Ένα Μarketplace μουσικής στη Θεσσαλονίκη!

Ένα Μarketplace μουσικής στη Θεσσαλονίκη!

Ένα μουσικό Μarketplace θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης για να συστήσει τον σύγχρονο ελληνικό μουσικό ήχο σε παραγωγούς της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας οι οποίοι έρχονται για να γνωρίσουν και να ακούσουν μουσικούς από όλη την Ελλάδα –στο Music Showcase Greece

marketplace-music
Μια καινοτόμα ιδέα στον χώρο της μουσικής θα λάβει σάρκα και οστά τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, σε 4 διαφορετικά σημεία της πόλης.

Το Music Showcase Greece είναι ένα μουσικό Μarketplace το οποίο έχει σκοπό να συστήσει τον σύγχρονο ελληνικό μουσικό ήχο στο διεθνές ακροατήριο.

Για τέσσερις ημέρες –22 έως 25 Νοεμβρίου– η πόλη της Θεσσαλονίκης θα μετατραπεί σε ένα σημείο συνάντησης μεταξύ διεθνών επισκεπτών, που βρίσκονται πίσω από τα μεγαλύτερα μουσικά δρώμενα στον πλανήτη, και νέων Ελλήνων καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της μουσικής.

Όπως διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Το Music Showcase Greece δίνει την ευκαιρία στους μεγαλύτερους μουσικούς παραγωγούς της διεθνούς σκηνής να ανακαλύψουν τους 20 πιο δημιουργικούς Έλληνες καλλιτέχνες της pop, rock, indie, jazz, world, electronica μουσικής, καθώς και στους Έλληνες μουσικούς να αναζητήσουν συνεργασίες και θέση στα προγράμματα των πιο επιδραστικών διεθνών μουσικών φεστιβάλ.

Κλείσιμο
Φέρνοντας τη μουσική στο επίκεντρο, η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί ένα υψηλών προδιαγραφών διεθνές forum, όπου παρουσιάζονται θέματα και τάσεις γύρω από την παγκόσμια μουσική δημιουργία, την πολιτιστική βιομηχανία και τη μουσική καινοτομία.
marketplace-music-1


Οι παρουσιάσεις πλαισιώνονται από B2B συναντήσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες μουσικοί συζητούν πιθανές συνεργασίες με τους ενδιαφερόμενους διεθνείς καλεσμένους».

Η τελική επιλογή των 20 μουσικών συγκροτημάτων/καλλιτεχνών, –με την προθεσμία να λήγει το Σάββατο 30 Ιουνίου– θα πραγματοποιηθεί από μια επιτροπή την οποία αποτελούν 3 σημαντικοί καλλιτέχνες-μουσικοί, για τους οποίους διαβάζουμε σχετικά:

«Ο Γιώργος Αβραμίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην πόλη των Γιαννιτσών. Το 1998 έγινε μέλος της ορχήστρας της ΕΡΤ Βορείου Ελλάδος, καθώς και συνεργάστηκε με την Όπερα και τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Ο Ανδρέας Δημητριάδης είναι από τη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από μικρή ηλικία, επηρεασμένος από τη συλλογή δίσκων του πατέρα του. Κατά τη διάρκεια των μουσικών σπουδών του, έκανε την πρακτική του σε διάφορα καλλιτεχνικά καταστήματα, τζαμάροντας σε τοπικά συγκροτήματα, παράγοντας κομμάτια για freestyle ομάδες και δημιουργώντας μουσική για ταινίες μικρού μήκους

«Ο Μάνος Μυλωνάκης είναι συνθέτης και αρχιτέκτονας. Γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά. Η ενασχόλησή του με τη σύνθεση, την ενορχήστρωση και τη μουσική παραγωγή ξεκίνησε το 2006, όταν ίδρυσε, μαζί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, το σχήμα των “Your Hand in Mine”, το πρότζεκτ που ουσιαστικά τον εισήγαγε στη σύνθεση για εικόνα.

Τα τελευταία χρόνια συνέθεσε μουσική για θεατρικές παραστάσεις για τα Κρατικά Θέατρα Βορείου Ελλάδος και Ρουμανίας, αλλά και για ανεξάρτητες παραγωγές, για μικρά και μεγαλύτερα ντοκιμαντέρ, online videos, και τηλεοπτικά σποτ, ενώ δίνει επιλεκτικά συναυλίες σε ιδιαίτερους χώρους και περιστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης