Pink Floyd δια χειρός Μάξιμου!

Pink Floyd δια χειρός Μάξιμου!

Ο ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης συμπράττει με την «Underground Youth Orchestra» –ένα ιδιαίτερο σχήμα που αποτελείται από 45 σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 10-24 ετών– παρουσιάζοντας –μαζί με τον ηθοποιό Άκη Σακελαρίου– μία ζωντανή μουσική παράσταση εμπνευσμένη από τους Pink Floyd, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

LLAWFALL-kentr
Τι σχέση μπορεί να έχει ο ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης, οι Pink Floyd και μια νεανική ορχήστρα αποτελούμενη από παιδιά ηλικίας 10-24 ετών;
Αφορμή για τον συνδυασμό των παραπάνω είναι το «Atom Ηeart Μother», το ίσως πιο αμφιλεγόμενο έργο των Pink Floyd.
Ο Μάξιμος Μουμούρης συμπράττει με την «Underground Youth Orchestra» μαζί με τον ηθοποιό Άκη Σακελλαρίου. Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και ενορχηστρωτή της Ορχήστρας Κώστα Ηλιάδη, στήνεται μία ζωντανή μουσική παράσταση με τον τίτλο «LLAWFALL».
Από τις 29 Ιουνίου έως τη 1 Ιουλίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ο Μάξιμος Μουμούρης με όχημα τη ζωντανή μουσική επί σκηνής, αποπειράται να καταγράψει την διαδρομή του Ενός μέσα στην καθημερινότητα, την σχέση του με τον καθρέφτη, το είδωλό του και τη συνείδησή του, όπως και οι συναντήσεις με τους Άλλους και την αφύπνισή του μέσα από αυτούς.
Κλείσιμο
Όπως διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών σχετικά με την περφόρμανς: «O ωμός κυνισμός των στίχων του Roger Waters, η ζωτική αμφιβολία του Edgar Moren, η μοναχική πορεία του εν δυνάμει αυτόχειρα «λύκου της στέπας» του Herman Esse και τέλος, η υπαρξιακή φιλοσοφία του Osho που καταρρίπτει το Εγώ, φτιάχνουν την αντιφατικότητα της μοναχική πορείας ενός ανθρώπου.
Η μηχανική, αινιγματική και οξύμωρη πραγματικότητά του έρχεται αντιμέτωπη με τις εφηβικές φωνές της χορωδίας και τον οδηγούν στο να κοιτάξει στο παρελθόν και να αντιληφθεί το παρόν, να αντιληφθεί το λόγο που δε γελάει όπως όταν ήταν παιδί».
«Η «Underground Υouth Orchestra» –όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ομάδας– ιδρύθηκε το 2010. Ξεκίνησε από ένα σύνολο παιδιών, που επιθυμούσαν να βρίσκονται και να κάνουν μουσική μαζί. Οι πρόβες άρχισαν σε ένα υπόγειο (εξ ου και το όνομα της ορχήστρας) και τα πρώτα χρόνια οι συναυλίες είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Γρήγορα, η μουσική ομάδα κατάφερε να διακριθεί, να συμμετέχει σε Φεστιβάλ, να πραγματοποιεί συναυλίες, κερδίζοντας την αγάπη των φιλόμουσων. Το σχήμα σήμερα αποτελείται από 45 σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 10-24 ετών, και συμπληρώνεται από τέσσερις επαγγελματίες μουσικούς, τους Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου, Franc Shestani, AntonelaCefa, και Όσβαλντ Αμιράλη, που είναι και υπεύθυνοι για την οργάνωση και μελέτη της ορχήστρας. Ο Κώστας Ηλιάδης είναι καλλιτεχνικός διευθυντής, μαέστρος και ενορχηστρωτής της Ορχήστρας.
Μέχρι τώρα η έχει πραγματοποιήσει πάνω από 50 συναυλίες στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι η Ορχήστρα έχει ξεκινήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που κύριος στόχος του είναι να φέρει σε επαφή νέα παιδιά με τον μαγικό κόσμο της μουσικής. Έτσι σε όποια πόλη εκτός Αθηνών δίνει συναυλίες εντάσσει στο δυναμικό της νεαρούς σπουδαστές της περιοχής.
Την επιμέλεια της κίνησης της περφόρμανς έχει αναλάβει η Μαριάνα Καβαλλιεράτου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης