Ντοκιμαντέρ: «Η Έρευνα στην Αττική»

Ντοκιμαντέρ: «Η Έρευνα στην Αττική»

Ένα ταξίδι στον κόσμο της ελληνικής επιστήμης

Έχουμε και στον Kορινθιακό κόκκινη λάσπη
Ντοκιμαντέρ: «Η Έρευνα στην Αττική»

Την ώρα που εκατοντάδες αποφοίτων αναζητούν μάταια εργασία στην Ελλάδα με πολλούς συνάδελφούς τους να εγκαταλείπουν τη χώρα με την ελπίδα ενός καλύτερου «αύριο», η κάμερα του σπουδαίου σκηνοθέτη, Βασίλη Κεσίσογλου, μεταφέρει τον θεατή στο θαυμαστό κόσμο της ελληνικής επιστήμης.

Σε συνεργασία με τα έξι σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα της Αττικής (από τον Δημόκριτο μέχρι το Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας της Ακαδημίας Αθηνών), το ντοκιμαντέρ με τίτλο, «Η Έρευνα στην Αττική», εστιάζει στο έργο των επιστημόνων καθώς και στα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κλείσιμο

Από τις πρωταγωνίστριες του ντοκιμαντέρ είναι η Στεύη κι η Δανάη, οι οποίες ετοιμάζονται να πάρουν το πρώτο τους πανεπιστημιακό πτυχίο, η πρώτη στη θεωρητική κατεύθυνση κι η δεύτερη στη θετική, ενώ ήδη αναζητούν τη συνέχιση στην εκπαίδευσή τους στον τομέα της επιστημονικής έρευνας.

Στην «Έρευνα στην Αττική», πρόεδροι των κέντρων και ερευνητές παίρνουν από το χέρι τον θεατή και τον ξεναγούν στον κόσμο της αστρονομίας, των φυσικομαθηματικών, της βιολογίας, της ιατρικής και της πυρηνικής ενέργειας.

Το ντοκιμαντέρ, του οποίου το σενάριο, η σκηνοθεσία και το μοντάζ υπογράφει ο Βασίλης Κεσίσογλου, πραγματοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΣΠΑ - ΠΕΠ Αττικής - Ευρωπαϊκό ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.

Ο Βασίλης Κεσίσογλου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου και στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες., ενώ σπούδασε και οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. 

Το 1977, η διασκευή του στο διήγημα του Γ. Βιζυηνού, «Το Αμάρτημα της μητρός μου», πήρε το Πρώτο Βραβείο Πανελλήνιου Διαγωνισμού της ΕΡΤ. Έκτοτε έχει σκηνοθετήσει περί τα 40 ντοκιμαντέρ, κυρίως για την ΕΡΤ, σε δικά του σενάρια (10 από αυτά σε δική του παραγωγή), πάνω σε κοινωνικά θέματα, πορτρέτα καλλιτεχνών, έρευνες και άλλα.

Δίδαξε παραγωγή, ιστορία και σκηνοθεσία κινηματογράφου σε ειδικά σεμινάρια της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (1991), επίσης του Δήμου Αργυρούπολης και της ΚΕΕΣΕ για το Κέντρο Κουφών Αργυρούπολης (1998), και τα δύο με επιδότηση της ΕΕ. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών από το 1983 και της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος από το 2007.

Προβολές (με ελεύθερη είσοδο) :

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, 8:45 μ.μ. - Ινστιτούτο Θερβάντες - Μητροπόλεως 23 - Σύνταγμα

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, 9:35 μ.μ.  & Σάββατο 2 Νοεμβρίου 7:25 μ.μ. - Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Κινηματογράφος Λαΐς) - Ιερά Οδός 48 - Κεραμεικός

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης