«Νότες και Λέξεις»: Μία μουσική γιορτή για όλες τις ηλικίες

«Νότες και Λέξεις»: Μία μουσική γιορτή για όλες τις ηλικίες

Πέμπτη 21 Ιουνίου, 17:00 - Μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής - Είσοδος Ελεύθερη

Dancing_in_Jaffa
Η Μουσική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, γιορτάζει για όγδοη συνεχή χρονιά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, με μια πρωτότυπη εκδήλωση για όλες τις ηλικίες. Στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθεί προβολή μουσικής ταινίας, θα λειτουργήσει εργαστήριo μουσικοθεραπείας για μικρούς και μεγάλους, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει μουσικά, με μια αλλιώτικη ρεμπέτικη συναυλία, από δυο φρέσκα μουσικά σχήματα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Πέμπτης 21 Ιουνίου, ξεκινώντας από τις 17:00 και θα ολοκληρωθούν στις 19:45, όταν η μουσική σκυτάλη θα παραδοθεί στην συναυλία του ΟΜΜΑ στον Κήπο του Μεγάρου και η οποία θα ανοίξει με την ορχήστρα εγχόρδων νέων του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Camerata Junior.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Παράλληλες δράσεις:

17.00 | “Χορεύοντας στην Γιάφα” (Hilla Medalia, Ισραήλ)
(για παιδιά από 8 ετών)

Κλείσιμο
Ο διάσημος χορευτής Pierre Dulaine, προσπαθεί να διδάξει σε παιδιά από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη πώς να χορεύουν μαζί χορούς ballroom.

Η προβολή της ταινίας γίνεται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids και με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ.

Αίθουσα Διδασκαλίας

17.00 | Μουσικοθεραπεύομαι: ένα εργαστήρι μουσικοθεραπείας για όλους
(για ενήλικες και παιδιά από 8 ετών)

Εργαστήριο μουσικοθεραπείας αποτελούμενο από ένα συνδυασμό δραστηριοτήτων: ενεργητικής μουσικοθεραπείας με μουσικοκινητικές ασκήσεις και φωνητικό/οργανικό αυτοσχεδιασμό, και δεκτικής μουσικοθεραπείας με μουσική ακρόαση. Έτσι, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν διάφορες μουσικοθεραπευτικές τεχνικές μέσα από μια σύντομη διερεύνηση διαφορετικών τρόπων με τους οποίους η μουσική λειτουργεί ξεχωριστά για τον καθένα από εμάς.

Σε συνεργασία με τη SONORA-Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας και Έρευνας. Παρουσίαση: Ευαγγελία Παπανικολάου και Άννα Μπέμιχ

Πολυχώρος

Κεντρική συναυλία
18.30 | Το σήμερα συναντά το χθες
Ρεμπέτικη απογευματινή συναυλία με τα σχήματα «Τριάμισι Έγχορδα» και «Αναφανδόν».
Μια ιστορική αναδρομή μετά μουσικής, στο γοητευτικό είδος του ρεμπέτικου, με δημοφιλή αλλά και λιγότερο γνωστά των μεγαλύτερων δημιουργών του.Θα ακουστούν τραγούδια των Βαμβακάρη, Καρρά, Τούντα, Σκαρβέλη, Παπαϊωάννου, Τσιτσάνη και Μητσάκη.

Πολυχώρος

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις, με δελτία εισόδου που θα διανέμονται από τις 16:00.

Η εκδήλωση «Νότες και λέξεις» εντάσσεται στην δράση «Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής».

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ευαγγελία Παπανικολάου, PhDc, MA, FAMI είναι μουσικοθεραπεύτρια και ψυχοθεραπεύτρια μεθόδου μουσικοθεραπείας GIM, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια και επόπτρια. Στο παρόν, Υπ. Δρ. Μουσικοθεραπείας (Aalborg University, Δανία) με ερευνητικό ενδιαφέρον στην ψυχο-ογκολογία. Επιστημονική Υπεύθυνη SONORA, ιδρυτική πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ), αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο European Music Therapy Confederation και μέλος της εκπαιδευτικής επιτροπής του European Association for Music & Imagery.

Η Anna Böhmig ζει από το 1995 στην Ελλάδα και εργάζεται ως μουσικοθεραπεύτρια και μουσικός.
Αποφοίτησε από το τμήμα μουσικοθεραπείας του Fachhochschule Heidelberg/Γερμανία το 1992 με ακαδημαϊκό τίτλο Diplom Musiktherapeutin (FH). Εκπαιδεύτηκε επίσης στη Ρυθμιστική και στην Ενεργητική Ομαδική Μουσικοθεραπεία (μέθοδος του Dr. Ch. Schwabe). Είναι προχωρημένη εκπαιδευόμενη στο European Bonny Method of Guided Imagery and Music Training Program. Έχει πτυχίο γαλλικού κόρνου (με βαθμό ‘άριστα’), επίσης σπούδασε πιάνο και κρουστά. Εργάζεται στη ΜΚΟ «Άγγελοι της Χαράς» ως μουσικοθεραπεύτρια και στην καλλιτεχνική οργάνωση, ενώ από το 2005 έως το 2016 ήταν υπεύθυνη του τμήματος μουσικής και μουσικοθεραπείας στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών. Εργάζεται επίσης ιδιωτικά ως μουσικοθεραπεύτρια. Εργάστηκε με άτομα με νοητικές και σωματικές αναπηρίες, με παιδιά με ειδικές ανάγκες, με ψυχιατρικούς και ψυχοσωματικούς ασθενείς και με υπερήλικους. Δίδαξε σε πολλά και διάφορα σεμινάρια μουσικοθεραπείας και μουσικού αυτοσχεδιασμού και έχει εκφωνήσει πολλές διαλέξεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επίσης με δημοσιεύσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος και τέως αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ). Συμμετείχε σε πολλές και διαφορές ορχήστρες, μουσικά σύνολα, παραστάσεις χορού και θεάτρου, και με σολιστικές παρουσιάσεις.

Οι Αναφανδόν είναι μια παρέα φίλων μουσικών που παίζουν μαζί από το 2013 και εμφανίζονται τακτικά σε μαγαζιά και στέκια της Αθήνας. Έσμιξαν με αφορμή την αγάπη τους για το ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι. Αναφανδόν σημαίνει φανερά, απροκάλυπτα, με τρόπο σαφή και ανεπιφύλακτο, πασιφανώς, ανοιχτά.
Αφροδίτη Μπόμπορα (ακκορντεόν, φωνή), Φωτεινή Ρεντζή (κιθάρα, φωνή), Φανή Κάβουρα (μπάντζο, φλάουτο, φωνή).

Τα Τριάμισι Έγχορδα είναι ένα λαϊκό και ρεμπέτικο σχήμα που δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής εδώ και περίπου 3 χρόνια. Κοινό σημείο της πενταμελούς πια ορχήστρας η αγάπη για το τραγούδι και το ελληνικό πεντάγραμμο.
Βιολί-μπαγλαμάς-φωνή: Θοδωρής Μυστιλόγλου, Κιθάρα-φωνή: Αλέξανδρος Πάχος, Μπουζούκι: Ντομένικο Καπάτος, Ακορντεόν-πιάνο: Πάνος Καραγεώργης, Φωνή: Λίνα Σταμάτη

Μουσική Βιβλιοθήκη Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 11521, Τ.  210 7282 778
www.mmb.org.gr, library@megaron.gr, facebook/Μουσική Βιβλιοθήκη
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης