«Ο Κήπος» που ενώνει

«Ο Κήπος» που ενώνει

Το τελευταίο έργο του ηθοποιού και συγγραφέα Bruce Gooch, «Ο Κήπος», μετά την παγκόσμια πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο «Από Μηχανής Θέατρο» συνεχίζει τις παραστάσεις του με πρωταγωνιστές την Κάτια Σπερελάκη και τον Στέλιο Μάινα

o-kipos
«Ο Κήπος» του διακεκριμένου Καναδού ηθοποιού και συγγραφέα Bruce Gooch δεν ενώνει μόνο ανθρώπους –στην υπόθεση του έργου. Λειτουργεί και σαν αντικείμενο συμπράξεων μεταξύ πολιτιστικών φορέων.

Αφορμή η θεατρική παράσταση η οποία παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο «Από Μηχανής Θέατρο» και συνεχίζεται, με πρωταγωνιστές την Κάτια Σπερελάκη και τον Στέλιο Μάινα.
o-kipos-2


Κλείσιμο
Ο Bruce Gooch, με επιτυχίες σε πολυάριθμες παραγωγές σε Η.Π.Α και Καναδά είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Θεάτρου New Fangled Stages με έδρα το Τορόντο. Το Από Μηχανής Θέατρο σε συνεργασία με την New Fangled Stages μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του Κήπου (Tangled Garden), θα φιλοξενήσει και την αγγλική παραγωγή του έργου με πρωταγωνιστές τον ίδιο τον Bruce Gooch και την Lynn Voght.

Στο σκηνοθετικό σημείωμα του Δημήτρη Μυλωνά διαβάζω: ««Στη «ξηρή» ζωή των δύο ηρώων, ο Κήπος είναι μία όαση. Εκεί θα συναντηθούν, εκεί θα προσπαθήσουν να αρθρώσουν μια κοινή γλώσσα, εκεί θα αναζητήσουν ρωγμές για να εισχωρήσουν και να τολμήσουν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Παρά τις αντιθέσεις τους. Παρά τις αποτυχίες που κουβαλάνε. Παρά το δισταγμό. Ο Κήπος μετατρέπεται σε έναν τόπο διαπραγμάτευσης με τον άλλο, προπαντός όμως με τον ίδιο τους τον εαυτό. Η απόφαση, κόντρα στις συνθήκες, να χαράξουν μια κοινή διαδρομή, είναι άλλοτε ανακουφιστική άλλοτε επώδυνη, πάντα όμως γενναία. Κι ακόμα κι αν δεν ξέρουμε πόσο γερή είναι αυτή η γέφυρα συνάντησης που επιθυμούν να χτίσουν μαζί, το γεγονός ότι το προσπαθούν, έχει για μένα κάτι το μεγαλειώδες».
o-kipos-1


Στην ιστοσελίδα του θεάτρου βρήκα την υπόθεση του έργου η οποία έχει ως εξής: «Ο Μπάρι, βετεράνος του Βιετνάμ κι οικοδόμος τώρα στο επάγγελμα, αναρρώνει μετά από εγχείρηση στο γόνατό του όταν ξαφνικά εμφανίζεται στο σπίτι του η Λουίζ. Καθώς πρέπει, άψογη επαγγελματίας και με ποιητικές ανησυχίες, έχει προσληφθεί από τον ανιψιό της πρώην γυναίκας του Μπάρι για να τον φροντίζει. Ο άξεστος χαρακτήρας του την τρέπει σε άτακτη φυγή όμως η συνέχεια τούτης της γνωριμίας κάθε άλλο παρά αναμενόμενη αποδεικνύεται. Ο Μπάρι δείχνει αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος ενώ η Λουίζ, στο πρόσωπο του, θα αναζητήσει απεγνωσμένα τη βοήθεια.

Δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους και να βρουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τη σωτηρία. Η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν είναι μεγάλη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης