Ένας ροκ σταρ Σκρουτζ βάζει φωτιά στη σκηνή

Ένας ροκ σταρ Σκρουτζ βάζει φωτιά στη σκηνή

Το μιούζικαλ “Scrooge & Ghosts and Rock ‘n’ Roll” επιστρέφει ανανεωμένο στο Christmas Theater.

kedriki_scrooge

Sponsored content

Όταν ο Κάρολος Ντίκενς έπλαθε με τη γλαφυρή του πένα τον Εμπενίζερ Σκρουτζ το 1843, πιθανότατα δεν φανταζόταν ότι 180 χρόνια αργότερα, ο κακότροπος, σπαγκοραμμένος ήρωας του βιβλίου του με τίτλο «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», θα εξακολουθούσε να είναι μια από τις πιο επιδραστικές φιγούρες των Χριστουγέννων. Όλα αυτά τα χρόνια, το αγαπημένο έργο έχει εμπνεύσει άπειρες ταινίες, κινούμενα σχέδια και θεατρικές παραστάσεις προσφέροντας μοναδικές συγκινήσεις σε μικρούς και μεγάλους.
1502_crop
Κλείσιμο
Η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» είναι η βάση και για το μιούζικαλ “Scrooge & Ghosts and Rock ‘n’ Roll” που φέτος επιστρέφει ανανεωμένο στο Christmas Theater. Η παράσταση-φαινόμενο είχε ανέβει πέρυσι τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσική Αθηνών σημειώνοντας πρωτοφανές sold out, καθώς την παρακολούθησαν περισσότεροι από 24.000 θεατές. Φέτος οι συντελεστές του μιούζικαλ φιλοδοξούν να μας παρασύρουν και πάλι σε έναν στρόβιλο μαγικής χρυσόσκονης, με εξαιρετικές ερμηνείες, μουσική που θα μας ξεσηκώσει και τραγούδια που έχουμε αγαπήσει πολύ.
1221
Η υπόθεση του “Scrooge & Ghosts and Rock ‘n’ Roll” είναι πολύ ροκ! Ο Σκρουτζ είναι ένας ξιπασμένος, παρακμασμένος και δύστροπος σταρ, που την παραμονή των Χριστουγέννων τον επισκέπτονται φαντάσματα νεκρών αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Ο Elvis Presley, η Maria Callas, η Amy Winehouse, ο Freddie Mercury, ο Michael Jackson, η Tina Turner, ο Beethoven και ο Bob Marley παρελαύνουν μπροστά στα μάτια του έντρομου Σκρουτζ, με σκοπό να τον προειδοποιήσουν πως, αν δεν αλλάξει τη στάση του απέναντι στους άλλους, σύντομα θα αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο.

Ο ήρωάς μας θα παρακολουθήσει τη ζωή του από το παρελθόν έως το μέλλον, θα συναντηθεί με τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν την προσωπικότητά του και τη μουσική του ταυτότητα, θα γνωρίσει σε βάθος τους οικείους του, και θα αναθεωρήσει τις προτεραιότητές του στη μουσική και στην ίδια του τη ζωή.
327
Τα δυνατά ονόματα των συντελεστών της παράστασης εγγυώνται ότι θα παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό υπερθέαμα:
Στον ρόλο του Σκρουτζ ο Πάνος Μουζουράκης, μαζί με ένα ανανεωμένο all-star θεατρικό και μουσικό καστ.
Μια συμπαραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού «Λυκόφως» με το Christmas Theater. Από τις 21 Δεκεμβρίου και μόνο για 15 παραστάσεις.
Scrooge & Ghosts and Rock ‘n’ Roll
991
Ταυτότητα της παράστασης:
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης, Μουσική-Ενορχήστρωση: Στέφανος Κορκολής, Στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος,Χορογραφία: Φωκάς Ευαγγελινός, Σκηνικά-Κοστούμια: Eλένη Μανωλοπούλου, Σχεδιασμός φωτισμών: Aλέκος Αναστασίου, Σχεδιασμός ήχου-Ηχοληψία: Βίκτωρ Μπερκάν, Αντώνης Μωραΐτης, Μανώλης Καλλίτσης, Επιμέλεια μουσικού υλικού: Σάββας Ρακιντζάκης, Μουσική Διδασκαλία: Πάνος Λουμάκης, Live Video: Φώτης Φωτόπουλος, Κωνσταντίνα Μπακαρά, Live Edit: Ηλίας Σπυρόπουλος, Βοηθοί Σκηνοθέτη: Έλλη Κατσιναβάκη, Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου, Βοηθός σκηνογράφου/Ενδυματολόγου: Έμιλυ Κουκουτσάκη, Rigger: Σταύρος Καριώτογλου, Κατασκευές κοστουμιών: Χάρης Σουλιώτης, Σχεδιασμός κομμώσεων και επιμέλεια περουκών: Κωνσταντίνος Κολιούσης, Σχεδιασμός και επιμέλεια Μακιγιάζ: Αλεξάνδρα Σπαρού, Βοηθός παραγωγής: Μαρία Ξυδάκη, Διεύθυνση Παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα, Παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος, Στο ρόλο του Σκρουτζ ο Πάνος Μουζουράκης, Έλβις ο Θοδωρής Μαραντίνης.
011
Παίζουν: Ρούλα Πατεράκη, Μαρίνα Καλογήρου, Ματθίλδη Μαγγίρα, Ίαν Στρατής, Ίντρα Κέην, Shaya Hansen, Θανάσης Δόβρης, Στέφανος Μουαγκιέ, Μαρίζα Τσάρη, Adrian Frieling, Φοίβος Παπακώστας, Θέμης Θεοχάρογλου, Ηλέκτρα Σαρρή, Θεόβη Στύλλου, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Ζαχαρίας Γουέλα, Σόνια Καλαϊτζίδου, Γιώργος Ντάβος, Ντένια Ψυλλιά, Ισιδώρα Δωροπούλου, η φετινή νικήτρια του The Voice Μαρία Σακελλάρη, Special guest ο Tenorman. Και η διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο, Ειρήνη Καράγιαννη

Διεύθυνση ορχήστρας: Αναστάσιος Συμεωνίδης
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Ρόλη Γιαμοπούλου (ντραμς), Στέφανος Δανιηλίδης (πλήκτρα), Βασίλης Δεφίγγος (σαξόφωνο, κλαρινέτο), Τάσος Γιαννούτσος (ηλεκτρικές κιθάρες), Βίκτωρ Κουλουμπής (ηλεκτρικό και ακουστικό μπάσο), Αγγελική Πουλημένου (κόρνο), Κώστας Πυρένης (κιθάρες), Σάββας Ρακιντζάκης (πλήκτρα), Χρήστος Σπηλιόπουλος (τρομπόνι).
288
Παραστάσεις: 21/12/2023 – 7/1/2024
Ενημέρωση για γονείς με παιδιά κάτω των 10 ετών: Η παράσταση είναι ροκ μιούζικαλ και το κείμενο είναι ελεύθερη απόδοση σε σύγχρονη γλώσσα με φράσεις ή εικόνες που ενδεχομένως να ενοχλήσουν.

Δωρεάν μη φυλασσόμενος χώρος στάθμευσης υπάρχει εντός της Ολυμπιακής Εγκατάστασης. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να βρείτε διαθέσιμες θέσεις θα πρέπει να είσαστε στον χώρο το αργότερο 45 λεπτά πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Το Christmas Theater δεν έχει καμία ευθύνη για τους χώρους στάθμευσης. Το εισιτήριο δεν εξασφαλίζει θέση στάθμευσης.

Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο: https://www.more.com/theater/scrooge-ghosts-and-rock-n-roll
Scrooge_SquarePost-5_2

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης