Ο indie-folk τροβαδούρος του Grey’ s Anatomy

Ο indie-folk τροβαδούρος του Grey’ s Anatomy

Ο 45χρονος ελληνικής καταγωγής Alexi Murdoch, indie-folk τροβαδούρος και μουσικός πολλών αμερικανικών τηλεοπτικών σειρών, –Prison Break, Grey’ s Anatomy, House– παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στα πλαίσια του Summer Nostos Festival

indie-folk
Ο Alexi Murdoch γεννήθηκε το 1973 στη Βρετανία, από Έλληνα πατέρα, ενώ η μητέρα του κατάγεται από τη Γαλλία και τη Σκωτία.

Έζησε στην Ελλάδα μέχρι την ηλικία των δέκα, οπότε η οικογένειά του επέστρεψε στη Βρετανία ενώ στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Σκωτία.

Ο «πολυεθνικού κράματος καλλιτέχνης» αυτήν τη περίοδο κινείται μεταξύ Βερολίνου, Νέας Υόρκης, Μόντρεαλ, Ρέικιαβικ και ενός μικρού σπιτιού που διατηρεί στην απομακρυσμένη δυτική ακτή της Σκωτίας.

Κλείσιμο
asesa


Ο ελληνικής καταγωγής μουσικός και τραγουδοποιός, παρουσιάζεται στις 20 Ιουνίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο ¨Ξέφωτο¨ του Πάρκου του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» στα πλαίσια του Summer Nostos Festival.

Ο Murdoch, μουσικός «μιας άλλης εποχής», μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει δύο ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές, το «Time Without Consequence» το 2006 και το «Towards the Sun» το 2009. Ένα EP, το «Four Songs» το 2002 καθώς και ένα soundtrack εννέα κομματιών, που περιλαμβάνεται στο φιλμ του σκηνοθέτη Sam Mendes, «Away We Go». Φέτος, κυκλοφόρησε το πρώτο του κομμάτι έπειτα από αρκετά χρόνια, το «Another Day».

Χαρακτηριστικό του Alexi στο μουσικό του ρεπερτόριο είναι η συμμετοχή της μουσικής του ως επένδυση σε παραγωγές της μικρής και της μεγάλης οθόνης.

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Ακόμα και εκείνοι που ακούν για πρώτη φορά το όνομα του Murdoch, είναι πολύ πιθανό ότι γνωρίζουν αρκετά καλά τη μουσική του μέσα από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση ή τη διαφήμιση. Κομμάτια του παρθενικού του δίσκου έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλές αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές, όπως οι Prison Break, Ugly Betty, Grey’ s Anatomy, House, αλλά και κινηματογραφικές ταινίες –Garden State, Gone Baby Gone, Away We Go..»

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.snfestival.org
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης