Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης μας καλεί στη «Συμμορία των 5»

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης μας καλεί στη «Συμμορία των 5»

Ο αγαπημένος ηθοποιός συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα και μας προειδοποιεί για το τι να περιμένουμε!

02_HIRES
Αν έχετε όρεξη να γελάσετε, να διασκεδάσετε και να απολαύσετε έναν εκλεκτό θίασο επί σκηνής, τότε, για φέτος, οι δρόμοι δείχνουν το θέατρο Κιβωτός στο Γκάζι όπου ανεβαίνει η μαύρη κωμωδία «Η συμμορία των 5» (The Ladykillers) σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Ανάμεσα στους πολύ καλούς ηθοποιούς της παράστασης και ένας κύριος που διακρίνεται για το μεγάλο ταλέντο του αλλά και για μία σεμνότητα που δεν συναντάμε εύκολα στον χώρο.

Ο λόγος για τον κωμικό Θανάση Τσαλταμπάση, έναν από τους πιο χαρισματικούς ηθοποιούς της γενιάς του, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Μποστάτζογλου, την Αγορίτσα Οικονόμου, τον Κώστα Αποστολάκης, τον Στέλιο Πέτσο, τον Κώστα Φλωκατούλα και τον Στέλιο Ιακωβίδη παίζουν φέτος στην κωμωδία του Γιάννη Κακλέα.

Το protothema.gr συνάντησε τον κ. Τσαλταμπάση για να μας εξηγήσει τι μας περιμένει φέτος στο θέατρο Κιβωτός:
«Να περιμένετε ό,τι θα περιμένουμε κι εμείς από εσάς, μία ωραία επικοινωνία που θα ευφράνει την ψυχή όλων μας. Το Θέατρο είναι αμφίδρομη επικοινωνία κοινού και ηθοποιών οπότε κι οι δύο έχουμε να περιμένουμε. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μία πολύ δυνατή κωμωδία, στην οποία έχουμε κάνει όλοι οι συντελεστές λεπτοδουλειά και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα το ευχαριστηθείτε».
ΣΥΜΜΟΡΙΑ_των_5_3

Η συνεργασία σας με τον Γιάννη Κακλέα πώς κυλάει;
«Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με τον Γιάννη Κακλέα και ομολογώ ότι είμαι ενθουσιασμένος. Έτσι κι αλλιώς, αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο μου κίνητρο για να είμαι φέτος σε αυτή τη παράσταση. Έχει τα στοιχεία που εμένα προσωπικά σαν ηθοποιό και άνθρωπο με γοητεύουν: χιούμορ, ευφυΐα, φαντασία, πειθαρχία, μέτρο, δοτικότητα, αισθητική, όραμα.

Εχει αλλάξει ο χώρος του θεάτρου λόγω της κρίσης; Πώς είναι το τελευταίο διάστημα τα πράγματα;
Σαφέστατα η κρίση έχει φέρει αλλαγές, άλλοτε προς το καλύτερο, άλλοτε προς το χειρότερο. Σίγουρα στο οικονομικό κομμάτι, οι απολαβές είναι λιγότερες, αφού και το εισιτήριο πια είναι πολύ οικονομικότερο. Στο κομμάτι των επιλογών, πιστεύω ότι κυριαρχούν δύο τάσεις: μία του υποτιθέμενου “εύκολου κέρδους”, αυτό που λένε “τι θέλει ο κοόσμος, που προσωπικά θεωρώ γελοίο και η άλλη της πραγματικής καλλιτεχνικής φλόγας που οδηγεί σε διαμαντάκια.

Για την τηλεόραση ποια είναι η γνώμη σας; Υπάρχει χώρος για καλά ελληνικά σίριαλ;
Κλείσιμο
Βλέπω φέτος μία μεγαλύτερη προσπάθεια πλουραλισμού στα νέα προγράμματα των καναλιών, παρόλα αυτά προσωπικά θα ήθελα μία διαφορετική αναλογία στα πράγματα. Δηλαδή πιστεύω ότι θέλει μεγαλύτερη φαντασία και ρίσκο στις επιλογές. Δε γίνεται το 80% να είναι λάιφ στάιλ και γκόσιπ. Αρνούμαι να θεωρήσω ότι “αυτό θέλει ο κόσμος”! Επίσης, όσο καλή διάθεση κι αν υπάρχει, δε γίνεται όλα τα σίριαλ να γίνουν με τα ίδια χρήματα. Ναι, μπορεί κάποιο να είναι πιο οικονομικό γιατί στηρίζεται σε 5 ηθοποιούς και 2 δωμάτια, αλλά δε θα είναι όλες οι σειρές έτσι. Τι να κάνουμε, χρειάζεται καμία φορά και μεγαλύτερη οικονομική επένδυση για να ανέβουν τα στάνταρ και να εξελιχθεί αυτό το τόσο δυνατό ακόμα μέσο.

Ασχολείστε με τα κοινά; Θα έπρεπε οι καλλιτέχνες να είναι πιο παρεμβατικοί όσον αφορά τη δημόσια σφαίρα;
Είμαι ένας ζωντανός και ενεργός πολίτης που μέσα από την καθημερινότητά μου θεωρώ ότι συμβάλλω με θετικό τρόπο στην κοινωνία, στο μέτρο που μου αναλογεί. Δεν ασχολούμαι με τα κοινά με τον τρόπο που φαντάζομαι με ρωτάτε, θεωρώ όμως ότι η ίδια η δουλειά μου που καθημερινά βλέπει πολύς κόσμος, είναι μία έμμεση έως και άμεση ενασχόληση με τα κοινά. Και προσπαθώ να είμαι σε έργα και παραστάσεις που θα πάνε κι εμένα και τους θεατές ένα βήμα παρακάτω.

Εχετε θεσει καλλιτεχνικούς στόχους; Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε δέκα χρόνια, για παράδειγμα;
Πάντα βάζω στόχους, βραχυπροθεσμους και μακροπρόθεσμους. Θα κρατήσω για μένα το πώς με φαντάζομαι σε 10 χρόνια, αυτό που θα μοιραστώ μαζί σας είναι ότι θέλω να εξελίσσομαι και να συνεχίζω να ζω με αξιοπρέπεια, μέσα από τη δουλειά μου.

Λίγα λόγια για την παράσταση «Η συμμορία των 5»

Το έργο έκανε πρεμιέρα το 2011 στο Λονδίνο με εξαιρετική επιτυχία. Ο συγγραφέας Graham Linehan διασκεύασε την ομώνυμη μαύρη κωμωδία του William Rose που είχε γυριστεί το 1955 με πρωταγωνιστές, ανάμεσα σε άλλους, τους Alec Guinness και Peter Sellers. Η ταινία αγαπήθηκε από το κοινό, υμνήθηκε από τους κριτικούς και θεωρείται πλέον κλασικό δείγμα της βρετανικής κωμωδίας. Το 2004 οι Joel και Ethan Coen έγραψαν και σκηνοθέτησαν το remake της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks, αλλά η ταινία δεν κατάφερε να σταθεί ισάξια της πρωτότυπης που άφησε εποχή.
Η υπόθεση: Παριστάνοντας τους ερασιτέχνες χορευτές, ο καθηγητής Μάρκους και η συμμορία του νοικιάζουν τη σοφίτα του ετοιμόρροπου σπιτιού μιας γλυκιάς αλλά άμεμπτου ηθικής γριούλας που ζει με μοναδική παρέα τον παπαγάλο της. Ο Μάρκους έχει σχεδιάσει την τέλεια ληστεία μιας χρηματαποστολής και στο σχέδιο μπλέκεται, χωρίς τη θέλησή της, και η σπιτονοικοκυρά. Το "τέλειο" σχέδιο όμως χωλαίνει και η κατάσταση παίρνει απρόβλεπτη και ξεκαρδιστική τροπή γιατί η συμμορία των Πέντε δεν είχε υπολογίσει έναν απρόβλεπτο, αλλά καθοριστικό παράγοντα: την καλοκάγαθη γριούλα...

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΛΑΥΤΗΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΦΡΟΣΩ ΛΥΤΡΑ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΜΙΧ. ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ – ΑΛΕΞ. ΧΡΗΣΤΑΡΑΣ
ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΝΟΥΡΜΑΛΑ ΗΣΤΥ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: ΕΛΙΝΑ ΔΡΑΚΟΥ

ΠΑΙΖΟΥΝ (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ)
ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ
ΑΓΟΡΙΤΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΣΤΑΤΖΟΓΛΟΥ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΦΛΩΚΑΤΟΥΛΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρεμιέρα: 10 Οκτωβρίου 2018
Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
Ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη: 19.00
Πέμπτη: 21.00
Παρασκευή: 21.00
Σάββατο: 18.00 και 21.00
Κυριακή: 19.00

Διάρκεια: 120’

Τιμές εισιτηρίων:
ΤΕΤΑΡΤΗ
€15 ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ.
€10 ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 65
€12 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ
€5 ΑΤΕΛΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ
€18 ΖΩΝΗ Α
€15 ΖΩΝΗ Β
€10 ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 65
€12 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ
€5 ΑΤΕΛΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
€18 ΖΩΝΗ Α
€15 ΖΩΝΗ Β
€10 ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 65
€12 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ
€5 ΑΤΕΛΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
€15 ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ
€10 ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 65
€12 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ
€5 ΑΤΕΛΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ
€20 ΖΩΝΗ Α
€18 ΖΩΝΗ Β

ΚΥΡΙΑΚΗ
€20 ΖΩΝΗ Α
€18 ΖΩΝΗ Β

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ
Πειραιώς 115, Γκάζι
Ταμείο Θεάτρου: 2103427426
Ώρες Ταμείου:
Τρίτη με Σάββατο: 10:00 – 13:00 & 17:00 – 22:00
Κυριακή: 10:00 – 20:00
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης