Philip Seymour Hoffman: Γιατί ξανακύλησε στην ηρωίνη έπειτα από 23 χρόνια «καθαρός»

Philip Seymour Hoffman: Γιατί ξανακύλησε στην ηρωίνη έπειτα από 23 χρόνια «καθαρός»

Τέσσερις συλλήψεις σήμερα το πρωί που σχετίζονται με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο σπίτι του

Philip Seymour Hoffman: Γιατί ξανακύλησε στην ηρωίνη έπειτα από 23 χρόνια «καθαρός»
Ο εθισμός του στα ναρκωτικά ήταν γνωστός, καθώς ο ίδιος ο Philip Seymour Hoffman δεν είχε κρύψει ποτέ την ιδιαίτερη... σχέση του με την ηρωίνη που έμελλε να του στοιχίσει τη ζωή στα 46 του χρόνια.

Ο διάσημος ηθοποιός βρέθηκε νεκρός την Κυριακή στο διαμέρισμά του στο Μανχάνταν, προφανώς από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Επισήμως τα αίτια του θανάτου του είναι άγνωστα, παρότι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν, «τη βελόνα με τη μοιραία δόση ακόμη μέσα στη φλέβα του», στη στιγμή που βρέθηκε.

Κλείσιμο
«Καθαρός» για ολόκληρα 23 χρόνια ο Hoffman κατάφερε να ξεπεράσει τα προβήματα και τους εφιάλτες του παρελθόντος και να κάνει μια αξιοθαύμαστη καριέρα στην υποκριτική με συγκλονιστικούς ρόλους, από το «Αρωμα Γυναίκας» με τον Πατσίνο το 1992 και το «Οταν ένας άνδρας αγαπάει μια γυναίκα» με τη Μεγκ Ράιαν το 1994 - στο οποίο μάλιστα υποδυόταν έναν αλκοολικό σε κλινική αποτοξίνωσης -, μέχρι το «Flawless» με τον Ντε Νίρο το 1999, το «25η ώρα» του Σπάικ Λι το 2002, το «Καπότε» και το «Doubt» δίπλα στη Μέριλ Στριπ για το οποίο ήταν υποψήφιος για ένα ακόμη Οσκαρ ερμηνείας. Η αγάπη της μητέρας του για το θέατρο θα φέρει από μικρό τον Hoffman στις παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ και σε ηλικία 12 ετών θα παρακολουθήσει την παράσταση που θα του αλλάξει τη ζωή και θα του δείξει τι θα ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει.

Ο Hoffman από μικρή ηλικία είχε προβλήματα με τα ναρκωτικά. Εκανε χρήση ηρωίνης, αλλά κατάφερε στα 22 του να απεξαρτηθεί. Για 23 χρόνια έμεινε «καθαρός» όχι μόνο από ναρκωτικά αλλά και από αλκοόλ. Ολα όμως άλλαξαν πέρσι...

Το μοιραίο κατρακύλισμα επήλθε ύστερα από μερικά φάρμακα που του είχε γράψει ο γιατρός το 2012. Τα φάρμακα αυτά ξύπνησαν τον εφιάλτη και σχεδόν αμέσστράφηκε στα βαριά ναρκωτικά. Χρειάστηκε μόλις μία εβδομάδα για να αντιληφθεί ότι χρειάζεται ξανά βοήθεια, όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του. Μπήκε σε κλινική απεξάρτησης αλλά τίποτε δεν μπορούσε να ανακόψει την πορεία του προς τον θάνατο. Η σύντροφός του και μητέρα των τριών του παιδιών, το έβλεπε αυτό. Ηταν και ο λόγος που τον έδιωξε από το σπίτι, καθώς ο ηθοποιός έφτασε σε σημείο να κάνει χρήση ηρωίνης δίπλα από τα ανήλικα παιδιά του.

Ο ίδιος είχε δηλώσει λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του, ότι έβλεπε το μοιραίο να πλησιάζει. Τις τελευταίες έξι βδομάδες έπαιρνε συνεχώς ηρωίνη και δεν μπορούσε να σταματήσει. Οπως είπε σε έναν φίλο του: «Θα συνεχίσω να τρυπιέμαι για λίγο καιρό και μετά θα σταματήσω». Προσπάθησε να κόψει, πήγε και σε συνάντηση των Ανώνυμων Αλκοολικών, αλλά τίποτε δεν δούλεψε. Τότε ξαναείπε σε φίλο του σύμφωνα με το ΤΜΖ: «Αν δεν σταματήσω τώρα, θα πεθάνω!».

Οι έρευνες, πάντως, για τα ακριβή αίτια του θανάτου του συνεχίζονται και αναμένονται επίσημες πληροφορίες άμεσα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης