«Οι Απάχηδες των Αθηνών» επιστρέφουν στο θέατρο Κνωσός

«Οι Απάχηδες των Αθηνών» επιστρέφουν στο θέατρο Κνωσός

Ένα νοσταλγικό έργο όπου με το καυστικό του χιούμορ περιγράφει τις διαφορές των δύο κοινωνικών τάξεων και τον ανεκπλήρωτο έρωτα δύο ανθρώπων

«Οι Απάχηδες των Αθηνών» επιστρέφουν στο θέατρο Κνωσός
Η παλιά Αθήνα αναβιώνει στην σκηνή του ιστορικού θεάτρου Κνωσός σε ένα έργο που μπορεί να γράφτηκε την δεκαετία του ‘20, ωστόσο παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Τι συμβαίνει όταν οι περιθωριακοί άνθρωποι της πόλης  - οι απάχηδες όπως ονομάζονταν – μπλέκουν με τους ανθρώπους της νεόπλουτης τάξης οι οποίοι σνομπάρουν την ξενόφερτη μόδα της εποχής; Πόσο εύκολο είναι να πετύχει ο έρωτας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι με τελείως διαφορετικές νοοτροπίες ζωής;

Ένα νοσταλγικό έργο όπου με το καυστικό του χιούμορ περιγράφει τις διαφορές των δύο κοινωνικών τάξεων και τον ανεκπλήρωτο έρωτα δύο ανθρώπων. 

Η μεγαλύτερη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία στην ιστορία του θεάτρου και της οπερέτας, επιστρέφει πανηγυρικά από έναν 40μελή θίασο και τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Ρεμούνδου. Οι μελωδίες του Νίκου Χατζηαποστόλου και η ενορχήστρωση από τον Κώστα Δρακάκη θα βοηθήσουν στο ταξίδι αυτό στην καθημερινότητα της παλιάς Αθήνας με την  15μελή ορχήστρα να μεταφέρει ζωντανά στο κοινό τις μελωδίες της εποχής. Η Εθνική Λυρική Σκηνή στηρίζει την προσπάθεια αυτή με την αισθητική κάλυψη της παράστασης. 

Μια θεατρική υπερπαραγωγή που θα κάνει τους παλιούς να αναπολήσουν, τους νέους να μάθουν και όλοι μαζί θα γελάσουν με τις αντιφάσεις της αθηναϊκής κοινωνίας στην περίοδο του μεσοπολέμου και θα προβληματιστούν για το πόσο επίκαιρη μπορεί να παραμένει μία θεατρική οπερέτα η οποία γράφτηκε 80 χρόνια πριν. 

Κλείσιμο
Μουσική: Νίκος Χατζηαποστόλου - Κείμενο: Γιάννης Πρινέας - Διασκευή κειμένου: Γιώργος Ρεμούνδος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Ρεμούνδος - Μουσική επεξεργασία-ενορχήστρωση: Κώστας Δρακάκης
Παραγωγή & P.R.: Artspot - 

Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη 12 € (Πλατεία), 10 € (εξώστης) και 8 € (Ομαδικά-Φοιτητικά- παιδικά).
Σάββατο, Κυριακή και εορτές Πλατεία: 15 €, Εξώστης: 12 € και 8 € (Ομαδικά-Φοιτητικά-παιδικά) 
Για τους απόρους και των άνω των 65 ετών, θα υπάρξει ειδική μέριμνα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης