Η… τετράδα των servers

Η… τετράδα των servers

Mist.io, η πλατφόρμα με τις διεθνείς διακρίσεις που βοηθά τις επιχειρήσεις να διαχειριστούν καλύτερα τις υποδομές τους

Η… τετράδα των servers

Mist.io, η πλατφόρμα με τις διεθνείς διακρίσεις που βοηθά τις επιχειρήσεις να διαχειριστούν καλύτερα τις υποδομές τους


To αντικείμενο της ομάδας του Mist.io δεν είναι από αυτά που θα αποκαλούσαμε «ευρείας κατανάλωσης». Κι αυτό γιατί τα μέλη της δεν έχουν αναπτύξει, για παράδειγμα, ένα ακόμα κοινωνικό δίκτυο αλλά μια εξειδικευμένη υπηρεσία που απευθύνεται σε επιχειρήσεις και τις βοηθά να διαχειριστούν καλύτερα τις υποδομές τους. Όταν λοιπόν ξεκίνησαν να μου εξηγούν τι ακριβώς κάνουν, χρειάστηκε να προσπαθήσω αρκετά μέχρι να μπω στο νόημα.

Ανακαλύπτοντας αργότερα το background τους, τα πράγματα άρχισαν να μπαίνουν σε μία σειρά: και οι τέσσερις -Χρίστος Ψάλτης, Δημήτρης Μωραΐτης, Μάρκος Γώγουλος και Μιχάλης Μουζουράκης- έχουν σημαντικό επιστημονικό υπόβαθρο και… προϋπηρεσία στον χώρο των startups. «Η ιδέα για την υπηρεσία γεννήθηκε από τις ίδιες μας τις ανάγκες. Είχαμε μια εταιρία ανάπτυξης λογισμικού, την unweb.me, όπου χτίζαμε και υποστηρίζαμε συστήματα για πελάτες μας σε διαφορετικά clouds», μου εξηγεί ο Χρίστος.

Δεδομένου ωστόσο πως η ομάδα τους ήταν μικρή, δεν μπορούσαν να έχουν έναν άνθρωπο μπροστά σε υπολογιστή 24 ώρες τη μέρα για να παρακολουθεί όλες τις υπηρεσίες. Αποφασίσαν λοιπόν να φτιάξουν ένα εργαλείο διαχείρισης ολόκληρης της υποδομής, που θα ήταν προσβάσιμο ακόμη κι από tablets ή smartphones. «Κι έτσι, γεννήθηκε το Mist.io! Μέσα από την πλατφόρμα μας μπορείς να παρακολουθείς την υγεία των servers σου, να ειδοποιείσαι αν κάτι πάει στραβά και να αναθέτεις ρόλους σε μέλη της ομάδας σου ή της επιχείρησης, ώστε να επιτρέπεις μόνο συγκεκριμένες πράξεις ανάλογα με το security level και τον ρόλο του κάθε μέλους».

Συνεχίζοντας να μου μιλά για το αντικείμενο της εταιρείας τους, ο Χρίστος προσθέτει πως υποστηρίζοντας τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες ιδιωτικών ή δημόσιων clouds, τις καθιστούν πιο προσβάσιμες για τις επιχειρήσεις. «Ταυτόχρονα μειώνεται το κόστος εναλλαγής από μια υπηρεσία σε άλλη, αποφεύγοντας έτσι το “κλείδωμα” της επιχείρησης σε έναν και μόνο πάροχο (vendor lock-in). Στόχος μας είναι να γίνουμε μια κυρίαρχη επιλογή στον χώρο της διαχείρισης υποδομής και μια υπηρεσία που αυξάνει την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων, βάζοντας κάτω από την ίδια ομπρέλα μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών».

Η ποιότητα της δουλειάς τους τους έφερε μια σειρά από διακρίσεις: αποφοίτησαν από τον επιταχυντή του Mozilla, τον WebFWD το 2013, και πολύ σύντομα το Mist.io άρχισε να γίνεται γνωστό. Επιλεχθήκαν ως μια από τις 12 καλύτερες startups στην Ε.Ε. από την TechAllStars και αναδειχθήκαν στις 5 κορυφαίες early startups στο Cloudbeat 2013. «Από τότε, το Mist.io μεγαλώνει και μαζί του μεγάλωνει και η ομάδα μας».

Εκτός όμως από βραβεία, κατάφεραν να συγκεντρώσουν και το ενδιαφέρον των επενδυτών. Μέχρι στιγμής έχουν δεχτεί περισσότερες από 900 χιλιάδες δολλάρια σε επενδύσεις - κυρίως από το PJ Τech Catalyst fund της Τράπεζας Πειραιώς, από angel investors στις ΗΠΑ καθώς και από το iQbility του ομίλου Quest στην Ελλάδα. Στόχος τους τώρα λοιπόν είναι να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.

«Τους τελευταίους μήνες ολοκληρώσαμε σημαντικά ορόσημα, ενώ συνεχώς αυξάνουμε τη γκάμα των υποστηριζόμενων υπηρεσιών μας», συνεχίζει ο Χρίστος και καταλήγει: «Τώρα ήδη δουλεύουμε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών διαχείρισης ιδωτικών και δημόσιων δικτύων, ενώ σε λίγους μήνες θα ολοκληρώσουμε και τα usage reports. Έτσι η κάθε επιχείρηση θα μπορεί να γνωρίζει άμεσα και σε πραγματικό χρόνο το κόστος της κάθε υπηρεσίας και τι μπορεί να κάνει για να μειώσει τα έξοδά της».
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης