Γελοιογραφίες με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Γελοιογραφίες με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Εννέα καταξιωμένοι Έλληνες σκιτσογράφοι, BAS, σατιρίζουν την ελληνική πραγματικότητα στη θεματική έκθεση  «Ανεμογεννήτριες – Αιγιαλός»

Γελοιογραφίες με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Οι σκιτσογράφοι, BAS,  Ζερβός, Ιωάννου, Καλαϊτζής, Μακρής, Μαραγκός, Μητρόπουλος, Πετρουλάκης και Στάθης, καυτηριάζουν και σατιρίζουν την ελληνική πραγματικότητα, στη θεματική έκθεση  «Ανεμογεννήτριες – Αιγιαλός». Η έκθεση παρουσιάζεται από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο το «Γαύριο» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γαυριώτικα 2014», στην
στην Αγορά κοντά στα Αρτοποιεία.

«Η γελοιογραφία κρίνει, υπερβάλλει και ενίοτε προβλέπει. Η πολιτική γελοιογραφία είναι μια εικαστική τέχνη που, με σύμμαχο το σκίτσο, υπαινίσσεται, χωρίς πυκνογραμμένα κείμενα και βαρύγδουπους τίτλους, κρυμμένες αλήθειες, φωτίζει άδηλες προθέσεις και αναδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο αρετές ή ελαττώματα πολιτικών προσώπων. Ο στόχος της είναι να μας κάνει να δούμε πίσω από αυτό που φαίνεται. Να υποψιαστούμε την πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα και στον κόσμο, να φέρει με έναν τρόπο μοναδικό και ιδιαίτερο την τέχνη κοντά στο ευρύ κοινό» γράφουν οι διοργανωτές της έκθεσης που θα διαρκέσει μέχρι της 27 Αυγούστου.

Έκθεση Γελοιογραφίας αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Φιλοπρόοδος Όμιλος το Γαύριο στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Γαυριώτικα 2014″.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης