Αναταραχή στα κρυπτονομίσματα: «Αγώνα» δίνει το Bitcoin να κρατήσει το επίπεδο των $20.000

Αναταραχή στα κρυπτονομίσματα: «Αγώνα» δίνει το Bitcoin να κρατήσει το επίπεδο των $20.000

Πολλά από τα πρόσφατα προβλήματα του κλάδου μπορούν να αναχθούν στη θεαματική κατάρρευση του λεγόμενου TerraUSD τον Μάιο

bitcoin_newmon
Αναταραχή επικρατεί στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, καθώς οι επενδυτές φοβούνταν ότι τυχόν διάχυση των προβλημάτων σε μεγάλους «παίκτες» θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια μεγάλη αναταραχή εάν δεν περιοριστεί έγκαιρα.

Το Bitcoin έχει χάσει 57% μέχρι στιγμής φέτος και 37% αυτόν τον μήνα, πέφτοντας κάτω από τα 20.000 δολάρια το Σαββατοκύριακο για, πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2020. Το επίπεδο είναι συμβολικής σημασίας, καθώς ήταν περίπου η κορύφωση του κύκλου του 2017.

Η πτώση της τιμής ακολουθεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετοί σημαντικοί παράγοντες του κλάδου. Περαιτέρω πτώση θα μπορούσε να έχει ευρύτερο αντίκτυπο, καθώς άλλοι επενδυτές κρυπτονομισμάτων αναγκάζονται να πουλήσουν τις συμμετοχές τους για να καλύψουν απαιτήσεις και ζημίες.

Το hedge fund «Three Arrows Capital» που δραστηριοποείται στα cryptos διερευνά τις επιλογές του, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης περιουσιακών στοιχείων και της διάσωσης από άλλη εταιρεία, είπαν οι ιδρυτές του στη Wall Street Journal την Παρασκευή. Την ίδια ημέρα η Babel Finance, με επίκεντρο την Ασία, δήλωσε ότι θα αναστείλει αναλήψεις.

Η Celsius Network με έδρα τις ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το μήνα δήλωσε ότι θα αναστείλει τις αναλήψεις. Πολλά από τα πρόσφατα προβλήματα του κλάδου μπορούν να αναχθούν στη θεαματική κατάρρευση του λεγόμενου stablecoin TerraUSD τον Μάιο.

Το Bitcoin διαπραγματευόταν γύρω στα 20.000 δολάρια τη Δευτέρα, ενώ ο το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ether ήταν στα 1.075 δολάρια, έχοντας πέσει κάτω από το συμβολικό επίπεδο των 1.000 δολαρίων το Σαββατοκύριακο.

Ειδήσεις σήμερα:

Η επόμενη μέρα στη Γαλλία: Αποδυνάμωση Μακρόν, πολιτική ρευστότητα και στο βάθος εκλογές

Άνω Λιόσια: Ασύλληπτος παραμένει ο επιδειξίας που επιτέθηκε σε 4 κορίτσια μπροστά σε σχολείο

Γραφεία παροχής... νταντάδων στη Μύκονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης