Ο δύτης και η …θρυμματισμένη φρυγανιά

Ο δύτης και η …θρυμματισμένη φρυγανιά

Ο Μίνως Ευσταθιάδης και ο Κρίτων Σαλπιγκτής υπογράφουν τα δύο νέα αστυνομικά μυθιστορήματα περιλαμβάνονται στην φθινοπωρινή εκδοτική σοδειά του ιστορικού αθηναϊκού εκδοτικού οίκου Ίκαρος που έκανε τα προηγούμενα χρόνια ένα επιτυχημένο άνοιγμα στους αναγνώστες της αστυνομικής λογοτεχνίας

ikaros-astynomika
Δύο νέα αστυνομικά μυθιστορήματα περιλαμβάνονται στην φθινοπωρινή εκδοτική σοδειά του ιστορικού οίκου Ίκαρος, το άνοιγμα του οποίου στους αναγνώστες της αστυνομικής λογοτεχνίας στην χώρα μας φαίνεται πως βρήκε μια καλή ανταπόκριση. Στον προθάλαμο της εκδοτικής προσπάθειας βρίσκονται ήδη το μυθιστόρημα «Ο Δύτης» που υπογράφει ο Μίνως Ευσταθιάδης που εγκαινιάζει την συνεργασία του με τον Ίκαρο αλλά και το μυθιστόρημα «Η θρυμματισμένη φρυγανιά» που υπογράφει ο Κρίτων Σαλπιγκτής από την Θεσσαλονίκη.

Στο μυθιστόρημα «Ο Δύτης» έχουμε «μια αλυσίδα διαδοχικών αυτοκτονιών και ανεξήγητων θανάτων (που) αρχίζει να περιστρέφεται γύρω από μια ταινία», ενώ στο μυθιστόρημα «Η θρυμματισμένη φρυγανιά» η Θεσσαλονίκη των χρόνων της Κατοχής είναι παρούσα στις σελίδες του.

Ο Μίνως Ευσταθιάδης – όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του «σπούδασε νομικά στην Αθήνα και στο Αννόβερο. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα "Έξοδος" (εκδ. Ανατολικός, 2000) και "Χωρίς γλώσσα" (εκδ. Καστανιώτη, 2004). Το έργο του "Το Γεύμα" (εκδ. Ευρασία, 2012) πήρε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό πρωτότυπου θεατρικού έργου της εταιρείας "Θέατρο-Εργαστήριο" το 2011. Ανέβηκε σε παράσταση στο "Άρτι" στην Αθήνα το 2011/12 και στο "Act" στην Πάτρα το 2014. Έχει μεταφραστεί στα γερμανικά και στα γαλλικά. Το μυθιστόρημά του "Το δεύτερο μέρος της νύχτας" (εκδ. Ωκεανίδα 2014) έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί στην Γερμανία (Acabus Verlag).

Εκ πεποιθήσεως ταξιδεύει και ζει κοντά στην θάλασσα».

Κλείσιμο
Ο Κρίτων Σαλπιγκτής, όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του, « γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1947, όπου και ζει. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΑΠΘ και βιοπορίστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας, εκπονώντας μελέτες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Διακρίθηκε σε πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Δίδαξε ως ωρομίσθιος καθηγητής στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (1979-1985). Έως το 2007 αρθρογράφησε σε περιοδικά (Γιατί, Εντευκτήριο, Κανονάκι, Cine 7), σε κινηματογραφικά φύλλα (Fix Carré, Εξώστης, Πρώτο Πλάνο) και σε εφημερίδες (Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελευθεροτυπία). Στα βιβλία του περιλαμβάνονται τέσσερα μυθιστορήματα, μία νουβέλα, μία ιστορική έρευνα, δύο επιστημονικά συγγράμματα, ενώ έχουν ανθολογηθεί και δύο κείμενά του. Υπήρξε δημιουργός της δημοφιλέστατης το 1988-89 στη Βόρεια Ελλάδα χιουμοριστικής εκπομπής «Ο Πατέρας και το Τέρας της Μητέρας» (ΕΡΑ, FM 102). Σήμερα, διευθύνει τη σειρά «Αστυνομική Βιβλιοθήκη» των εκδόσεων Αιγαίον της Λευκωσίας. Ιδρυτικό μέλος της Ε.Λ.Σ.Α.Λ.».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης