Ιδέες και προτάσεις για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο

Leaflet_Aside2a

Η αντζέντα για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα 


‘’PeruPeru’’

‘’Το υπέρτατο αγαθό. Ένας ύπνος που τίποτα δεν μπορεί να το αναστατώσει. Το ασύλληπτο, το αινιγματικό και το μυστηριώδες, όλα εκεί.’’

Με έμπνευση από την πορεία και τα δομικά στοιχεία των τελετουργικών πρακτικών, αναζητούμε ένα πρωτογενές αίσθημα, στο οποίο ο άνθρωπος μέσω της υπέρβασης και της μυσταγωγίας αφήνεται να αφομοιωθεί από την ευφυΐα που τον υπερβαίνει, από την νομοτέλεια. Το πέρασμα από την ατομική παράδοση της ταυτότητάς μας στην συλλογική εμπειρία ορίζει κάθε παλιά και σύγχρονη γιορτή, όπως ορίζει και την δραματουργία της παράστασης PeruPeru.

Δημιουργείται έτσι μία τελετή για την επιγένεση της σάρκας σε μια ροή που κυμαίνεται κάτω από την υπόσταση της γλώσσας και του πολιτισμού. Η παράσταση προσεγγίζει την έννοια του χορού ως ένα βιολογικό γεγονός, και κατά επέκταση μία βιολογική ανάγκη.

peru
peru_peru


Info: Για μία παράσταση την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, στις 21:00 Στη σκηνή της Φρυνίχου. Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλέφωνο ταμείου: 2103222464

In A Gadda Da Vida -Επτά Ημέρες Δημιουργίας-

Οι επτά ημέρες της δημιουργίας του κόσμου και του ανθρώπου, ο πιο γνωστός κοσμογονικός μύθος, μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο σε μία σκηνική σύνθεση που παρουσιάζει τα επτά στάδια της δημιουργίας του κόσμου σε αντιστοιχία με τα στάδια δημιουργίας ενός καλλιτεχνικού έργου.
Μύθος και πραγματικότητα συνδιαμορφώνται μέσα σε ένα σύγχρονο τελετουργικό δρώμενο που αφηγείται την πορεία αναγέννησης του ανθρώπου, από το χάος στην δημιουργικότητα και από την ένωση στην ουτοπία.
Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τσιάμης και η χορογράφος Ελένη Χατζηγεωργίου συνδυάζουν μεθόδους και πρακτικές από το θέατρο και το χορό και μαζί με την video designer Ερατώ Τζαβάρα και τους συνεργάτες τους, διαμορφώνουν ένα περιβάλλον που μας συνδέει με το μυθικό χρόνο και ταυτόχρονα μας εισάγει σε ένα χώρο όπου φανερώνονται οι πολλαπλές διαστάσεις του φαινομένου της ανθρώπινης δημιουργικότητας.

In_A_Gadda_Da_Vida_11


Info: Bios.Basement, Κυριακή 10 Ιουνίου. Ώρα έναρξης: 21.00

“Από Μηχανής Θεός /Deus ex machina Festival 2018”

Το 1o Φεστιβάλ “Από Μηχανής Θεός /Deus ex machina Festival 2018” ανοίγει τις πύλες του στις 8 Ιουνίου στο Από Μηχανής Θέατρο με σκοπό να γίνει ένας πόλος καλλιτεχνικής έκφρασης νέων δημιουργών. 14 πρεμιέρες, 14 πρωτότυπες παραστάσεις θα παρουσιαστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ στις δύο σκηνές του Από Μηχανής Θεάτρου με κεντρικό πυρήνα την έννοια του από μηχανής Θεού.

Πόσο τελικά ορίζουμε οι ίδιοι τη μοίρα μας; Επιδιώκουμε κάποιον εξωγενή παράγοντα να έρθει για να μας «σώσει»; Είμαστε τελικά εμείς δημιουργοί του προσωπικού μας «μεσσία» σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας ή/και να αποποιηθούμε την ευθύνη μας στα πράγματα μεταθέτοντας την σε τρίτους;

Το “Από Μηχανής Θεός /Deus ex machina Festival 2018” περιλαμβάνει αποκλειστικά παραγωγές που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό με την επιθυμία να μετασχηματιστεί σε μια φιλόξενη πλατφόρμα που όχι μόνο προβάλει τις σύγχρονες καλλιτεχνικές φόρμες και πρακτικές αλλά αντανακλά και δονείται απ’ όσα συμβαίνουν στο σήμερα κι εκτός σκηνής.

Μην χάσετε τον Ίαν. Ένας από μηχανής Θεός που επέδρασε στο αρχαίο θέατρο, ανανεώνοντας τις έννοιες της πλοκής και τις δυνατότητες της σκηνικής παρουσίας. Στους αιώνες που ακολούθησαν οι θεοί έγιναν έκπτωτοι, κατέπεσαν και ταπεινώθηκαν. Το από μηχανής εύρημα παραχώρησε τη θέση του σε μια ανεξάντλητη ποικιλία λύσεων και σκηνογραφικών επιλογών. Ο Ίαν του ομώνυμου έργου επιθυμεί να φτιάξει ένα σπουδαίο θέατρο, τα μικρά και τα μεγάλα γεγονότα τον λυτρώνουν. Σε αυτό το φεστιβάλ καλωσορίζουμε τον νέο τύπο ανθρώπου, θεό και μηχανή μαζί, έναν περίφημο deus homine που αρκεί για να καταλύσει θέατρα και ζωές. Κείμενο / Σκηνοθεσία: Απόστολος Θηβαίος. Ηθοποιός: Δημήτρης Παπαδόπουλος

Deus_Ex_Machina_Festival_logo


Info: Ακαδήμου 13 Μεταξουργείο , Αθήνα. Τηλέφωνο: (+30) 210 523 209. 10/6 στις 21:15. Διάρκεια 45” στην Πάνω Σκηνή


ΠOΛYTEXNITHΣ KI EPHMOΣΠITHΣ

Ο Θανάσης ένας φτωχός και αγράμματος επαρχιώτης έρχεται στην Αθήνα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Η Ρένα Νταλκά μεγάλο αστέρι του Μπουζουκιού τον βοηθάει να βρει δουλειά. Σερβιτόρος, φωτογράφος βοηθός φαρμακοποιού, αστυφύλακας μέχρι και διατητής αγώνων πυγμαχίας. Από γκάφα σε γκάφα κι από πλάκα σε πλάκα δεν καταφέρνει να στεριώσει πουθενά. Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Πούλης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Σοφία Βογιατζάκη, Νικολέτα Καρρά

Info: Θερινό ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝά. Πατησίων & Δεριγνύ 10. Ημερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή: 21:30 Σάββατο (λαϊκή απογευματινή): 19:00. Προπώληση στο viva.gr και στο στο ταμείο του θεάτρου 210-8237330

«Κοππέλια»

Οι φετινές μεταδόσεις από το Θέατρο Μπολσόι ολοκληρώνονται, αυτή την καλλιτεχνική περίοδο, με την απευθείας από τη Μόσχα προβολή του απολαυστικού μπαλέτου «Κοππέλια» την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας. Τη χορογραφία, γεμάτη ευτράπελα μπερδέματα και κωμικές στιγμές με αίσιο τέλος, υπογράφει, ειδικά για τα Μπολσόι, ο Σεργκέι Βικάρεφ.

Βασισμένο στα παραμύθι του Ε.Τ.A. Χόφμαν «Ο άνθρωπος με την άμμο» (Der Sandmann), το διάσημο αυτό μπαλέτο αφηγείται τον έρωτα του νεαρού Φραντς για την «κόρη» του γιατρού-επιστήμονα Κοππέλιους. Στην πραγματικότητα η «κόρη» είναι μια κούκλα στην οποία ο Κοππέλιους έδωσε ζωή. Όμως η Σουανίλντα, η αρραβωνιαστικιά του Φραντς, δεν θα αφήσει έτσι τα πράγματα: υποδύεται την κούκλα για να ξανακερδίσει τον Φραντς.

Η υπέροχη αναβίωση της πρωτότυπης χορογραφίας (19ος αι.)
αυτής της εξωφρενικής κωμωδίας περιλαμβάνει μια μαχητική πρωταγωνίστρια, έναν μπερμπάντη αρραβωνιαστικό και έναν γερο-κουκλοποιό. Τα περίφημα divertissements και ο Χορός των Ωρών, τη μουσική των οποίων συνέθεσε ο Λεό Ντελίμπ, αποδίδονται εξαιρετικά από το corps de ballet, με νεανική ζωντάνια και ακαταμάχητο χιούμορ.
Η μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).
«Κοππέλια» («Coppélia»)COPPELIA_OFFICIAL_VISUAL_HD_NINA_KAPTSOVA__c_E__FETISOVA

Info: Κυριακή 10 Ioυνίου, 18:00, Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας. Εισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public. Διάρκεια: 2 ώρες και 45 λεπτά (με διάλειμμα)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tainies_dan

Πολλές, ως συνήθως, οι νέες αφίξεις.  Αναμεσά τους  δύο  τρισχαριτωμένα  κινούμενα   σχέδια καθώς και κινεζική πρωτοπορία από   29χρονο  σκηνοθέτη που έθεσε τέλος στη ζωή του μετά  την ολοκλήρωση  της μοναδικής του  μεγάλου μήκους  ταινίας!

cannes_presentation

Το 72ο Φεστιβάλ των Καννών θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου – Στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα θα μετέχουν Αλμοδόβαρ, Ντεπλεσέν, Λόουτς και οι αδελφοί Νταρντέν – Δεν είναι έτοιμη η ταινία του Ταραντίνο