδος» των νέων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης