Μία νέα ψηφιακή εποχή στην οργάνωση του γάμου, ξεκινά!

Μία νέα ψηφιακή εποχή στην οργάνωση του γάμου, ξεκινά!

Ο γάμος του Γιάννη και της Ελένης ήταν η αφορμή για να υπάρξει ένα app και μαζί του ένα επιχειρηματικό εγχείρημα που δίνει νέο περιεχόμενο στην έννοια της αγοράς υπηρεσιών γύρω από την προετοιμασία, την οργάνωση και τη διεξαγωγή του γάμου!

weaddin
Τον Γιάννη και την Ελένη τους γνώρισα πριν ένα χρόνο περίπου στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ACEin) στην εκδήλωση Match & Develop a Start-Up για επιλεγμένες startups που συμμετείχαν στον διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας – μια εκδήλωση που έγινε σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Σε αυτήν την διαδικασία ο Γιάννης και η Ελένη προσήλθαν για να παρουσιάσουν την ιδέα τους - την Ατζέντα Γάμου. Η ιδέα τους διακρίθηκε και οι ίδιοι κέρδισαν τις εντυπώσεις μιας δύσκολης κριτικής επιτροπής που «είδε» πίσω από την ιδέα τους ένα επιχειρηματικό εγχείρημα με προοπτικές.

Ένα χρόνο μετά, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης και η Ελένη Ανδρέου αλλά και όλοι όσοι πλαισίωσαν εξ αρχής την προσπάθεια τους βρίσκονται με ένα καινούργιο app στη διάθεση τους και με πολύ δύναμη για τη συνέχεια.

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μία πραγματική ιστορία γάμου, στάθηκε η αιτία να δημιουργηθεί το Weddin. Ας διαβάσουμε, όμως, την ίδια την ιστορία: «Το 2016 ο Γιάννης και η Ελένη, οργανώνοντας το γάμο τους, άρχισαν να συνειδητοποιούν πόσο αγχωτική είναι η διαδικασία όλης της προετοιμασίας.

Βίωσαν και οι ίδιοι από πρώτο χέρι όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα νέο και συνηθισμένο ζευγάρι: Έλλειψη χρόνου, ελλιπής ενημέρωση, κακή καθοδήγηση και γνώμες τρίτων ατόμων, που αποπροσανατολίζουν, από αυτό που έχουν οι… δύο βασικοί ενδιαφερόμενοι στο μυαλό τους για την ημέρα του γάμου τους.

Μπαίνοντας λοιπόν και οι ίδιοι στη διαβόητη… bridezilla zone, εμπνεύστηκαν τη δημιουργία ενός ψηφιακού εργαλείου που θα βοηθά τα ζευγάρια να οργανώσουν το γάμο τους.

Αφού παντρεύτηκαν τελικά, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης και η Ελένη Ανδρέου, με τη κακή γεύση της οργάνωσης του γάμου τους ακόμα στο μυαλό, αποφάσισαν να δημιουργήσουν από το μηδέν έναν γαμήλιο ψηφιακό βοηθό. Μοιράστηκαν την ιδέα τους με μερικούς φίλους, και μαζί ίδρυσαν την εταιρεία Ατζέντα Γάμου ΙΚΕ. Δημιουργήθηκε το prototype application Ατζέντα Γάμου. Με το πρώτο τους app, ερεύνησαν για 2 χρόνια την αγορά γάμου στην Ελλάδα καθώς και τις ανάγκες των μελλόνυμφων χρηστών στα πλαίσια αυτής. Το app Ατζέντα Γάμου μάλιστα, αν και prototype project app, έτυχε τεράστιας επιτυχίας και αποδοχής από το κοινό. Η εταιρεία κατέγραψε τάσεις και συμπεριφορές και αφού συγκέντρωσε χρήσιμα δεδομένα, λάνσαρε αρχές του 2019 τo Weddin, ένα νέο app οργάνωσης γάμου, που απαντά με βέλτιστο τρόπο στις ανάγκες των χρηστών!».
Κλείσιμο
weaddin-1

Κατεβάζοντας το Weddin δωρεάν, το ζευγάρι των μελλονύμφων μπορεί να συγκεντρώσει και να αποθηκεύσει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και λεπτομέρειες γύρω από την οργάνωση του γάμου του. Με αυτόν τον τρόπο, το Weddin καθοδηγεί, υπενθυμίζει αλλά και προτείνει στο χρήστη, ό,τι χρειάζεται γύρω από το γάμο του. “Στην ουσία πρόκειται για ενα personalized tool για το γάμο σου”, μας εξηγεί ο founder της εταιρείας, Γιάννης Κωνσταντινίδης. “Στο διαδίκτυο μπορείς πλέον να βρεις οποιαδήποτε υπηρεσία ή προϊόν χρειάζεσαι. Γιατί λοιπόν, να μην μπορείς να οργανώσεις και το γάμο σου online;” συμπληρώνει η Ελένη Ανδρέου.

Στόχος του Weddin είναι τόσο να ενώσει το κενό στην ψηφιακή αγορά ανάμεσα στους επαγγελματίες γάμου και τα ζευγάρια, όσο και να βελτιστοποιήσει την εμπειρία του μελλόνυμφου στην οργάνωση του γάμου του. “Εμπλέκονται πολλά τρίτα πρόσωπα- κυρίως συγγενικά- και αποπροσανατολίζουν το ζευγάρι. Το Weddin έχει ως απώτερο στόχο να “απελευθερώσει” και να ενισχύσει την αυτοπεποίηθηση των ανθρώπων που θέλουν να οργανώσουν μόνοι τους το γάμο τους, όπως ακριβώς τον έχουν ονειρευτεί, από όπου και να βρίσκονται. Καταρρίπτουμε στερεότυπα, γεωγραφικά εμπόδια και νόρμες! Κάθε γάμος είναι μοναδικός, όπως μοναδικό είναι και το κάθε ζευγάρι στις επιλογές του”, μας εξηγεί ο Γιάννης.

Με το Weddin το ζευγάρι μπορεί να δημιουργήσει από το μηδέν τη δική του checklist για το γάμο του. Μπορεί να ενημερώνεται καθημερινά για το πρόγραμμά και τα ραντεβού του, να βάλει υπενθυμίσεις και σημειώσεις γύρω από τις υπηρεσίες και τις προσφορές που συλλέγει. Φτιάχνει λίστα καλεσμένων, γρήγορα και με ακρίβεια και δημιουργεί με ευκολία το πλάνο της δεξίωσης του γάμου. Υπολογίζει το budget του και καταγράφει τα έξοδα του. Τέλος, βρίσκει υπηρεσίες γάμου από τους πλέον αξιόπιστους και επιλεγμένους επαγγελματίες γάμου στο χώρο.

“Ήδη προετοιμάζουμε τη μετάβαση του Weddin σε άλλες χώρες. Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους μας είναι να αυξήσουμε το γαμήλιο τουρισμό στη χώρα, μέσω του Weddin, υποστηρίζοντας και τους κατά τόπους επαγγελματίες γάμου, σε ιδιαίτερους και μη, γαμήλιους προορισμούς. Παράλληλα, επιθυμούμε να διευκολύνουμε και ένα πολύ μεγάλο αριθμό ομογενών που επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να κάνουν το γάμο τους στους τόπους καταγωγής τους”, μας εξηγεί ο Γιάννης.

Tο Weddin Αpplication είναι διαθέσιμο δωρεάν σε Google Play και Appstore.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης