4 κινήσεις για γερά μαλλιά

4 κινήσεις για γερά μαλλιά

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζει ένας άνδρας για την περιποίηση των μαλλιών του στις καλοκαιρινές διακοπές, για να χαρεί άφοβα τον ήλιο, τα μακροβούτια και την άμμο…

4 κινήσεις για γερά μαλλιά
Και φέτος το καλοκαίρι, προσπάθησα να συγκεντρώσω απλές προτάσεις για την προστασία και την περιποίηση των μαλλιών του άνδρα, σε 4 μόλις, σωτήριες κινήσεις, που καλό είναι να υιοθετήσετε από την πρώτη ημέρα των διακοπών.

1. Προσπάθησε μετά από κάθε βουτιά να ξεπλένεις τα μαλλιά σου. Ακόμα καλύτερο είναι εάν μπορείς να βρέξεις τα μαλλιά σου με νερό βρύσης πριν βουτήξεις στο νερό της θάλασσας ή της πισίνας. Έτσι θα μπορέσεις να τα προφυλάξεις και να καταφέρεις να επηρεαστούν λιγότερο από το αλάτι ή το χλώριο. Το αλάτι της θάλασσας ξεραίνει και αφυδατώνει την τρίχα. Σε συνδυασμό με την ηλιακή ακτινοβολία το αποτέλεσμα είναι να έχουμε θαμπά και αδύναμα μαλλιά.

2. Πριν την έκθεση στον ήλιο να μην ξεχνάς να εφαρμόζεις στα μαλλιά ένα αντηλιακό προϊόν. Το καλοκαίρι η ανάγκη για εξειδικευμένα προϊόντα γίνεται πιο επιτακτική. Θα πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά την παραμονή σου στον ήλιο να ανανεώνεις το προϊόν. Ακόμα καλύτερα εάν τα ξεπλύνεις πρώτα με νερό βρύσης , τα σκουπίσεις και εφαρμόσεις το προϊόν. Εάν πάλι θέλεις να φτιάξεις μόνος σου το αντηλιακό των μαλλιών σου, ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος είναι να αναμίξεις ένα μέρος conditioner με πέντε μέρη μεταλλικό νερό
Κλείσιμο



3. Αντικατέστησε το σαμπουάν που χρησιμοποιείς τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου με ένα σαμπουάν που θα έχει άφθονα ενυδατικά στοιχεία και επανορθωτική δράση. Είναι η μονή περίοδος του έτους που τα μαλλιά έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την βαθιά ενυδάτωση και την θρέψη. Αυτό θα βοηθήσει να διεισδύσουν ακόμα καλύτερα τα ευεργετικά συστατικά των αντηλιακών προϊόντων.

4. Τέλος επειδή τα μαλλιά τους θερινούς μήνες έρχονται συχνότερα σε επαφή με τον ήλιο αλλά και με το θαλασσινό νερό ,απέφυγε την χρήση προϊόντων styling με υψηλή περιεκτικότητα οινοπνεύματος ώστε έτσι να μην δημιουργείς περαιτέρω οξείδωση.

Info
Ο Άγγελος Αντωνόπουλος είναι ιδιοκτήτης του Sir Barber (οδός Βουλής 7, Στοά Χ. Μπολάνη).
Ακολουθήστε το Sir Barber στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης