J.P. Morgan: Γιατί η μετάλλαξη Δέλτα δεν θα καταστρέψει τις αγορές

J.P. Morgan: Γιατί η μετάλλαξη Δέλτα δεν θα καταστρέψει τις αγορές

Η τράπεζα υποστηρίζει ότι η μετάλλαξη Δέλτα δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις ανεπτυγμένες αγορές - Για ποιους κλάδους δίνει σύσταση «buy»

JP-Morgan
Την εκτίμησή της ότι η νέα μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού δεν θα επηρεάσει αρνητικά τις αγορές εκφράζει σε ενημερωτικό report η J.P. Morgan. Η τράπεζα επικαλείται τη συμπεριφορά των αγορών στην προηγούμενη μετάλλαξη (την Αλφα) αλλά και τα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα αναφέρει ότι οι επενδυτές ανησυχούσαν τον Φεβρουάριο για την μετάλλαξη B.1.1.7 (Άλφα), κυρίως γιατί διάφοροι ειδήμονες προέβλεπαν ότι η εξάπλωσή της σε Ευρώπη και ΗΠΑ θα επιφέρει την καταστροφή. Όταν η αγορά αξιολόγησε σωστά τον κίνδυνο της μετάλλαξης Αλφα, οι αποδόσεις σημείωσαν ισχυρό ράλι από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου, ενώ οι μετοχές των κλάδων ανάπτυξης (όπως έχει επικρατήσει να λέγονται καθώς επωφελούνται από τα lockdown) σχεδόν ξεπούλησαν.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών, «πολλαπλό» βιβλίο και ίδρυση πρότυπων ΕΠΑΛ - Τι αλλάζει από τη νέα σχολική χρονιά

Κρήτη: Με drones οι έρευνες για την 29χρονη Γαλλίδα στα Χανιά

Ο σωματοφύλακας του Νταν Μπιλζέριαν για τον ξυλοδαρμό του στη Μύκονο: «Θα μπορούσαν να με έχουν σκοτώσει, τραγικό που τους άφησαν ελεύθερους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης