Μέτρα για τον κορωνοϊό - Γιάννης Βρούτσης στον ΘΕΜΑ 104,6: «Σηκώσαμε» το βάρος πληρωμής 2 εκατ. εργαζομένων

Μέτρα για τον κορωνοϊό - Γιάννης Βρούτσης στον ΘΕΜΑ 104,6: «Σηκώσαμε» το βάρος πληρωμής 2 εκατ. εργαζομένων

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό υπέρ εργαζομένων και επιχειρήσεων  και το «δίχτυ» του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος - «Κανένας πολίτης στην Ελλάδα δεν είναι απροστάτευτος, το δίχτυ του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης 

broutsis_protothema_metra
Στα μέτρα που έλαβε το υπουργείο Εργασίας υπέρ εργαζομένων και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και στον δημοσιογράφο Ηλία Σιακαντάρη.

Το εγχείρημα του υπουργείου Εργασίας να σηκώσει το βάρος της πληρωμής 2.000.000 εργαζομένων δεν ήταν εύκολη υπόθεση, υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης, για να τονίσει ότι το ύψος της παρέμβασης ανά εργαζόμενο έφτασε στα 1.200 ευρώ.

Στη φάση της επανεκκίνησης, εξήγησε, παρεμβαίνουμε στον χώρο των επιχειρήσεων, με μέτρα προστασίας υπέρ των εργαζομένων.

«Δεν πάμε ούτε να τρομοκρατήσουμε ούτε να κλείσουμε επιχειρήσεις» ξεκαθάρισε, για να προσθέσει: «Η πανδημία φέρνει ύφεση και η ύφεση ανεργία. Είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε να την αντιμετωπίσουμε, έχουμε τα εργαλεία». Στο σημείο αυτό, επισήμανε ότι το ύψος της χρηματοδότησης για την Ελλάδα, με πόρους από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE, θα ανέλθει σε 1,4 δισ. ευρώ για το 2020.


Κλείσιμο

«Κανένας πολίτης στην Ελλάδα δεν είναι απροστάτευτος, το δίχτυ του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει» προσέθεσε ο υπουργός Εργασίας.

Ειδήσεις σήμερα:

New York Times: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους «πραγματικούς ηγέτες που ξεχωρίζουν στην κρίση»

Χρέη και νέες περιπέτειες για την οικογένεια Αγγλούπα

Πειρατική επίθεση δέχθηκε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στη Νιγηρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης