Παναγιώτης Μάργαρης στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας και στο Άλσος Ηλιούπολης

Παναγιώτης Μάργαρης στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας και στο Άλσος Ηλιούπολης

Δύο εμφανίσεις απο τον κορυφαίο Έλληνα κιθαρίστα την Πέμπτη 8 και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου

Παναγιώτης Μάργαρης στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας και στο Άλσος Ηλιούπολης
            Ο κορυφαίος Έλληνας κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης έχοντας στο ενεργητικό του 14 προσωπικούς δίσκους, πολλά μουσικά βραβεία και περισσότερες από 1500 συναυλίες, θα μας ταξιδέψει στους μαγικούς ήχους της κλασικής κιθάρας.

           Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου (στις 21:00) στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας ένα ρεσιτάλ του διεθνούς φήμης δεξιοτέχνη, ο οποίος θα ερμηνεύσει κομμάτια τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά “Με τη μαγεία της κιθάρας”. Θα ακουστούν συνθέσεις σπουδαίων δημιουργών (Ennio Morricone, Erik Satie, Carlos Gardel, Peter Tchaikovsky κ. α). Θα ερμηνεύσει επίσης, διασκευές του σε ιστορικά τραγούδια της διεθνούς Rock μουσικής σκηνής (Hotel California, The show must go on, Paint it black, People are strange) τα οποία συμπεριέλαβε στο  άλμπουμ “Rock of my soul”, δικές του συνθέσεις καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Μαζί του η εξαιρετική ερμηνεύτρια Τέτη Κασιώνη.

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 10€
Κλείσιμο
Γενική είσοδος: 12€
Προπώληση:
Απο Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00-20:00
Δανειστική Βιβλιοθήκη του Μεγαρου Δουκισσης Πλακεντιας

             Το ρεσιτάλ επαναληφθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου (στις 21:00) στο
Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 10€
Άνεργοι, Φοιτητές, ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι: 10€
Γενική είσοδος: 12€

Προπώληση εισιτηρίων:
Ticket Services, Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Τηλεφωνικά: 210 7234567, Online: www.ticketservices.gr
Γραφεία Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ – ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, Νικομάχου 18, Ηλιούπολη
Βιβλιοπωλείο «Περί Βιβλίου», Ελ. Βενιζέλου 138, Ηλιούπολη

Ποιός είναι ο Παναγιώτης Μάργαρης

            Ο Παναγιώτης Μάργαρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική κιθάρα από το 1984 έως το 2000.Τον Ιούνιο του 2000, πήρε το δίπλωμα του με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο. Συνεργάζεται ως καθηγητής κιθάρας, αποκλειστικά με το Εράτειο ωδείο Βριλησσίων.

           Παράλληλα ασχολείται με τη σύνθεση και ενορχήστρωση τραγουδιών και ορχηστρικής μουσικής. Ως συνθέτης έχει ηχογραφήσει τρείς προσωπικούς δίσκους (“Στης νύχτας το φως”, “Το τραγούδι της πεταλούδας”, “Δίχως Πυξίδα”). Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές και δημιουργούς.

            Το 1999 ξεκίνησε να ηχογραφεί υπό τη μορφή κιθαριστικού ντουέτου την πολύ επιτυχημένη δισκογραφική σειρά "Cafe de l' art", διασκευάζοντας και ερμηνεύοντας στην κιθάρα αγαπημένες μουσικές και τραγούδια του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου.
Ο τέταρτος δίσκος με τίτλο “Café de l’ art / Cinema” και ο πέμπτος με τίτλο “Café de l’ art / Τσιτσάνης – Βαμβακάρης”, απέσπασαν το βραβείο καλύτερου ορχηστρικού δίσκου της χρονιάς στα ετήσια μουσικά βραβεία “Αρίων”, ενώ οι συνολικές πωλήσεις της δισκογραφικής αυτής σειράς έχουν ξεπεράσει τα 100.000 αντίτυπα.

            Ως κιθαρίστας και συνθέτης, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1500 συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ανάμεσα στους χώρους όπου έχει εμφανιστεί είναι το Ηρώδειο, το Μέγαρο μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και ιστορικοί καθεδρικοί ναοί της Ευρώπης.

            Από το 1995 εως το 2010 υπήρξε κιθαριστικό ντουέτο με τον καθηγητή του στην κιθάρα Νότη Μαυρουδή.

            Πολύ σημαντική στιγμή στην καριέρα του, αποτελεί η συμμετοχή του διάσημου κιθαρίστα Al Di Meola στο album που ηχογράφησε το 2011 με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Ελένη Πέτα με τίτλο “Duende”, καθώς και οι κοινές εμφανίσεις του με τον Al Di Meola, στα δύο μοναδικά live που πραγματοποιήθηκαν στη μουσική σκηνή Gazarte τον Οκτώβριο του 2010.

            Κατά τη διάρκεια του 2011, πραγματοποίησε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα με την Ελένη Πέτα, όπου και παρουσίασαν τη δισκογραφική τους δουλειά “DUENDE”. Επίσης, συναντήθηκε επί σκηνής με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα όπου εμφανίστηκαν σε Ελλάδα, Αγγλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Κύπρο.

            Το καλοκαίρι του 2012 υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη δισκογραφική εταιρία POLYMUSIC.

            Τον Ιανουάριο του 2013 κυκλοφόρησε η δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “Rock of my soul”, όπου διασκεύασε και ερμήνευσε στην κιθάρα κλασικά και αγαπημένα Rock τραγούδια. Στο άλμπουμ αυτό, συμμετέχουν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, η Μελίνα Κανά, η Ελένη Πέτα, ο Διονύσης Τσακνής και η Φωτεινή Δάρρα. To “Rock of my soul” σημείωσε πολύ υψηλές πωλήσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
Το Νοέμβριο του 2013 ταξίδεψε μαζί με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στις Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής, για δύο σημαντικές συναυλίες στο Μανχάταν και στη Βοστώνη.

             Κατά τη διάρκεια του 2014, ο Παναγιώτης Μάργαρης περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα και πραγματοποίησε ρεσιτάλ κιθάρας σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους, με τη συμμετοχή σημαντικών ερμηνευτών (Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Δήμητρα Παπίου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Ελένη Πέτα, Ελένη Δήμου, Θοδωρής Μαραντίνης, Θανάσης Γκαιφύλλιας και Μιρέλα Πάχου).

             Τον Ιανουάριο του 2015 κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ με τίτλο “Με τη μαγεία της κιθάρας”, το οποίο περιλαμβάνει διασκευές του σε αγαπημένες μουσικές από όλο τον κόσμο, έργα κλασικών συνθετών, συνθέσεις του, καθώς και πέντε τραγούδια με ερμηνευτές τον Σταμάτη Κραουνάκη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, το Μάρκο Κούμαρη (Locomondo), τη Γεωργία Νταγάκη και την Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου. Το άλμπουμ αυτό παρέμεινε για αρκετές εβδομάδες στο top5 των επίσημων charts της Ελλάδας.

           Κατά τη διάρκεια του 2015 παράλληλα με τις προσωπικές του συναυλίες, ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε και η συνεργασία του με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Οι δύο καλλιτέχνες πραγματοποίησαν κοινές εμφανίσεις, όπου και παρουσίασαν το ανατρεπτικό ρεσιτάλ για κλασική κιθάρα και φωνή με τίτλο “Concerto για 2”.

           Το 2016 θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, ερμηνεύοντας τα κομμάτια της δισκογραφικής του δουλειάς “Με τη μαγεία της κιθάρας”. Επίσης θα συναντηθεί επί σκηνής με τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη παρουσιάζοντας την μουσική παράσταση με τίτλο “Μυστική Συνάντηση”, καθώς και με τον σπουδαίο ερμηνευτή του ιστορικού συγκροτήματος Πυξ Λαξ, Μπάμπη Στόκα. O Παναγιώτης Μάργαρης και ο Μπάμπης Στόκας θα βρεθούν για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής και ο τίτλος των συναυλιών τους είναι “Βαθειά ψυχή”.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης