Κίνα: Επιτρέπει την προβολή ταινιών της Marvel μετά από 3,5 χρόνια απογόρευσης

Κίνα: Επιτρέπει την προβολή ταινιών της Marvel μετά από 3,5 χρόνια απογόρευσης

Για ποιους λόγους είχε απαγορευτεί η προβολή τους

Black_Panther
Το Χόλιγουντ επιστρέφει στην Κίνα. Τρεισήμισι χρόνια μετά την απαγόρευση προβολής των ταινιών της Marvel, οι πύλες της χώρας ανοίγουν και πάλι για τις αμερικανικές κινηματογραφικές παραγωγές με πρωταγωνιστές σούπερ ήρωες.

Η τελευταία ταινία της Marvel που είχε προβληθεί στους κινηματογράφους της Κίνας ήταν το «Avengers: Endgame», το 2019, ενώ οι πρώτες που θα κάνουν πρεμιέρα τον Φεβρουάριο, μετά την άρση της απαγόρευσης θα είναι οι «Black Panther: Wakanda Forever» και «Ant-Man and The Wasp: Quantumania».

Εδώ και χρόνια όλες οι ξένες ταινίες πρέπει να εξασφαλίσουν το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές της Διεύθυνσης Κινηματογράφου της Κίνας (CFA). Δεκάδες μάλιστα είχαν αποκλειστεί είτε για λόγους λογοκρισίας ή και για την προστασία της εγχώριας κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Ποτέ, ωστόσο, δεν δόθηκε σαφής εξήγηση για την απαγόρευση των ταινιών της Marvel. Φαίνεται ωστόσο ότι η Κίνα έχει πλέον αποφασίσει να χαλαρώσει τα αυστηρά μέτρα που ίσχυαν μέχρι προσφάτως στην εισαγωγή ξένων κινηματογραφικών παραγωγών. Ήδη μάλιστα έχει προβληθεί στους κινεζικούς κινηματογράφους το «Avatar: The Way of Water» του Τζέιμς Κάμερον με τις εισπράξεις του να ξεπερνούν τα 220 εκατομμύρια δολάρια.

Ειδήσεις σήμερα:

Μοσχάτο: Τρεις άγριους ξυλοδαρμούς σε 15 μέρες είχε υποστεί ο 50χρονος ασφαλιστής

Τραγωδία στα Φάρσαλα: Αγοράκι 3,5 ετών βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι του

Μητσοτάκης: Η συζήτηση με περιπατητή και ο «χρησμός» για το ραντεβού με τις κάλπες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης