Καλοκαίρι για μικρούς Επιστήμονες

Καλοκαίρι για μικρούς Επιστήμονες

Τέσσερα καλοκαιρινά camp με STEM, Αστρονομία και Αρχιτεκτονική

stem
Τι θα κάνουμε τα παιδιά με το που κλείσουν τα σχολεία; Πέραν της πληθώρας επιλογών θερινών σχολείων που εστιάζουν στις Τέχνες, βλέπετε για παράδειγμα https://www.protothema.gr/city-stories/article/784506/ti-na-kano-tora-pou-kleinoun-ta-sholeia/
και οι αθλητικές κατασκηνώσεις, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα θερινά σχολεία που εστιάζουν στις Επιστήμες. Η mamakita διαλέγει και μας παρουσιάζει τέσσερα από αυτά.

STEM στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα
Κλείσιμο
Στις παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων, στον Αγ. Ανδρέα Αττικής, οι μικροί μας φίλοι θα συνδυάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές με την εισαγωγή στην εκπαίδευση STEM, απαραίτητο εφόδιο για το εκπαιδευτικό τους μέλλον. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός STEM Education για τρίτη χρονιά προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου να παρακολουθήσουν το STEM Summer School, στις παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων που βρίσκονται στον Αγ. Ανδρέα Αττικής, περίπου 30 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, σε μια πευκόφυτη έκταση 180 στρεμμάτων όπου συνδυάζεται το βουνό με τη θάλασσα. Επιπλέον, αν οι μικροί μας φίλοι επιλέξουν να διαμείνουν στο χώρο, θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα αθλήματα και τις δραστηριότητες που προσφέρει η κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα και θα γίνουν μέλη μιας μεγάλης παρέας, όπου θα κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν. Το Summer school έχει διάρκεια μιας εβδομάδας, κατά την οποία τα παιδιά θα γνωρίσουν τη μέθοδο STEM μέσα από τα δημοφιλή μας εκπαιδευτικά προγράμματα.

Info
Για μαθητές Δημοτικού
25 Ιουνίου – 29 Ιουνίου
2 Ιουλίου – 6 Ιουλίου
Για μαθητές Γυμνασίου
9 Ιουλίου – 13 Ιουλίου
Κόστος συμμετοχής ανά εβδομάδα 125€. Δεν περιλαμβάνεται μεταφορά.
Περισσότερες πληροφορίες για τις κατασκηνώσεις εδώ και εγγραφές στα τηλέφωνα 2106777285 & 2106010162 και στο info@stem.edu.gr.


Θερινό σχολείο STEM στο Πολεμικό Μουσείο
Ο STEM EDUCATION ανακοινώνει τη διεξαγωγή θερινού σχολείου σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο στον χώρο του μουσείου. Διαλέγοντας το κατάλληλο πρόγραμμα ανάλογα με την ηλικία τους, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες και να μπουν στον κόσμο των μαθηματικών, της τεχνολογίας, της φυσικής επιστήμης και της ρομποτικής. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν τους Νέους Μηχανικοούς (7 – 9 ετών) και την Εκπαιδευτική Ρομποτική με WeDo (10 – 12 ετών).

Info
Πρώτη εβδομάδα 25/6 με 29/6
Δεύτερη εβδομάδα 2/7 με 6/7
Κόστος summer school (εβδομάδα) 95 ευρώ (περιλαμβάνεται ελαφρύ γεύμα)
Το πρόγραμμα και η ύλη μαθημάτων είναι ίδιο και για τις δύο εβδομάδες.
Εγγραφές στα τηλέφωνα 2106777285 & 2106010162 και στο info@stem.edu.gr.


Astrocamp του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών διοργανώνει ένα θερινό σχολείο αστρονομίας, ένα … Astrocamp στα Κέντρα Επισκεπτών στο Θησείο και την Πεντέλη. «Οι μικροί εξερευνητές στη γειτονιά του Ήλιου!» περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικών εκτεταμένων ξεναγήσεων για παιδιά ηλικίας από 8 έως 11 ετών καθημερινά από τις 9:00 έως τις 14:00 από 18 Ιουνίου έως 22 Ιουνίου 2018. Το περιεχόμενο των δράσεων αφορά τη Διαστημική Φυσική, την Αστροφυσική, τη Γαλαξιακή και Εξωγαλαξιακή Αστρονομία.

Info
Κέντρο Επισκεπτών Θησείου 2103490055 – 2103490112 – drasi.noa@gmail.com
Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης 2108109107
Συμμετοχές έως 01/06 και μέχρι κάλυψης των διαθέσιμων θέσεων.


Καλοκαίρι με το Arkki, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
Το Arkki (School of Architecture for children and Youth), το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, που ήρθε στην Ελλάδα από την Φινλανδία, συνεχίζει τη δράση του και το καλοκαίρι στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, για παιδιά ηλικίας από 4-5 ετών (νηπιαγωγείο) & 6 έως 13 ετών (δημοτικό). Στα εργαστήρια του Αrkki, τα παιδιά -με άξονα το Αρχιτεκτονικό παιχνίδι- πειραματίζονται, σχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και βλέπουν τον κόσμο μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Από τις 19 Ιουνίου ως και τις 12 Ιουλίου, ξεκινούν οι καλοκαιρινοί κύκλοι. Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και ολοκληρώνεται σε 4 διδακτικές ώρες, δύο φορές την εβδομάδα.

Τιμή συμμετοχής για κάθε κύκλο 40€. Περισσότερες πληροφορίες εδώ και εγγραφές στο 210 3611206 εσωτ. 1042 & education@thf.gr.

Για περισσότερες ιδέες για βόλτες και ταξίδια με παιδιά, ταξιδέψτε μαζί με το www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook: Μαμά Κοίτα Ταξίδια με παιδιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης