Αναστασία Έδεν: H ταλαντούχα ερμηνεύτρια έρχεται στο Half Note

Αναστασία Έδεν: H ταλαντούχα ερμηνεύτρια έρχεται στο Half Note

Ποια είναι τα 6+1 αγαπημένα της πρόσωπα και μέρη

Eden
Η ερμηνεύτρια Αναστασία Έδεν και ο συνθέτης Άρης Βλάχος παρουσιάζουν τη νέα τους μουσική παράσταση, με τον τίτλο «Δε φτάνει μόνο ν’ αγαπάς» στις 3 Δεκεμβρίου στο «Half Note». Με αφορμή αυτή τη μοναδική παράσταση ζητήσαμε από την Αναστασία Έδεν να μας μιλήσει για 6+1 αγαπημένα της πρόσωπα και μέρη. Επέλεξε τα εξής:

1. Μάνος Ελευθερίου
2.Γιάννης Σπανός
3. Μιχαήλ Μαρμαρινός
4. Νίκος Μωραΐτης
5. Half Note jazz club
6. Μαρία Κάλλας
7. Άρης Βλάχος

Δείτε το βίντεο κλιπ του «Δεν φτάνει μόνο να αγαπάς»

"Δε φτάνει μόνο ν'αγαπάς" PANIK RECORDS #teaser #new_single

Posted by Anastasia Eden on Wednesday, November 10, 2021


Μάνος Ελευθερίου
Ο Μάνος Ελευθερίου είναι ο άνθρωπος που μας αγκάλιασε καλλιτεχνικά και μας χάρισε απλόχερα τους υπέροχους στίχους του. Η συνεργασία μου μαζί του ήταν μια μοναδική εμπειρία από την οποία αποκόμισα πολλά ως καλλιτέχνης, που θα με συνοδεύουν σε όλη μου την πορεία. Ηχογραφήσαμε 2 δίσκους με τους τίτλους : "Αυτά τα χείλη" (cobalt music) και "Κάψτε το σπίτι "(ogdoo.gr) για τους οποίους είμαι πολύ περήφανη. Ήταν η ουσιαστική έναρξη της προσωπικής μας σταδιοδρομίας. Έχοντας τα λόγια και τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου στις αποσκευές μας, συνεχίζουμε το ταξίδι για νέους προορισμούς.

Γιάννης Σπανός
Ο σπουδαίος αυτός συνθέτης με την τρυφερή ψυχή ήταν μια πολύτιμη γνωριμία για μένα. Μόλις του έστειλα την ηχογράφηση με την διασκευή που φτιάξαμε με πολλή αγάπη και σεβασμό πάνω στο εμβληματικό "Άνθρωποι Μονάχοι" αμέσως μας επιβράβευσε με ενθουσιασμό και μας αγκάλιασε σε αυτό το εγχείρημα μας. Δεν θα ξεχάσω το τηλεφώνημα του αμέσως αφού άκουσε την διασκευή μας, με πόση ευγένεια και χαρά μου μίλησε και με ενθάρρυνε να προχωρήσω.

Μιχαήλ Μαρμαρινός
Με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό ταξίδεψα σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, Γαλλία, Αυστρία, Λονδίνο, Βρυξέλλες με πολύ σπουδαίους συνεργάτες και φίλους. Ήταν μια εμπειρία που μου έδωσε γνώση και δυναμική για την μετέπειτα πορεία μου. Η τέχνη είναι η μόνη κοινή γλώσσα και η έκθεση μέσα από την τέχνη, μπορεί να γίνει μια ανώτερη πράξη αγάπης.

Νίκος Μωραΐτης
Κλείσιμο
Ο Νίκος είναι ένας σημαντικός στιχουργός της νέας γενιάς με τον οποίο ήθελα να συνεργαστώ εδώ και καιρό. Η ευκαιρία μας δόθηκε μέσα στην περίοδο της καραντίνας, όπου και δημιουργήσαμε ένα υπέροχο τραγούδι με τον τίτλο “Δε φτάνει μόνο ν'αγαπάς”. Την μουσική έχει γράψει ο Άρης Βλάχος και κυκλοφορεί σύντομα από την Panik Records. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ξεκινάει ένας νέος κύκλος για μένα, με ανθρώπους που έχουν όρεξη και μεράκι για τη δουλειά.

Μαρία Κάλλας
Η μοναδική αγαπημένη καλλιτέχνης των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων. Υπήρχε ένα μαγικό δέσιμο με την φωνή και την μορφή της Κάλλας που με έκανε να δακρύζω ακόμα κι όταν την έβλεπα να μιλά σε συνεντεύξεις. Μια μορφή της τέχνης που ζωντάνεψε τις ηρωίδες της αρχαίας τραγωδίας και τις έφερε στην σκηνή μέσα από την αντανάκλαση των ηρωίδων της όπερας. Άλλωστε και η ίδια ήταν μια τέτοια ηρωίδα...Το βινύλιο που λάτρεψα και άκουσα αμέτρητες φόρες είναι η όπερα “Τζοκόντα”(la Gioconda)του Αμιλκάρε Πονκιέλι.

Αρης Βλάχος
Με τον Άρη Βλάχο συνεργάζομαι τα τελευταία 5 χρόνια. Είναι ένας αγαπημένος συνεργάτης με τον οποίο έχουμε αναπτύξει μια δυνατή καλλιτεχνική σχέση. Όταν με προσέγγισε με το τραγούδι "Του έρωτα τα φίλτρα" σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, κατάλαβα ότι πάμε να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό. Με τον Άρη έχουμε ζήσει πολλά αυτά τα χρόνια σε μια κοινή πορεία τόσο στην σκηνή όσο και δισκογραφικά. Είναι σημαντικό να έχεις έναν αγαπημένο φίλο-συνεργάτη σ'αυτή την τόσο μοναχική εποχή που ζούμε.

Half Note Jazz Club
Τα καλύτερα live μας έχουν γίνει στο Half Note Jazz Club. Είναι ένας χώρος που μας ταιριάζει απόλυτα κι έχουμε μεγάλη χαρά που θα παίξουμε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου ξανά σ'αυτον τον ιστορικό χώρο. Η νέα μας μουσική παράσταση έχει τον ομώνυμο τίτλο του τραγουδιού "Δε φτάνει μόνο ν'αγαπάς" και πρόκειται για ένα πρόγραμμα βασισμένο στις αισθήσεις, τον έρωτα και τις ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις. Θα έχουμε μαζί μας μια εξαιρετική fullband από κορυφαίους μουσικούς που μας πλαισιώνουν σε ένα μοναδικό πρόγραμμα που κινείται από το διεθνές ως το ελληνικό ρεπερτόριο.

Αναστασία Έδεν - Αυτά Τα Χείλη - Official Video Clip


Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΔΕΝ 3/12 ΣΤΟ HALF NOTE
Η ερμηνεύτρια Αναστασία Έδεν μαζί με τον συνθέτη Άρη Βλάχο και την ορχήστρα τους, εμφανίζονται στο Half Note, για ένα μοναδικό live, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

eden_blaxos


Μας παρουσιάζουν την νέα τους παράσταση «Δε φτάνει μόνο ν’ αγαπάς», βασισμένη στην δισκογραφική τους συνεργασία, αλλά και στις κοινές τους μνήμες και αγάπες από το διεθνές και ελληνικό τραγούδι.

Με jazzy διάθεση και με μια ορχήστρα από κορυφαίους μουσικούς, διασκευάζουν τα κλασσικά διαμάντια που όλοι αγαπάμε να τραγουδάμε και τους δίνουν την δική τους καλλιτεχνική ταυτότητα.

Η ξεχωριστή καλλιτεχνική χημεία που τους συνδέει και η δημιουργική ομάδα που τους πλαισιώνει, έχουν σαν αποτέλεσμα δυνατές ερμηνείες και πρωτότυπες ενορχηστρώσεις για μια βραδιά μαγική κι απολύτως συλλεκτική.

Αναστασία Έδεν - Του Έρωτα Όλα Τα Φίλτρα (Official Video Clip HD)


Καλλιτεχνική επιμέλεια - ενορχήστρωση: Άρης Βλάχος
Παίζουν οι μουσικοί:
Άρης Βλάχος – πιάνο
Άννα Λάκη - ακορντεόν
Νίκος Τερζάκης – κιθάρες
Πέτρος Σταμέλος – ηλεκτρικό μπάσο
Αλέξανδρος Γκινάλας – τύμπανα

Aναστασία Έδεν – Τρίτο Ουίσκι Τρίτο Λάθος - Official Video Clip


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Αναστασία Έδεν αφού ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία από την Εθνική Λυρική Σκηνή
ως μονωδός.

Στην συνέχεια συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως οι Μιχαήλ Μαρμαρινός, Κάρμεν Ρουγγέρη, Νίκος Κούνδουρος και Φωκάς Ευαγγελινός σε μεγάλες παραγωγές με περιοδείες σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Επίσης έχει συνεργάστει σε μουσικές παραστάσεις με τους Γιώργο Νταλάρα, Σταμάτη Κραουνάκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Αλκίνοο
Ιωαννίδη, Ορφέα Περίδη, Μελίνα Κανά, Νίκο Ξυδάκη, Κώστα Θωμαΐδη
κ.α.

Έχει παρουσιαστεί σε μεγάλους χώρους της Ελλάδας ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε άλλα την συμμετοχή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, στο Ηρώδειο με την παράσταση Dario Fo των Σταμάτη Κραουνάκη - Λίνας Νικολακοπούλου, στην Επίδαυρο με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, στο θέατρο του Λυκαβηττού με τους Πυξ Λαξ κ.α.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με τον σπουδαίο ποιητή και στιχουργό Μάνο Ελευθερίου και με τον συνθέτη Άρη Βλάχο, δημιουργώντας δύο album με τους τίτλους «Αυτά τα Χείλη» και «Κάψτε το σπίτι».


Ειδήσεις σήμερα:

Θεμιστοκλέους: Πάνω από 200% η αύξηση στους εμβολιασμούς

Γρηγοράκος σε αρνητές: Δε βλέπετε την τραχειοστομία μου, 11 μήνες και δεν έχω ξεπεράσει πλήρως τον ιό

Μέγκαν Μαρκλ: Λαμπερή με κατακόκκινο φόρεμα στη Νέα Υόρκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης