Θάνος Κοντογιώργης: Από το «πουτ δε κοτ ντάουν»... κατηγορούμενος για βιασμό

Θάνος Κοντογιώργης: Από το «πουτ δε κοτ ντάουν»... κατηγορούμενος για βιασμό

Πού στηρίζει ο ίδιος την αθωότητά του - Η επιτυχημένη διαφήμιση που τον έκανε γνωστό και οι δουλειές που έχει κάνει στην τηλεόραση, στο θέατρο και τον κινηματογράφο

thanos-main1
«Πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλι»...: Με αυτή τη φράση του αστυνομικού προς τον κλεφτοκοτά,  από παλαιότερη,  ιδιαίτερα επιτυχημένη διαφήμιση συνδρομητικού καναλιού, την οποία μάλιστα είχε σκηνοθετήσει ο πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, έγινε γνωστός και αγαπητός στο πανελλήνιο ο Θάνος Κοντογιώργης, ο τρίτος κατά σειρά ηθοποιός εναντίον του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για βιασμό, μετά τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Πουτ δε κοτς νταουν σλοουλι (put the kots down slowly) by Antres.gr


Η καταγγελία εναντίον του, από συνάδελφό του γυναίκα ηθοποιό, έγινε γραπτώς στο Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη καταγγελία συμπεριλαμβανόταν στο τελευταίο πακέτο που παρέδωσε στον εισαγγελέα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Πασχάλης Τσαρούχας, στα τέλη της άνοιξης.

Ο ηθοποιός, ο οποίος κλήθηκε για κατάθεση από τον εισαγγελέα, αρνήθηκε τις κατηγορίες και έκανε λόγο για συναινετική ερωτική συνεύρεση. Όλα συνέβησαν ένα βράδυ του Δεκεμβρίου του 2020, όταν ο Θάνος Κοντογιώργης γνώρισε την καταγγέλουσα σε ένα μπαρ και στη συνέχεια, οι δυο τους πήγαν μαζί στο σπίτι του. Ενώ εκείνη καταγγέλλει πως βιάστηκε από τον ηθοποιό, ο ίδιος υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πως όχι μόνον δεν υπήρξε βιασμός αλλά πως μετά την ερωτική τους συνεύρεση η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι του καθώς είχε ξεχάσει εκεί κάποιο προσωπικό της αντικείμενο και διανυκτέρευσε, μάλιστα, εκεί.
Thanos_Kontogiorgis_1
Κλείσιμο

Γι' αυτό προφανώς και ο δικηγόρος του ηθοποιού, Χάρης Αναγνωστόπουλος, κάνει λόγο για μια καταγγελία «απολύτως ψευδή, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη από το ίδιο το περιεχόμενό της». «Δεν είναι σύμπτωση το ότι η υπόθεση αυτή στηρίζεται σε μια καταγγελία που χρονικά έπεται της ανάδειξης και της δράσης του κινήματος #ΜeΤoo και τον σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο που αυτό έπαιξε στην αποκάλυψη περιπτώσεων κατάχρησης εξουσίας σε εγκλήματα γενετήσιας ελευθέριας και άλλων» δήλωσε με νόημα ο ίδιος και υπογράμμισε πως «Εξ αφορμής μάλιστα τέτοιων κατασκευασμένων, ψευδών και εκ του πονηρού υποβαλλόμενων καταγγελιών, που εν τέλει υπονομεύουν και βλάπτουν το παραπάνω κίνημα και τα πραγματικά θύματα καταδικαστέων συμπεριφορών και εγκλημάτων, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούμε το μέγεθος της ζημίας που προκαλείται σε αυτόν που καταγγέλλεται άδικα και αναληθώς με τον τρόπο αυτόν. Γιατί οι τρομακτικές συνέπειες για την επαγγελματική, κοινωνική, προσωπική και οικονομική υπόσταση του αναληθώς καταγγελλόμενου δυστυχώς επ’ ουδενί δεν αποκαθίστανται από τη μεταγενέστερη απαλλαγή του, ιδίως όταν επί μακρόν έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης ως θύτης και έχει υποστεί καίρια πλήγματα στην αξιοπρέπεια και στην ηθική του υπόσταση».

Thanos_Kontogiorgis_-_parastasi
Ο Θάνος Κοντογιώργης με τον θίασο της παράστασης «Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου»

Ποιος είναι ο Θάνος Κοντογιώργης

Μπορεί να έγινε ευρύτερα γνωστός μέσω μιας τηλεοπτικής διαφήμισης, ο Θάνος Κοντογιώργης ωστόσο έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια τόσο στο θέατρο, όσο στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο και έχει συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες.

Όσον αφορά στην θεατρική του δραστηριότητα έχει παίζει στις παραστάσεις «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόιπουλο (2016), «Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου» της Δήμητρας Παπαδοπολούλου που ανέβηκε το 2017 στο Θέατρο Γκλόρια, αλλά και στην «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη που ανέβηκε το καλοκαίρι του 2017, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει , μεταξύ άλλων στις σειρές «Έλα να αγαπηθούμε» (2006 - ΑΝΤ1), «Μια στιγμή δυο ζωές» (2007 - Mega), «Με λένε Βαγγέλη» (2011 - στο Mega), «Ευτυχίας 22» (2014) -ΣΚΑΙ) και «Η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου» (2015 - Mega). Παράλληλα, το 2013 συμμετείχε στην ταινία του Δημήτρη Αρβανίτη «Μια νύχτα στην Αθήνα».

Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου - «Κανένας λόγος ανησυχίας», λένε οι σεισμολόγοι

Cindy Kimberly: Το καυτό εξώφυλλο - Πώς έγινε διάσημη εν μία νυκτί

Κορωνοϊός: Γιατί πεθαίνουν νέοι άνθρωποι - Τι δείχνουν τα ποσοστά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης