Σοφία Μανουσάκη: Μια βραδιά στη «Σφίγγα» - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σοφία Μανουσάκη: Μια βραδιά στη «Σφίγγα» - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Μετά την «εκρηκτική» live παρουσίαση του νέου της δίσκου, έρχεται η συναυλία την παραμονή των Χριστουγέννων

sfigga-live__1_
Ήταν ένα από τα πρώτα σχετικά κρύα βράδια αυτού του χειμώνα. Αθήνα, κέντρο, ατμόσφαιρα χριστουγεννιάτικη -τέλη Νοεμβρίου, γαρ… Δευτέρα, μια μέρα που ελάχιστοι, ίσως, επιλέγουν για την βραδινή τους έξοδο. Κι όμως, στον μικρό πεζόδρομο της οδού Κιάφας, μια μικρή λωρίδα γης, που ενώνει την Ακαδημίας με τη Ζωοδόχου Πηγής, στον αριθμό 13, γινόταν το… αδιαχώρητο.

Σαν σε… μυσταγωγία, θαρρείς, ήταν όλοι τους εκεί. «Επώνυμοι» και... ανώνυμοι, όλοι τους λάτρεις της καλής μουσικής, περίμεναν υπομονετικά, μέχρι να «στριμωχτούν» στον μικρό, αλλά τόσο «ζεστό» και φιλόξενο χώρο της μουσικής σκηνής «Σφίγγα», από τον οποίο έχουν περάσει στο παρελθόν και συνεχίζουν να το κάνουν και σήμερα, ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Η αφορμή, αυτή τη φορά, ήταν η live παρουσίαση του νέου άλμπουμ της Σοφίας Μανουσάκη, με τίτλο «Music Box Sessions».



Κλείσιμο
Δεν ήταν, όμως, μια παρουσίαση, σαν όλες τις άλλες. Ουδείς είχε διάθεση για λόγια πολλά και η ίδια η Σοφία Μανουσάκη ανέβηκε στη σκηνή, όχι για να μιλήσει για τον εαυτό της με «ξύλινα» και τυπικά λόγια, αλλά για να συστηθεί, σε όσους τυχόν δεν την ξέρουν ακόμα, με τη φωνή και τη δουλειά της. Και -ω, Θεέ μου- τι φωνή είναι αυτή. Ικανή να συλλάβει τις πιο ψηλές νότες, τρυφερή στις χαμηλές, ακούραστη -όπως και η ίδια η νεαρή καλλιτέχνιδα- αισθαντική, δυναμική, λυρική και, τελικά, βαθιά συγκινητική.

Η βραδιά ήταν αποκλειστικά δική της. «Σαρωτική» πάνω στη σκηνή, σαν έτοιμη από καιρό και στην καλύτερη στιγμή της, η Σοφία Μανουσάκη παρέσυρε το κοινό που κατέκλυσε τη «Σφίγγα» σε ένα μουσικό πάρτι, που κανείς δεν ήθελε να τελειώσει. Μέσα σε δύο με 2,5 ώρες, «προλάβε» να μας ταξιδέψει στον χωροχρόνο του ελληνικού και ξένου πενταγράμμου, αποδεικνύοντας τη μεγάλη ερμηνευτική της γκάμα και την εντυπωσιακή της φωνή και κάνοντας το κοινό να τραγουδά μαζί της συνέχεια, να χορεύει και να μην σταματά να χειροκροτά.

sfigga-live__3_
sfigga-live__4_
sfigga-live__5_
sfigga-live__6_


Ανάμεσα στα τραγούδια που ακούστηκαν, χαρακτηριστικές συνθέσεις του Στέφανου Κορκολή, όπως τα «Ο άγγελός μου», «Σ' έχω ερωτευτεί», «Κάθε φορά που με κοιτάζεις», «Τράβα σκανδάλη», «Δεν είσαι εδώ», αλλά και σπουδαία διαχρονικά τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου, όπως τα «Με το ίδιο μακό», «Τράβα σκανδάλη». Το πρόγραμμα, βέβαια, για όσους γνωρίζουν την ερμηνεύτρια, δεν θα μπορούσε να μην έχει Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη (με τα τραγούδια των οποίων έχει «αναμετρηθεί» ουκ ολίγες φορές μέχρι σήμερα στη δεκαετή της καριέρα), αλλά ακόμα και μελοποιημένο Καβάφη.

Ακόμη, δύο ερμηνείες-έκπληξη από το διεθνές ρεπερτόριο, το δυναμικό «Malo», αλλά και τη μεγάλη επιτυχία «I Don’t Wanna Miss A Thing» των Aerosmith, οι οποίοι έδωσαν αμέσως την άδειά τους στην εκτέλεση της Σοφίας Μανουσάκη. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι δικές της επιτυχίες, «Τι είναι ν' αγαπάς» και «Ερωτευόμαστε Ξανά», που «έντυσε» την άκρως επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Παγιδευμένοι», η ποπ επιτυχία «Ανάμεσα σε δυο σκιές» και το νέο της σινγκλ, «Μαύρη Καρδιά», που είναι προορισμένο να γίνει επιτυχία.



Για όσους τυχόν δεν είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν στις 27 Νοεμβρίου, η Σοφία Μανουσάκη επιστρέφει στη «Σφίγγα» την παραμονή των Χριστουγέννων, με τη "Νύχτα των ευχών", ένα γιορτινό, χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, που θα μας βάλει με τον καλύτερο τρόπο στη μεγάλη γιορτή.

Γνωστή για τα εκρηκτικά της live και την ποικιλία των μουσικών της επιλογών, έχει ετοιμάσει ένα ρεβεγιόν με τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, με μόνο κριτήριο τη δύναμή τους και την αποδεδειγμένη αγάπη του κοινού γι’ αυτά. Φυσικά, δεν θα λείψουν και χριστουγεννιάτικα κομμάτια, που θ’ ανεβάσουν το γιορτινό θερμόμετρο και θα δώσουν τον τόνο της ημέρας.

Επιλογές από το νέο της άλμπουμ "Music Box Sessions" με επανεκτελέσεις γνωστών ελληνικών και ξένων τραγουδιών, τραγούδια που έχει ήδη κυκλοφορήσει και πολλές εκπλήξεις, που δεν γνωρίζουν περιορισμούς και σύνορα. Ένα πρόγραμμα που ενορχηστρώνει η Σοφία Μανουσάκη με λογική dj και στόχο το τραγούδι, τον χορό, τη χαρά και το συναίσθημα.

Info

Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος: 13 ευρώ
Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987844845, 2114096149
sfigamusic@gmail.com

Το live digital album έχει οπτικοποιηθεί από τον σκηνοθέτη Danny Ntarlas σε άλλο ένα ατμοσφαιρικό Music Box Sessions by Heaven Music, διαθέσιμο τώρα στο YouTube. Η νέα κυκλοφορία της Σοφίας Μανουσάκη στο Music Box Sessions by Heaven Music είναι διαθέσιμη σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα 1.115 σπίτια της «Little Athens» που πωλούνται στο Ελληνικό

Ποιος είναι ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού που έβαλε λουκέτο στο ποδόσφαιρο της Τουρκίας με τη γροθιά σε διαιτητή

Φωτογραφία: Τα σκυλιά που σκότωσαν τη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη - Τη δάγκωσαν πάνω από 50 φορές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης