Tο φωνητικό σύνολο CHÓRES της Μαρίνας Σάττι στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης

Tο φωνητικό σύνολο CHÓRES της Μαρίνας Σάττι στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης

Θα παρουσιάσουν, την 1η και 2 Σεπτεμβρίου, μια παράσταση βασισμένη σε παραδοσιακά τραγούδια που συνδέονται με λαϊκά έθιμα και τον κύκλο της ζωής

Satti_-_Chores
Νέες ημερομηνίες για την μουσική παράσταση CHÓRES & Γιασεμί: «Έξι», που φέρει την υπογραφή της Μαρίνας Σάττι στην καλλιτεχνική διεύθυνση, μετά τις αναβολές που προέκυψαν τον Αύγουστο λόγω των δυσμενών συνθηκών. Το φωνητικό σύνολο CHÓRES θα παρουσιάσει το ιδιαίτερο αυτό πρότζεκ την 1η και 2 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης.

Η παράσταση, που εντάσσεται στο πλαίσιο του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»,, στηρίζεται σε τραγούδια που καταγράφησαν τον 19ο αιώνα και συνδέονται με αντίστοιχα λαϊκά έθιμα, που ακολουθούν τον ετήσιο κύκλο των εορτών αλλά και την πορεία ενηλικίωσης της γυναίκας όπως απεικονίζεται στη λαϊκή παράδοση: από τα έθιμα της περπερούνας, της κούνιας, του κλήδονα, του γάμου, στο τρυφερό νανούρισμα και το σπαρακτικό Μοιρολόι της Παναγίας. 

Πρόκειται για μια σειρά έργων της Μάρθας Μαυροειδή αποκλειστικά για φωνές, τα οποία χρησιμοποιούν σαν πρώτη ύλη τα παραδοσιακά τραγούδια, και επεξεργάζονται στίχους, μελωδίες και μοτίβα, δημιουργώντας μία μουσική νέας υφής. Τα έργα αφομοιώνουν μελωδικό και ποιητικό υλικό από παραδοσιακά μονοφωνικά τραγούδια, δημιουργώντας μια νέα πολυφωνία η οποία εμπνέεται από την τροπικότητα της παραδοσιακής μουσικής, συνδυάζοντας την με σύγχρονη αρμονία.

Ειδήσεις σήμερα:

«Στρατηγική υπομονή» λένε από το Μαξίμου για τον ανασχηματισμό

Self tests για ανεμβολίαστους από τα φαρμακεία: Ξεκίνησε η δωρεάν διάθεση - Στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr θα δηλώνεται το αποτέλεσμα

ΠΟΥ: Βαθιά ανησυχητικά τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης