Μνημόνιο συνεργασίας για τη βιώσιμη συντήρηση του Εθνικού Κήπου

ethnikos_kipos

Πρόκειται για το σημαντικότερο ζωντανό μνημείο πρασίνου της Αθήνας – Συμφωνία δήμου Αθηναίων με τη Βαυαρική Διαχείριση Κρατικών Παλατιών, Κήπων και Λιμνών για τη βιώσιμη συντήρησή του 

Τη βιώσιμη συντήρηση του Εθνικού Κήπου, του σημαντικότερου ζωντανού μνημείου πρασίνου της Αθήνας θα επιδιώξουν ο δήμος Αθηναίων με τη Βαυαρική Διαχείριση Κρατικών Παλατιών, Κήπων και Λιμνών.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και ο Bαυαρός υπουργός Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πατρίδας, Albert Furacker, υπέγραψαν το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας στο Μόναχο.

Ο Εθνικός Κήπος έχει χαρακτηριστεί ιστορικό και βοτανικό μνημείο, ενώ η ιδιαίτερη περιβαλλοντική και ιστορική του αξία ξεπερνούν τα σύνορα όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και της χώρας μας.

Θεωρείται χαρακτηριστικό δείγμα κηποτεχνίας του 19ου αιώνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ έχει διατηρήσει πολλά από τα στοιχεία της πρώτης περιόδου κατασκευής του, το 1839-1852, από τη Βασίλισσα Αμαλία. Αποτελεί τον πρώτο διαμορφωμένο χώρο πρασίνου της Νεότερης Ελλάδας και συνδέεται άμεσα με την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους και την ανάπτυξη της Αθήνας ως πρωτεύουσας.

«Η συνεργασία δήμου Αθηναίων και βαυαρικής κυβέρνησης με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης του Εθνικού Κήπου, του ιστορικού αυτού τοπόσημου, ανταποκρίνεται στο ακέραιο στη στρατηγική που έχουμε διαμορφώσει για την Ανθεκτικότητα και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή. Με εξωστρέφεια, επιτυχημένες συνεργασίες, ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογιών αλλά και την εξασφάλιση σημαντικών πόρων για την αναβάθμιση των υποδομών του από το νέο ΕΣΠΑ 2014 - 2020, μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του δήμου Αθηναίων, ο Εθνικός Κήπος περνάει πλέον σε μία νέα εποχή», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Ο Βαυαρός υπουργός, δήλωσε ότι στη μεταφορά τεχνογνωσίας στο προσωπικό του Εθνικού Κήπου θα συμβάλουν ειδικοί από τους βαυαρικούς κήπους.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Αφού με τα 4 Μνημόνια έχουμε βγάλει στο σφυρί και τον Εθνικό Κήπο.

Τι χρειάζεται ένα νέο Μνημόνιο Συνεργασίας,και μάλιστα με Βαυαρό;Εξοικονομήστε δυνάμεις.Τον έχετε δώσει τον Κήπο με τα Μνημόνια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης