Στο ρυθμό των ρεκόρ οι αγορές – Οι τρεις «καταλύτες» της ανόδου

Στο ρυθμό των ρεκόρ οι αγορές – Οι τρεις «καταλύτες» της ανόδου

Ποιοι παράγοντες ευνοούν το θετικό επενδυτικό κλίμα

stock_ex
Με τρεις «πυλώνες» οι χρηματιστηριακές αγορές κινούνται στο ρυθμό των ρεκόρ σήμερα, με τους επενδυτές να ελπίζουν σε σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα καθώς το δύσκολο για όλους 2020 οδεύει στο τέλος του.

Στην Wall Street οι δείκτες κινούνται σε ιστορικά υψηλά μετά τη «στροφή» του Ντόναλντ Τραμπ και την απόφασή του να υπογράψει τελικώς το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναγγείλει ότι θα ασκούσε βέτο στο νομοσχέδιο, το οποίο ήταν αποτέλεσμα μακράς και σκληρής διεργασίας στο Κογκρέσο, απαιτώντας αύξηση του ποσού των επιταγών βοήθειας προς τα νοικοκυριά στα 2.000 δολάρια, από 600 που προβλέπεται στο σχέδιο.

Τυχόν προεδρικό βέτο θα έθετε σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση 1,4 τρισ. δολαρίων που προβλέπει επίσης το νομοσχέδιο προς κυβερνητικούς φορείς μέχρι το Σεπτέμβριο, οδηγώντας σε «κλείσιμο» της κυβέρνησης, λίγο πριν από την αλλαγή σκυτάλης στον Λευκό Οίκο.

Ο Dow Jones έκλεισε με ρεκόρ στις 30.403,97 μονάδες, έχοντας άνοδο 204 μονάδων ή 0,68%. Ισχυρή ώθηση στον βιομηχανικό δείκτη από την Apple με κέρδη της τάξεως του 3,5%.

Ο ενεργειακός και ο τεχνολογικός κλάδος βοηθούσαν τον S&P 500 να φτάσει στις 3.735.36 μονάδες (+0,87%). Ο Nasdaq άγγιξε τις 12.899,42 μονάδες (+0,74%).

Στην Ευρώπη το θετικό κλίμα τροφοδότησε, εκτός από την απεμπλοκή του πακέτου στήριξης στις ΗΠΑ, η έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού των πολιτών έναντι της Covid-19, καθώς και η επίτευξη της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ – Βρετανίας για την μετά το Brexit εποχή.

Ο γερμανικός DAX σκαρφάλωσε σε νέο ρεκόρ, στις 13.790,29 μονάδες, με άνοδο 1,5. Ο γαλλικός CAC 40 είχε κέρδη 1,2% στις 5.588,38 μονάδες. Η βρετανική αγορά παρέμεινε κλειστή.

Στην Αθήνα η αγορά με ισχυρή άνοδο διέσπασε τις 800 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 810,44 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 2,92%. Είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίασης της 26ης Φεβρουαρίου 2020.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σούπερ μάρκετ και καταστήματα: Το ωράριο λειτουργίας μέχρι την Πρωτοχρονιά

Γιατί ο χαμηλός αριθμός των κρουσμάτων των ημερών δεν είναι αντιπροσωπευτικός της πανδημίας

Ποιοι θα δουν αύξηση στο μισθό από την Πρωτοχρονιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης