Όταν παντρεύεις την Αλόη Βέρα με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο…

aloe_verra1

Ο Διονύσης Σκαλτσάς – ένας δικός μας άνθρωπος- επέλεξε να βγει στην αγορά με μια σειρά ξεχωριστών γευστικών προτάσεων που όλες φέρουν την διακριτή ταυτότητα των natural healthy – superfoods προϊόντων

Ο Διονύσης Σκαλτσάς είναι αυτό που λέμε στις παρέες μας, «ο δικός μας άνθρωπος». Φίλος και συνεργάτης. Γνωριστήκαμε στη δουλειά. Στους διαδρόμους, στα γραφεία αλλά και στα τραπέζια των συσκέψεων. Νομίζω ότι ήμουν ένας από τους πρώτους που έμαθαν τα σχέδια του. Ένας από τους πρώτους που δοκίμασαν τα προϊόντα του.
olympic-terra-1

Ο Διονύσης ξεκίνησε από το μηδέν αλλά δεν το φοβήθηκε να πάρει την μεγάλη απόφαση και να γίνει ένας παραγωγός που συνδέει δημιουργικά την καλλιέργεια στο χωράφι (και μάλιστα, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες εκφράσεις της «Έξυπνης Γεωργίας» με το τελικό premium προϊόν στο ράφι του επιλεγμένου σημείου πώλησης.

Ένα από τα προϊόντα που λάτρεψα από την πρώτη σειρά που λανσάρισε στην αγορά ήταν ένα τσάτνει αλόη βέρα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Πρόκειται για ένα προϊόν που κάνει την διαφορά και αποδεικνύει ότι η δραστηριοποίηση στην αγορά των superfoods δεν υπόκειται σε δόγματα και περιχαρακώσεις αλλά απλώνεται και σε δημιουργικούς γευστικούς πειραματισμούς που ταιριάζουν με το μεσογειακό ταπεραμέντο μας. Το λευκό τσάτνει που έφτιαξε ο Διονύσης με τους συνεργάτες του διαθέτει τα εξής συστατικά: Νερό, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (36%), ζάχαρη, λευκό ξύδι μήλου, άμυλο τροποποιημένο, χυμός αλόης (25%), αλάτι, πρωτεΐνες γάλακτος.

Το δοκίμασα βάζοντας πάνω σε βραστές πατάτες στην άκρη ενός πιάτου που το βασικό του «μερίδιο» ήταν ένας καπνιστός σολομός κομμένος σε φέτες. Στο τέλος, άδειασα σχεδόν το βαζάκι με το κουτάλι. Ο σολομός και οι πατάτες είχαν εξαφανισθεί από ώρα …
olympic-terra-2

Πάντως, ο Διονύσης ξεκίνησε να ασχοληθεί με την αρώνια – την καλλιέργεια, την μεταποίηση των καρπών, την δημιουργία τελικών προϊόντων για το ράφι και τον καταναλωτή. Αλλά δεν έμεινε μόνο στα αρχικά σχέδια. Στη σειρά που λάνσαρε με την πρώτη έξοδο του στην αγορά – όλα επιλεγμένα σημεία πώλησης, φυσικά αλλά και ηλεκτρονικά - η αρώνια δεν μπορούσε να λείπει. Εμφανίζεται ως μαρμελάδα αρώνια με εκχύλισμα βανίλιας αλλά και σε μαρμελάδα συνδυασμένη με φραγκόσυκο. Δίπλα τους, έχει κρατηθεί θέση και για τους γευστικούς πειραματισμούς. Τσάτνει αρώνιας με κόκκινη πιπεριά (χυμός αρώνιας, ψημένη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης και μελιτζάνα, ζάχαρη, άμυλο τροποποιημένο, κόκκινο κρασί, κάππαρη, αλάτι, κρεμμύδι σκόνη, σκόρδο σκόνη) αλλά και άλειμμα αρώνιας με φράουλες και σοκολάτα.

Η γκάμα των διαφορετικών γευστικών προτάσεων σε κάθε περίπτωση – με την αποδοχή και την ανταπόκριση που είχε στην αγορά- έδωσε την αναγκαία και απαραίτητη ώθηση στον Διονύση για να προχωρήσει με νέα δύναμη στο στόχο του που δεν είναι άλλος από σειρές προϊόντων που θα έχουν μια ξεχωριστή ταυτότητα: Natural Healthy – Superfoods.


aloe_verra

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nemeas01

Μια εμπειρία οινογευσίας για γονείς με παράλληλη δράση θεατρικού παιχνιδιού και γευσιγνωσίας σταφυλιού και των προϊόντων του για παιδιά στα οινοποιεία της Νεμέας με την ομάδα του ΜΑΜΑΚΙΤΑ 

leukada01

Το σύστημα δόμησης της πόλης- πρωτεύουσας του νησιού του Ιονίου ως στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και αντισεισμικής προστασίας

eros01

Ο μικρός εκδοτικός οίκος των Αθηνών Δώμα κυκλοφόρησε στα ελληνικά το κλασικό δοκίμιο Eros the Bittersweet - Ερως ο γλυκόπικρος -που ήδη συγκαταλέχτηκε από τη Modern Library στα εκατό σημαντικότερα μη λογοτεχνικά βιβλία όλων των εποχών- όπου η Αν Κάρσον ανατέμνει το παράδοξο του έρωτα στην αρχαία σκέψη.

peiraws01

Στο τραγούδι «Δώσε Μου Σήμα» της Ελεωνόρας Ζουγανέλη η μουσική και οι στίχοι είναι του Σπύρου Παρασκευάκου. Την μουσική στο «Άκου Να Δεις» του Κώστα Μακεδόνα έχει γράψει ο Νίκος Μερτζάνος (σε στίχους Σταύρου Σταύρου), ενώ η ηθοποιός Νένα Μεντή έχει ερμηνεύσει το «Μεγάλο Φθινόπωρο» του Γιώργου Κυριάκου (σε στίχους Νίκου Μωραΐτη). 

fytoria01

Κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης το βιβλίο της Lucy Crehan Φυτώρια ευφυΐας όπου στις σελίδες του αποτυπώνονται τα συμπεράσματα μιας διεθνούς έρευνας για τα κορυφαία εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο.

melaion01

Μια οικογενειακή επιχείρηση από την περιοχή της Σητείας επέλεξε να προχωρήσει σε ένα δύσκολο, απαιτητικό εγχείρημα συνδυάζοντας το μέλι με το ελαιόλαδο – το τελευταίο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βρίσκεται μέσα σε σφαιρίδια που «κολυμπούν» μέσα στο μέλι.

vatopoulos_ar

Γνωρίζετε πού βρίσκεται η οδός Χορμοβίτου; Ακόμη καλύτερα, οι οδοί Δυαλέων, Αχνιάδων ή Αφιδναίων; Αν όχι, το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Βατόπουλου «Μικροί δρόμοι της Αθήνας» αφηγείται κομμάτια της αστικής ιστορίας με πρωταγωνιστές ταπεινά κτήρια πίσω από την βιτρίνα…

sabbopoulos_ar1

Η Νέα Εστία, το αρχαιότερο εν λειτουργία λογοτεχνικό περιοδικό της χώρας αφιερώνει το τελευταίο της τεύχος – αριθμός τεύχους 1880- στον πιο χαρακτηριστικό εκπρόσωπο του συλλογικού «Εμείς του '60 οι εκδρομείς».