Το πρώτο μυθιστόρημα της Ελένης Λαζάρου

Το πρώτο μυθιστόρημα της Ελένης Λαζάρου

Το κακό μέσα μου” είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Ελένης Λαζάρου, μια ιστορία που αγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα της έμφυλης βίας.

lazarou_1

Μας μιλάει για μια σχέση η οποία ξεκίνησε σαν “μεγάλος έρωτας” και κατέληξε στο έγκλημα, για μια νέα γυναίκα η οποία θυσιάστηκε στον βωμό “του πάθους”, αλλά δεν σταματάει εκεί· προχωράει στον θλιβερό απόηχο σε όσους έμειναν πίσω.

Το κακό μέσα μου” μας διαβεβαιώνει ότι ένα έγκλημα δεν διαρκεί μονάχα μια στιγμή, μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, “σκοτώνει” ξανά και ξανά.

Οι λέξεις γίνονται ορμητικός χείμαρρος για να παρασύρουν τους αναγνώστες στις πιο ενδόμυχες σκέψεις των ηρώων του βιβλίου, προκαλώντας ταυτόχρονα την ταύτισή τους με αυτούς.  Με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνονται τον ανυπέρβλητο πόνο που ένιωσαν, ώστε να γίνει ο πόνος αυτός προειδοποιητική σειρήνα για το κακό που μπορεί να ελλοχεύει σε κάθε ψυχή.

 

Ένα μυθιστόρημα πιο επίκαιρο και διαχρονικό από ποτέ, αφού μέχρι και σήμερα βλέπουμε γυναίκες να “θυσιάζονται” στον βωμό του έρωτα.

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

"Τα χέρια σου γέμισαν αίματα. Τα κρατούσες μπροστά, με τα δάχτυλα ανοιγμένα σαν να μην είχαν σφίξει ποτέ μέσα τους το μαχαίρι. Το πουκάμισό σου είχε γεμίσει αίματα, το είδα. Και λίγο αργότερα, καθώς χάθηκες στο πλακόστρωτο μονοπάτι, ανάμεσα στα πεύκα, οι σόλες σου άφησαν πίσω κατακόκκινες πατημασιές, τις είδα"

 (Απόσπασμα από το βιβλίο)

 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΤΡΙΑ ΣΟΦΙΑ ΔΕΡΕ

Πως μπορούμε να αγαπάμε και να μισούμε ταυτόχρονα τον ίδιο άνθρωπο; Να τον καταδικάζει ο νους και να τον συγχωράει η καρδιά. Να μας ενώνει το αίμα, αυτό που ρέει μέσα μας, και να μας αποξενώνει αυτό που χύθηκε, και λέκιασε για πάντα τη ζωή μας.

Πως γινόμαστε οι φροντιστές ενός έκπτωτου προστάτη, σε μια αντιστροφή των ρόλων, που μας επιβάλει με το γύρισμα της η κλεψύδρα του χρόνου;

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Η Ελένη Λαζάρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε ως γραφίστρια αλλά πολύ γρήγορα την κέρδισε το γράψιμο. Τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί με την συγγραφή σεναρίων σε κινηματογράφο και διαφημίσεις. Από τον Μάρτιο του 2022 ανήκει στην οικογένεια ΔΕΡΕ. Το “Κακό μέσα μου” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης