Ο Δημήτρης Δημητριάδης «ταξιδεύει» με το Insenso στην Πολωνία

Ο Δημήτρης Δημητριάδης «ταξιδεύει» με το Insenso στην Πολωνία

Το «Insenso» του Δ. Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης


  
Το «Insenso» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου, εγκαινιάζει στις 15 Ιανουαρίου τον θεατρικό κύκλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2016 στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Στο θέατρο του υπέροχα ανακαινισμένου παλιού σιδηροδρομικού σταθμού του Βρότσλαβ, η Αλεξάνδρα Καζάζου θα ερμηνεύσει τον μονόλογο της κόμισσας Λίβια Σερπιέρι περί έρωτος και πάθους που οδήγησε στον εξευτελισμό και την τριπλή προδοσία -της πατρίδας, της κοινωνικής τάξης, του εραστή.

«Για τον Δημητριάδη όπως και για πολλούς, ο έρωτας είναι από τα πιο επαναστατικά στοιχεία της ζωής, από αυτά που συγκλονίζουν τον εσωτερικό μας κόσμο, μας δίνουν ώθηση να ξεφύγουμε. Θεωρώ ότι το έργο έμμεσα, έχει να κάνει με αυτό που ζούμε σήμερα, την προσπάθεια να ξεπεράσουμε όσα θεωρούμε δεδομένα, να ξεφύγουμε, να μπούμε σε κάτι που δεν τολμάμε», εξηγεί ο Πέτρος Σεβαστίκογλου, ο οποίος βρήκε στην Αλεξάνδρα Καζάζου την ιδανική ερμηνεύτρια για το ρόλο της Λίβιας Σερπιέρι.

Η τριαντατριάχρονη ηθοποιός γεννήθηκε στην Πολωνία από πατέρα Έλληνα και μητέρα Πολωνέζα, μεγάλωσε στην Ελλάδα και σπούδασε θέατρο στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι. «Η θεατρική κινησιολογία της Αλεξάνδρας σε συνδυασμό με το μεσογειακό της ταπεραμέντο, δημιουργούν εξαιρετικό αποτέλεσμα στη σκηνή», λέει ο σκηνοθέτης.

Η παράσταση, ανεβαίνει στα ελληνικά με υπέρτιτλους. Δεν επενδύεται με μουσική καθώς η ερμηνεία στηρίζεται στη μουσικότητα του κειμένου που ο ίδιος ο συγγραφέας το έχει χαρακτηρίσει «σιωπηλή όπερα», με τις δικές της παύσεις, τελείες, ανάσες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Simaioforos_5

Η Oμάδα Ubuntu παρουσιάζει  μια  μοναδική διασκευή ενός αριστουργήματος - Βασίζεται στο ποίημα «Το τραγούδι του έρωτα και του θανάτου του σημαιοφόρου Χριστόφορου Ρίλκε» -  Πρεμιέρα το Σάββατο 21 Απριλίου, παραστάσεις έως 27 Μαΐου

gerard

Διοξείδιο του άνθρακα: 1) χημική ένωση που αποτελείται από δύο άτομα οξυγόνου και ένα άτομο άνθρακα 2) κάνει μπουρμπουλήθρες στα αναψυκτικά 3) ως αέριο του θερμοκηπίου, συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή 4) συνδέεται – “άθελά του” - με ένα τρελό σκάνδαλο! Η ταινία “Απάτη σε μαύρο φόντο” αφηγείται την ιστορία μιας απίστευτης φορολογικής απάτης που επηρέασε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση με ζημιές της τάξης των 5 δισεκατομμυρίων.