Βρέθηκε το κρασοπότηρο του Περικλή

Βρέθηκε το κρασοπότηρο του Περικλή

Οι αρχαιολόγοι με έκπληξη διάβασαν πάνω στο αγγείο του 5ου αιώνα π.Χ, το όνομα του σπουδαίου 'Ελληνα πολιτικού

'Ενα απλό κρασοπότηρο του 5ου αιώνα π.Χ αποκτά άλλη αξία, αν αποδειχτεί ότι από αυτό είχε πιει ο Περικλής, ο σπουδαίος Έλληνας πολιτικός που έφερε την αρχαία Αθήνα στο απόγειο της δύναμης, της δόξας και της φήμη της. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι αρχαιολόγοι, σύμφωνα με την εφημερίδα τα ΝΕΑ, για το κρασοπότηρο που βρέθηκε μέσα σε αρχαίο τάφο στην Κηφισιά.

Ο μελαμβαφής σκύφος, όπως είναι η ονομασία του, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, σύμφωνα με το δημοσιεύμα, ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Περικλή, ενώ δεν αποκλείεται να φέρει και την ιδιόχειρη υπογραφή του. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το αγγείο ύψους μόλις οκτώ εκατοστών βρέθηκε σπασμένο σε 12 κομμάτια μέσα σε τάφο, στα θεμέλια υπό ανέγερση οικοδομής. Όταν συγκολλήθηκε, η έκπληξη για τους αρχαιολόγους ήταν μεγάλη, αφού επάνω του ήταν χαραγμένα έξι ονόματα σε γενική πτώση: Αριστείδου, Διοδότου, Δαισίμου, Αρρίφρονος, Περικλέους και Ευκρίτου.

H μεγαλύτερη κληρονομιά που άφησε ο Περικλής θεωρείται ο Παρθενώνας και τα έργα τέχνης του Χρυσού Αιώνα της Αθήνας. Ο ιστορικός Παπαρρηγόπουλος υποστήριξε ότι αυτά τα έργα αυτά είναι αρκετά για να κάνουν την Ελλάδα αθάνατη σε όλη την υφήλιο.


ΣΧΟΛΙΑ (1)

νηρεας

Τι κρασοπότηρο ολόκληρη κανάτα .Μπεκρούλιαζε ο Περικλής .Το έγραψα πριν τον Αγγλο Καθηγητή .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης