Αναστασία Ζαννή: Η διακεκριμένη σοπράνο τραγούδησε στη Νέα Υόρκη για τις γυναίκες της Ελληνικής Επανάστασης

Αναστασία Ζαννή: Η διακεκριμένη σοπράνο τραγούδησε στη Νέα Υόρκη για τις γυναίκες της Ελληνικής Επανάστασης

Στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε η ελληνοαμερικανική ένωση ΑΧΕΠΑ

Anastasia_Zani
Με τον καλύτερο τρόπο εκπροσώπησε την Ελλάδα η διακεκριμένη σοπράνο Αναστασία Ζαννή στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη, από την ελληνοαμερική ένωση ΑΧΕΠΑ, με αφορμή την ιστορική επέτειο της θυσίας των γυναικών από το Σούλι με τον περίφημο Χορό του Ζαλόγγου. Θέμα της συζήτησης ήταν «Η συμβολή των Γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση του '21».

Σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση με την Νέα Υόρκη η καταξιωμένη λυρική τραγουδίστρια, προσκεκλημένη του Προέδρου του  EMBCA Λου Κάτσος, ερμήνευσε ακαπέλα, συνοδευόμενη μόνον από παραδοσιακά κρουστά ζίλια, τις «Σουλιώτισσες» αλλά και το αμερικανικό εμβληματικό  γκόσπελ κομμάτι «Battle Hymn of the Republic» προκαλώντας ενθουσιασμό και συγκίνηση.

Στο διαδικτυακό πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες μεταξύ των οποίων η εκπρόσωπος του Κονγκρέσου στο Λευκό Οίκο, Κάρολιν Μαλόνεϊ, η αντιπρόεδρος του EMΒCA Μαρίνα Μπελέχρη- Καζόρια, η ιστορικός Ελένη Ανγκελομάτις - Τζουγκαράκις, η καθηγήτρια στο  πανεπιστήμιο Γέιλ Μαρία Καλιάμπρου, και η επίσης ιστορικός Μορύν Κόνορς- Σαντέλη.

Τα τελευταία χρόνια η Αναστασία Ζαννή έχει αναπτύξει έντονη καλλιτεχνική δράση στο εξωτερικό και ιδιαίτέρως στη Νέα Υόρκη. Κατά καιρούς έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού κύρους και προβολής ενώ έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερα θερμή σχέση με την ομογένεια της διασποράς και τους επίσημους φορείς της.

Κλείσιμο
Έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στο ιστορικό θέατρο Κάρνεγκι Χολ στο Μανχάταν, έχει τραγουδήσει προς τιμήν του πρώην Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον και της εκπροσώπου του Κονγκρέσου στο Λευκό Οίκο, Κάρολιν Μαλονέι, αλλά και στην τελετή βράβευσης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στις 10 μέρες η καραντίνα από Ηνωμένο Βασίλειο - Υποχρεωτικό τεστ PCR μετά

Μέχρι το Μάρτιο στην Ελλάδα 1,265 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer - Στις 26 Δεκεμβρίου η πρώτη παρτίδα

Σημαντικά βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα μετά από 7 εβδομάδες lockdown - «Αγκάθι» οι διασωληνωμένοι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης