To Μουσείο Μαστίχας στ’ αστέρια!

To Μουσείο Μαστίχας στ’ αστέρια!

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και ο Σύλλογος Αστρονομίας Χίου συμπράττουν και παρουσιάζουν εκδηλώσεις αστρονομίας, με τίτλο «Αγγίζοντας τα άστρα» στον χώρο του Μουσείου Μαστίχας Χίου

mouseio-mastixas
Με στόχο την ανάδειξη της αστρονομίας στα μικρά παιδιά αλλά και στους μεγάλους, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και ο Σύλλογος Αστρονομίας Χίου, συμπράττουν και συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις με επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

Με τον τίτλο «Αγγίζοντας τα άστρα» και με διάρκεια έως το Σάββατο 18 Αυγούστου, το Μουσείο Μαστίχας Χίου θα φιλοξενήσει τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού, παρουσιάζοντας ποικίλες δράσεις αλλά και εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ -σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης & Τέχνης (Caid) και με το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας-.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κατέχει η ομιλία του κυρίου Μανώλη Γεωργούλη, ερευνητή Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στην Ακαδημία Αθηνών και επισκέπτη καθηγητή, Georgia State University των ΗΠΑ, με τίτλο «Ηλιακές εκλάμψεις και διαστημικός καιρός: ο γρίφος και η περιπέτεια της πρόγνωσης».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών αναλυτικά μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του ΠΙΟΠ στο σχετικό link.

Κλείσιμο
«Το Μουσείο Μαστίχας Χίου βρίσκεται στα Μαστιχοχώρια, τα οποία αποτελούνται από ένα σύνολο μεσαιωνικών χωριών στη Νότια Χίο, στο μοναδικό σημείο της Μεσογείου όπου καλλιεργείται ο σχίνος της ποικιλίας Pistacia lentiscus var. Chia, από τον οποίο παράγεται η μαστίχα.

Το Μουσείο σκοπεύει να αναδείξει την παραγωγική ιστορία της καλλιέργειας και την επεξεργασίας της μαστίχας, την οποία εντάσσει στο πολιτιστικό τοπίο της Χίου. Μέσα από το πρίσμα της εγγραφής από την UNESCO της παραδοσιακής μαστιχοκαλλιέργειας στον Αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, το 2014, έμφαση δίνεται στη διαχρονία και την αειφορία του χιώτικου αυτού προϊόντος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης