Ρεκόρ πωλήσεων για τις BMW M

Ρεκόρ πωλήσεων για τις BMW M

Ενώ η Mercedes είναι απασχολημένη με τα μοντέλα AMG σε αρκετές πλέον κατηγορίες, ο αιώνιος αντίπαλός της η BMW M, μοιάζει να γελάει δίπλα της, καθώς πούλησε πέρυσι τον αριθμό ρεκόρ των 135.829 οχημάτων.

BMW-M5_Competition-2019_ANOIGMA
Ενώ η BMW M δεν αναφέρει ξεκάθαρα το όνομα της Mercedes-AMG, σημείωσε ωστόσο ότι οι πωλήσεις ρεκόρ σημαίνουν πως αποτελεί “τον πιο επιτυχημένο κατασκευαστή στον τομέα της για πρώτη φορά”. Το 2019 οι πωλήσεις των μοντέλων BMW M αυξήθηκαν κατά 32,2%. Η εταιρεία πιστώνει μερικές από αυτές τις επιτυχίες στην “απαράμιλλη επιθετικότητα των μοντέλων της”, τώρα που σε αυτά συμπεριλήφθηκαν οι X3 και X4 M καθώς και τα M8 Coupe και Convertible. Οι ΗΠΑ ήταν η μεγαλύτερη αγορά για τις BMW M, η εταιρεία πούλησε 44.442 μονάδες στην Αμερική τελευταία ενώ τις τρεις πρώτες αγορές συμπληρώνουν η Γερμανία (26.110 μονάδες) και το Ηνωμένο Βασίλειο (17.688 μονάδες).

Η BMW M αναμένει ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν στο μέλλον καθώς το 2020 θα παρουσιάσει μια σειρά από νέα μοντέλα. Η M8 Gran Coupe θα φτάσει στους αντιπροσώπους σύντομα και θα πλαισιωθεί από τα M2 CS X5 και X6 M. Η BMW επίσης ανακοίνωσε την παγκόσμια πρεμιέρα των M3 Sedan και M4 Coupe που έχουν προγραμματιστεί για το 2020. Η βαυαρική εταιρία χρησιμοποιεί εκ νέου τον εξακύλινδρο κινητήρα 3.0 Twin Twin Power Turbo στις X3 M και X4 M. Αμφότερα θα αποδίδουν 480 ίππους, ενώ οι εκδόσεις Competition θα σκαρφαλώνουν στους 510 ίππους. Ο CEO της BMW M Markus Flasch δήλωσε περήφανος που η κορυφαία μάρκα επιδόσεων αναγνωρίζεται από τον κόσμο κυρίως για τον αυθεντικό χαρακτήρα των μοντέλων της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης