Λάδι στη «φωτιά» των ανατιμήσεων ρίχνει η ανησυχία για ελλείψεις

Λάδι στη «φωτιά» των ανατιμήσεων ρίχνει η ανησυχία για ελλείψεις

Σύσκεψη το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου για να εξεταστούν μέτρα για ενδεχόμενες ελλείψεις σε είδη διατροφής και γενικά στις πρώτες ύλες στον πρωτογενή τομέα - Τα πλαφόν που ισχύουν από σήμερα σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ

super-market
Ένα μήνα μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και πλέον αρχίζει να υπάρχει ανησυχία για τα αποθέματα μίας σειρά προϊόντων στην ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά, τροφοδοτώντας έτι περαιτέρω το κύμα των ανατιμήσεων.

Για το ζήτημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να εξεταστούν τυχόν μέτρα σε ενδεχόμενες ελλείψεις σε είδη διατροφής και γενικά στις πρώτες ύλες στον πρωτογενή τομέα που μπορεί να προκύψουν. Πηγές απ’ το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης πάντως υπογράμμιζαν πως «δεν υφίσταται για τη χώρα μας επισιτιστικός κίνδυνος» και ότι στη σύσκεψη θα εξεταστούν κινήσεις προκειμένου να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πάντως τα πρώτα προληπτικά πλαφόν στη διάθεση ταχυκίνητων προϊόντων στις κατηγορίες των σπορέλαιων και των αλεύρων άρχισαν να εφαρμόζονται απ’ την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένεται να κλιμακωθούν την τρέχουσα, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν στο newmoney οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Όσκαρ 2022: Οι νικητές και η επίθεση του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ επί σκηνής

Ξεκινά τριήμερο διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία - Ο Ζελένσκι συζητά την ουδετερότητα, αλλά όχι τη διχοτόμηση

Σήμερα «κλειδώνει» η ημερομηνία της ομιλίας Ζελένσκι στη Βουλή - Ποια κόμματα είναι υπέρ και ποια κατά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης