Μνημόνιο συνεργασίας για τη βιώσιμη συντήρηση του Εθνικού Κήπου

Μνημόνιο συνεργασίας για τη βιώσιμη συντήρηση του Εθνικού Κήπου

Πρόκειται για το σημαντικότερο ζωντανό μνημείο πρασίνου της Αθήνας – Συμφωνία δήμου Αθηναίων με τη Βαυαρική Διαχείριση Κρατικών Παλατιών, Κήπων και Λιμνών για τη βιώσιμη συντήρησή του 

ethnikos_kipos
Τη βιώσιμη συντήρηση του Εθνικού Κήπου, του σημαντικότερου ζωντανού μνημείου πρασίνου της Αθήνας θα επιδιώξουν ο δήμος Αθηναίων με τη Βαυαρική Διαχείριση Κρατικών Παλατιών, Κήπων και Λιμνών.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και ο Bαυαρός υπουργός Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πατρίδας, Albert Furacker, υπέγραψαν το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας στο Μόναχο.

Ο Εθνικός Κήπος έχει χαρακτηριστεί ιστορικό και βοτανικό μνημείο, ενώ η ιδιαίτερη περιβαλλοντική και ιστορική του αξία ξεπερνούν τα σύνορα όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και της χώρας μας.

Θεωρείται χαρακτηριστικό δείγμα κηποτεχνίας του 19ου αιώνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ έχει διατηρήσει πολλά από τα στοιχεία της πρώτης περιόδου κατασκευής του, το 1839-1852, από τη Βασίλισσα Αμαλία. Αποτελεί τον πρώτο διαμορφωμένο χώρο πρασίνου της Νεότερης Ελλάδας και συνδέεται άμεσα με την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους και την ανάπτυξη της Αθήνας ως πρωτεύουσας.

«Η συνεργασία δήμου Αθηναίων και βαυαρικής κυβέρνησης με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης του Εθνικού Κήπου, του ιστορικού αυτού τοπόσημου, ανταποκρίνεται στο ακέραιο στη στρατηγική που έχουμε διαμορφώσει για την Ανθεκτικότητα και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή. Με εξωστρέφεια, επιτυχημένες συνεργασίες, ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογιών αλλά και την εξασφάλιση σημαντικών πόρων για την αναβάθμιση των υποδομών του από το νέο ΕΣΠΑ 2014 - 2020, μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του δήμου Αθηναίων, ο Εθνικός Κήπος περνάει πλέον σε μία νέα εποχή», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Ο Βαυαρός υπουργός, δήλωσε ότι στη μεταφορά τεχνογνωσίας στο προσωπικό του Εθνικού Κήπου θα συμβάλουν ειδικοί από τους βαυαρικούς κήπους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης