Η συναρπαστική βιογραφία «Βλαντίμιρ Πούτιν - Ο νέος Τσάρος» του Steven Lee Myers είναι στο ΘΕΜΑ

Η συναρπαστική βιογραφία «Βλαντίμιρ Πούτιν - Ο νέος Τσάρος» του Steven Lee Myers είναι στο ΘΕΜΑ

Προσωποποίηση της απόλυτης δύναμης, διεκδικεί μια θέση στη ρωσική ιστορία στο ίδιο βάθρο με τον Τσάρο και τον Στάλιν. Προσωπικότητα περίπλοκη, σε μεγάλο βαθμό άγνωστη, με μια ζωή βγαλμένη από κατασκοπευτικό θρίλερ.

book2XRWMA
Αυτό το Σάββατο, εκτάκτως, ο πρώτος τόμος της εκπληκτικής βιογραφίας «Βλαντίμιρ Πούτιν - Ο νέος Τσάρος» του Steven Lee Myers είναι στο ΘΕΜΑ.

Η διαδρομή του Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκίνησε από την φτωχική και δύσκολη παιδική του ηλικία στο Λένινγκραντ, για να καταλήξει στην εγκαθίδρυση της ιδιότυπης «δημοκρατικά εκλεγμένης» απολυταρχίας του στο Κρεμλίνο. Φυσικά, το ενδιάμεσο πλην καθοριστικής σημασίας κεφάλαιο στη σταδιοδρομία του Πούτιν, ήταν βεβαίως η θητεία του στη διαβόητη KGB. Το νήμα αυτής της πορείας ακολουθεί, με τη δική του μεθοδική και συναρπαστική αφήγηση, ο συγγραφέας Steven Lee Myers. Γενικότερα, η σύγχρονη Ρωσία αποτελεί ένα αίνιγμα.

Thema200229 Putin 16sec


Μετά από την πτώση του κομμουνισμού και ενώ οι Ρώσοι ολιγάρχες εξαπλώνουν τις δραστηριότητές τους σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνοντας τεράστια επιρροή, η φιγούρα που διακρίνεται πίσω από όλα, είναι αυτή του Πούτιν. Γι' αυτό, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τα μυστικά της σημερινής Ρωσίας, η κατανόηση του ποιος είναι και τι επιδιώκει ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν ήταν ποτέ πιο επίκαιρη και αναγκαία. Διότι είναι ο άνθρωπος που, κατά κανόνα με ατσάλινη πυγμή, επιβάλλει καίριες μεταρρυθμίσεις στη ρωσική κοινωνία. Από την άλλη, ο Πούτιν έχει προχωρήσει σε έναν νέο αυταρχισμό, ακόμη και με στρατιωτικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας στην Κριμαία, τη Μέση Ανατολή κ.λπ. Το βιβλίο του Myers αποτελεί συγγραφικό επίτευγμα. Πρόκειται για μια έρευνα εις βάθος, με πολλά άγνωστα ή λιγότερο προβεβλημένα στοιχεία για τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Τον ηγέτη που προσεγγίζει, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, στο πρότυπο του μονάρχη, του «Τσάρου».

Μη χάσετε εκτάκτως αυτό το Σάββατο μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ τον πρώτο τόμο της μεγάλης βιογραφίας «Βλαντίμιρ Πούτιν - Ο νέος Τσάρος» του Steven Lee Myers. Θα ακολουθήσει ο Τόμος Β' την επόμενη Κυριακή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης