Μπιτλς: Τα τύμπανα του Ρίνγκο Σταρ βγαίνουν στο «σφυρί» και πιάνουν 2,1 εκατ. δολάρια!

Μπιτλς: Τα τύμπανα του Ρίνγκο Σταρ βγαίνουν στο «σφυρί» και πιάνουν 2,1 εκατ. δολάρια!

Το πρώτο αντίγραφο του «White Album» πουλήθηκε για 910.000 δολάρια! - Τα αντικείμενα δημοπρατήθηκαν από την Julien Auction’s και τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα Lotus, που ιδρύθηκε από τον ίδιο τον καλλιτέχνη και την σύζυγό του

Μπιτλς: Τα τύμπανα του Ρίνγκο Σταρ βγαίνουν στο «σφυρί» και πιάνουν 2,1 εκατ. δολάρια!
Ο Ρίτσαρντ Στάρκεϋ, γνωστός ως Ρίνγκο Σταρ είναι Άγγλος μουσικός, τραγουδιστής και ηθοποιός, και περισσότερο γνωστός ως ντράμερ του μουσικού συγκροτήματος «The Beatles».

Είχε πει κάποτε την απίστευτη ατάκα «Πήραν την κιθάρα και την έκαναν να ακούγεται σαν πιάνο. Και γιατί δεν πήραν τότε ένα πιάνο; Γιατί είχαν κάνει το πιάνο να ακούγεται σαν κιθάρα».

Η περίπτωση του Ρίνγκο Σταρ είναι μοναδική.

Κλείσιμο

Και η Beatlemania άγγιζε τα όρια της τρέλας. Τα αναμνηστικά της θρυλικής μπάντας πουλούσαν τρελά και τα χρηματικά ποσά ήταν υπέρογκα, αλλά η τελευταία δημοπρασία με προσωπικά αντικείμενα του Ρίνγκο Σταρ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Independent».

Αξίζει μόνο να αναφέρουμε, ότι λευκά τύμπανα που από τους ήχους τους ακούγαμε το «Can’t Buy Me Love» and «I Want to Hold Your Hand» πουλήθηκαν για 2,1 εκατομμύρια δολάρια. Το όργανο είχε χρησιμοποιηθεί σε πάνω από 200 ηχογραφήσεις τραγουδιών.

Ο ιδιοκτήτης είναι ο Jim Irsay, επιχειρηματίας και πρόεδρος της ομάδας Indianapolis Colts, και ένας από τους πιο ένθερμους οπαδούς των Beatles με διάφορα αντικείμενα του συγκροτήματος στην κατοχή του. 

Το τριών κομματιών σετ ντραμς, είναι από το 1963 και ονομάζεται Ludwig Oyster Black Pearl.



Φωτογραφία από τα λευκά τύμπανα από τον οίκο Julien Auction’s



Το πρώτο αντίγραφο του «White Album» πουλήθηκε για 910.000 δολάρια! 
Τα αντικείμενα δημοπρατήθηκαν από την Julien Auction’s. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα Lotus, που ιδρύθηκε από τον ίδιο τον καλλιτέχνη και την σύζυγό του.



Το πρώτο αντίγραφο του «White Album»





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης